Hoe werkt kinesiologie?

 

Kinesiologie betekent

“leer van de beweging” en maakt gebruik van manuele spiertesten. Niet alleen het testen van spieren in hun beweging, maar ook de beweging in de organen, in ons lichaam of de beweging in ons energiesysteem wordt getest via een spier. Kinesiologie combineert Oosterse visies met Westerse geneeswijzen.

De spiertest

is voor mij een soort meetinstrument, waarbij ik zachte druk op een spier uitoefen. Door via de spiertest het stressniveau in het lichaam te testen, wordt in kaart gebracht waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en wat de best passende oplossing is om die balans te herstellen. Dit kan heel veel inzichten geven, maar dat is niet perse nodig. Daarom is het voor kinderen ook zo’n fijne methode; die vinden het vaak lastig om goed te verwoorden wat er aan de hand is. Maar als volwassenen weet je soms ook niet wat er precies aan de hand is en waar het vandaan komt. De spiertest kan dan uitkomst bieden. De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven. Je hoeft niet al je ervaringen te doorgronden, te doorleven voordat ze een plek kunnen innemen. Door gebruik te maken van kennis uit de acupunctuur, chiropraxie, voedingsleer, fysiotherapie, geneeskunde en psychologie, wordt het lichaam gestimuleerd om zichzelf te genezen.

Het is te vergelijken met een tuinslang

Als de tuinslang een goede doorstroming heeft dan kun je de planten in je tuin gemakkelijk water geven. Als er gaatjes in de tuinslang zitten dan stroomt het water onbedoeld weg. Als er een knik in de tuinslang zit dan is er een blokkade, er is geen doorstroming meer. Alleen de druk van het water is soms niet genoeg om het te herstellen. Het water hoopt zich op met alle gevolgen van dien. Dan is het tijd om de blokkade op te heffen en de gaten te repareren.

 

 

 

Ieder mens is uniek

 

Jouw lichaam gaat ook op een unieke wijze om met veranderingen.

 

Vaak ben je in staat verstoringen op eigen kracht op te vangen. Je lichaam weet hoe het zichzelf kan herstellen, omdat er een aangeboren intelligentie is die jou lichaam bestuurt. Denk bijvoorbeeld aan de vanzelfsprekendheid waarmee een wondje geneest.

 

Klachten kunnen ontstaan als het herstellen niet meer automatisch verloopt. Via het spiertesten kan ik terugkoppelen wat jouw lichaam mij ‘vertelt’. De spiertesten geven inzicht in de onbalans en hoe het evenwicht kan herstellen. Elke behandeling die ik bied is daarom helemaal op jou afgestemd. Niemand biedt zo'n perfect maatwerk als je eigen lichaam!

 

Als we door correcties en inzichten de energie in beweging brengen ontstaat er door zelfreflectie bewustzijn, begrip en verandering. Je kunt zaken inzien, maar het inzicht voelen en doorleven, zelf ervaren met behulp van de spiertesten is alles. Je voelt dit wanneer dat gebeurt. De natuurlijke stroom van energie hervindt zijn balans. Het geeft je weer de vrije keuzemogelijkheid om te zijn wie je bent, in beweging, in reactie, in emotie vanuit jouw volledige bereik. 

 

De ervaringen blijven want ze maken jou wie je bent en het zijn ervaringen waar je op verder bouwt. Ze hinderen je alleen niet langer in je ontwikkeling. Hierdoor heb je vaak de klacht niet langer nodig; je leert je eigen lichaam beter begrijpen en te vertrouwen op je eigen wijsheid.

 

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.