Touch for Health 1
Touch for Health 2
Touch for Health 3
Touch for Health 4
Metaforen & doel bepalen
Vingermodes

Invisible

Touch for Health 1

 

In deze eerste module van Touch for Health maak je kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen! Het kan ook heel goed preventief ingezet worden.

 

Je lichaam geeft heel veel signalen af. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen. Met Touch for Health leer je op een eenvoudige manier te luisteren én te handelen. Via manuele spiertesten ga je voelen waar de oplossing of je kans ligt. Zo kun je zelf ervaren wat jouw lichaam weet en helpen om weer te handelen in de richting van welzijn. Je herstelt dus zelf het evenwicht. Bewustwording vormt de sleutel tot dit hele proces.

 

De kern van Touch for Health is eenvoudig en en makkelijk te leren. Het is geheel veilig en toegankelijk voor mensen zonder enige medische opleiding. Gewoon voor huis, tuin en keuken gebruik. Daarnaast is het een enorm mooie aanvulling voor mensen die beroepsmatig op dit gebied werkzaam zijn of van plan zijn. Je ontvangt na 3 dagen een IKC erkend certificaat.

 

Inhoud: Je leert een aantal voortesten, 14 van de 42 spiertesten, verschillende correctiemogelijkheden, testen met behulp van een tussenpersoon (bij baby’s, mensen die verlamd zijn, dieren), kruislopen en de achtergrond ervan, een meridiaanmassage, een methode om pijn te verminderen en nog veel meer. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

 

Touch for Health 2

 

In de tweede module van Touch for Health, leer je de wet van de 5 elementen en van het meridiaanwiel, het testen van alarmpunten, de theorie van Yin en Yang. Naast de in Touch for Health 1 geleerde 14 spieren, leer je 14 nieuwe spiertesten (van de in totaal 42). Deze ga je uitzetten in het schema van de 5 elementen en in het meridiaanwiel. Bij de leer van de 5 elementen hoort, naast de vertrouwde correcties, een nieuwe correctie methode om de spieren te balanceren. Ook leer je balanceren met behulp van kleuren, een stress release aanvulling, een extra methode om pijn te verminderen, het integreren van de kruisloop en nog andere zaken.
Na afloop van de cursus ben je in staat om iemand een balans te geven met inzicht in emotionele achtergronden.

 

Touch for Health 3

 

Bij de derde module wordt er ingegaan op reactieve spieren: spieren die na een balans toch klachten blijven geven.

Je maakt tevens kennis met de laatste 14 spiertesten van 42, balanceren met geluid via de 5 elementen, je doel bepalen en balanceren, stress release na fysiek trauma, de theorie en praktische toepassing van de Tibetaanse energie (8-patroon), de Gaits (testen van de loopbeweging), nog een methode om pijn te verlichten en nog veel meer.

 

Touch for Health 4

 

De laatste module van het Touch for Health traject vlecht alle modules tot een eenheid. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd zoals emoties balanceren m.b.v. de wet van de 5 elementen, theorie van de acupressuurpunten ter versterking/verzwakking, een nieuwe correctie via de luo-punten, nog een manier om voeding te testen, spier inhibitietechniek (bevroren spieren) en een houdingsanalyse maken.

 

Touch for Health Metaforen & doel bepalen

 

Allemaal zeggen we wel eens dingen als: "achter de wolken schijnt de zon", “er ligt een steen op mijn maag” of “ergens als een berg tegenop zien”, etc. Een metafoor is een figuurlijke uitdrukking, iets wat overdrachtelijk bedoeld is.

Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een groter inzicht in doelen en disbalansen, hetgeen de bewustwording van de persoon stimuleert. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.

Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders.

 

Touch for Health Vingermodes

 

Herken je dit? Je hebt Touch for Health 1-4 afgerond en zoveel technieken tot je beschikking gekregen dat je niet zo goed weet wanneer je wat gaat gebruiken. Als je dit herkent dan is deze dag heel geschikt voor jou.

 

Kinesiologie gaat uit van het principe dat iedere onbalans terug te voeren is op 1 van de 3 zijden van de driehoek t.w. structuur, chemie en psyche, aangevuld met elektromagnetisch. Als ervaren therapeut maar ook als beginnend cursist, heb je vaak vele technieken tot je beschikking om een bepaalde onbalans op te heffen. De keuze om één van die technieken te gebruiken wordt veelal met het hoofd of het gevoel gemaakt.
Tijdens deze Themadag leer je echter een keuze te maken op basis van spiertesten met behulp van vingermodes. Er wordt je een basis-werkmethode aangereikt waar ieder kinesiologisch consult mee kan worden vormgegeven en waar ook andere technieken die je in je rugzak hebt (Reiki, Shiatsu, Quantum Touch, etc. etc.) een plaats krijgen.

 

Ik zie Vingermodes als wandelen door een bos met diverse paden. Jij kent het bos en al zijn mogelijkheden en prachtige plekken. Deze keer laat je je echter volledig leiden door de ander. Welke bomen worden er onderweg herkend of bekeken, welke prachtige plekken ga je samen bezoeken? Een wandeling waar jij zomaar op mee wordt gevraagd. Hoe boeiend!
De PL geeft een extra dimensie in het geheel. Het is als een nieuwe dans leren, waardoor je gerichter door het bos heen gaat. De informatie die je tijdens de wandeling verzamelt hebt, bepalen de keuze van het volgende pad. Open nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat de dans een feestje wordt. 

Cursussen

2021:

Touch for Health 1:

Februari

 

Al mijn cursussen staan op:

https://www.topki.nl/trainer/inge-burgerhof

Binnenkort heb ik een nieuwe website waar alle cursusdagen te vinden zijn

Touch for Health,

Stress Release en

Woordblind en Leefblind

 

Graag tot ziens!

 

Praktijk & Cursuscentrum

voor Kinesiologie
Inge Burgerhof

Duizendblad 11

4102 KP Culemborg
06 - 28 26 32 50
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl
www.begripdoorinzicht.nl

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.