Stress Release 1-2
Stress Release 3
Stress Release 4
Stress Release Energiecentra

Invisible

Stress Release 1+2

 

Het is leuk om je waarneming van gebeurtenissen te onderzoeken. Hoe voelt dat in je lichaam? Wat weet jij over de oorzaken van stress, welke invloed heeft stress op je gezondheid, hoe is dat voor jou persoonlijk en wat kun je er zelf aan doen?

De sleutel om stress te reduceren = je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. Daarmee werk je aan een stuk bewustwording.
Maar wat verandert er als je, naast een stuk bewustwording, ook de Stress reductie technieken toepast? Wat gebeurt er wanneer je echt luistert naar je eigen lichaam en daarmee je eigen kracht ontdekt?
Door middel van spiertesten en oefeningen kun je technieken leren om deze stress te hanteren en te transformeren vanuit de kennis over stress.
Daarnaast geeft het gebruiken van de spiertesten JOUW beste oplossing, aangedragen door je eigen lichaam die een behoorlijke wijsheid in zich heeft om te herstellen. Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht!
De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen van loskoppelen, ontladen en loslaten vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven. 

 

Deze modules vormen één geheel en kunnen niet los van elkaar gevolgd worden.

 

Niemand biedt zo'n perfect maatwerk als je eigen lichaam! Alle technieken die je leert, kun je zowel op jezelf als op anderen toe passen.
Ontdek zelf hoe fijn het is te kunnen ‘luisteren naar je eigen lichaam’, te vertrouwen op je eigen wijsheid en te weten wat je kan doen om de invloed van je stress de baas te zijn!

 

Je leert tijdens de cursus:

  • Wat stress is
  • Wat de fysiologie van de stressreactie is als stress niet effectief afgevoerd wordt.
  • Onderzoeken wat voor jou stressvol is en vaststellen wanneer de stress afgevoerd is.
  • Diverse emotionele stressreleasetechnieken.
  • Stellingen te gebruiken om specifieker de stress te onderzoeken om met breinintegratie en/of oogrotatietechnieken de opgeroepen stress af te voeren.
  • De Temporal Tap en Ankering technieken.
  • Kinesiologie in het proces van doelen stellen te gebruiken.
  • De spiertesten te gebruiken om uitstelgedrag te onderzoeken en een deel van de stress af te voeren die blokkerend werkt.
  • Diverse oefeningen ter ontspanning.
  • Voeding testen: welke voedingsstoffen zijn stressvol en welke niet

 

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht! Als vereiste vooropleiding wordt daarom Touch for Health 1 genoemd.

 

Stress Release 1+2 agenda

 

2020 najaar:

11, 12 en 13 augustus van 9-16 uur

2, 3 en 4 september van 9-16 uur

 

Stress Release 1-2 kost € 450,00 inclusief boek SR 1-2 à € 40 én Online Leer Omgeving

De cursus met zelfvoorbereiding én theorie via Zoom kost € 400,00 inclusief boek SR 1-2 à € 40 én Online Leer Omgeving

Het manual Stress Release 1-2 is niet te bestellen via de boekhandel, maar uitsluitend verkrijgbaar via de cursus.

 

Aantal lesuren: 21

Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1

 

De prijzen zijn inclusief  koffie, thee en wat lekkers. De lunch mag je zelf verzorgen.


 

De cursus wordt gegeven aan minimaal 4 en maximaal 8 cursisten tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken, onder begeleiding, te oefenen. Mochten de bovengenoemde data niet passen binnen jouw agenda, neem dan contact op (mail/telefoon) om jouw mogelijkheden te bespreken. Want Touch for Health, Stress Release, Zicht op woordblind en Zicht op leefblind zijn het waard om te kennen en te kunnen.

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Stress Release 3 (Geblokkeerde Emoties)

 

Stress Release 3 behandelt twee belangrijke onderwerpen: geblokkeerde emoties en psychologische reversals.

Emoties horen bij het leven maar geblokkeerde emoties kunnen zorgen voor dwangmatig gedrag, fobieën, verslavingen, etc. Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray (kinesioloog), worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan de workshop van Wayne Topping is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd. Dit in tegenstelling tot de vele zelfhulpmethodes.

 

Geblokkeerde emoties zijn vaak emoties waarvan we vinden dat we ze niet mogen hebben, soms zijn het emoties die we van huis uit niet gebruikte (dus dan weet je ook niet hoe) en soms zijn het emoties waar we maar niet uit kunnen komen (er in blijven hangen). De video https://www.youtube.com/watch?v=4izOVj-SylA is een animatie die heel leuk uitlegt hoe we met het monster om kunnen gaan. Meer weten? Lees dan ook eens: 'Wanneer emoties je overvallen'

 

De psychologische reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Belangrijk dus om bij ieder consult te controleren of deze reversals een rol spelen en ze op te ruimen.

 

Stress Release 4 (Werken met Emoties)

 

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress "tijdelijk" ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we "vergeten" later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken.
Door de zogenaamde opbergplaatsen in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken en zo klachten aanpakken en energie terug krijgen.
Er worden 53 opbergplaatsen (orgaanreflexpunten) getest die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaan-systeem. Met behulp van positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen en aan 4 systemen (bloedcirculatie, lymfecirculatie, zenuwstelsel en brein), worden onbalansen opgeheven en energie vrijgemaakt. Deze meridianen hebben een link met de spieren die we kennen uit Touch for Health.

 

Tevens leer je een aantal manieren om prioriteit vast te stellen, pijn te elimineren door middel van het werken met emoties.
Daarnaast krijg je een nieuwe manier aangereikt om spieren te testen (Gamma 1 en Gamma 2) waarbij gebruik wordt gemaakt van andere neurologische paden.

 

Stress Release Energiecentra

 

Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende energiecentra of zenuwplexi. Gezien de ligging van deze centra wordt er ook wel een vergelijking gemaakt met de bekende chakra's. De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die bekend is over de chakra's.

 

Je leert door middel van spiertesten de energiecentra uit te testen en nauwkeurig te screenen waar een verstoring of blokkade aanwezig is. Deze energiecentra lopen door het hele lichaam en bestaan uit zenuwen die samenkomen, zich verdelen en opnieuw op een zeer ingewikkelde manier samenkomen. Zo vormen ze vastgestelde zenuwnetwerken. De zonnevlecht, beter bekend als plexus solaris, is waarschijnlijk wel de meest bekende zenuwplexus. Ze zijn belangrijk voor de energievoorziening; elke blokkade kost het lichaam energie en door het déblokkeren wordt men in de regel weer energieker en fitter.

 

Cursussen

2021:

Touch for Health 1:

Februari

 

Al mijn cursussen staan op:

https://www.topki.nl/trainer/inge-burgerhof

Binnenkort heb ik een nieuwe website waar alle cursusdagen te vinden zijn

Touch for Health,

Stress Release en

Woordblind en Leefblind

 

Graag tot ziens!

 

Praktijk & Cursuscentrum

voor Kinesiologie
Inge Burgerhof

Duizendblad 11

4102 KP Culemborg
06 - 28 26 32 50
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl
www.begripdoorinzicht.nl

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.