Touch for Health 1
Touch for Health 2
Touch for Health 3
Touch for Health 4
Metaforen & doel bepalen
Vingermodes

Invisible

Touch for Health 2

 

In de tweede module van Touch for Health, leer je de wet van de 5 elementen en van het meridiaanwiel, het testen van alarmpunten, de theorie van Yin en Yang. Naast de in Touch for Health 1 geleerde 14 spieren, leer je 14 nieuwe spiertesten (van de in totaal 42). Deze ga je uitzetten in het schema van de 5 elementen en in het meridiaanwiel. Bij de leer van de 5 elementen hoort, naast de vertrouwde correcties, een nieuwe correctie methode om de spieren te balanceren. Ook leer je balanceren met behulp van kleuren, een stress release aanvulling, een extra methode om pijn te verminderen, het integreren van de kruisloop en nog andere zaken.
Na afloop van de cursus ben je in staat om iemand een balans te geven met inzicht in emotionele achtergronden.

 

Het doel van Touch for Health 2 is inzicht in de samenhang tussen de elementen. De Chinese leer vergelijkt vaak het menselijke lichaam met een tuin; Een gebrek aan zonlicht, uitputting van de bodem en overwoekering door onkruid beperken de gezondheid van de tuin. Te veel zon verbrandt de planten, teveel wind droogt ze uit, teveel water doet de wortels verrotten. Maar bij afwezigheid van licht, water en lucht kunnen de planten niet ontkiemen of groeien. De klimaten, gevoelens en activiteiten van het leven zijn niet intrinsiek goed of slecht; het is hun overvloed of tekort dat het stroompatroon verstoort.

 

De 5 elementen geven het ritme aan. Het ritme van dag en nacht, van de seizoenen, van het jaar, van het hele leven en van het functioneren van de mens.
Behalve met de seizoenen corresponderen de elementen ook met de organen in het lichaam. Elke verandering van de natuurlijke cyclus binnen of buiten het lichaam roept een reactie op. Die reactie is bedoeld om het evenwicht te herstellen. Verschijnselen als voorjaarsmoeheid en winterdepressie zijn het gevolg van verstoringen in de natuurlijke cyclus. De vijf elementen zien we ook terug in emoties, smaken, kleuren, klimaten, enzovoort.

 

Touch for Health 2 agenda

 

2020 najaar: 30 september, 1 en 2 oktober van 9-16 uur

 

2021  

Touch for Health 2 kost € 300,00 (incl BTW).

Materiaal: De online leeromgeving voor de module Touch for Health 1 t/m 4 (€ 60,00 tenzij je die al hebt ivm TfH1). Touch for Health complete editie à € 50 heb je al in je bezit of schaf je zelf aan.

 

Aantal lesuren: 18
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1

 

De prijzen zijn inclusief  koffie, thee en wat lekkers. De lunch mag je zelf verzorgen.


 

De cursus wordt gegeven aan minimaal 4 en maximaal 8 cursisten tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken, onder begeleiding, te oefenen. Mochten de bovengenoemde data niet passen binnen jouw agenda, neem dan contact op (mail/telefoon) om jouw mogelijkheden te bespreken. Want Touch for Health, Stress Release, Zicht op woordblind en Zicht op leefblind zijn het waard om te kennen en te kunnen.

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.