Zicht op woordblind
Zicht op leefblind 1
Zicht op leefblind 2

Invisible

Zichtverbreders Woordblind

is een 3 daagse cursus die na Touch for Health 1 te volgen is.

Het gaat over leerproblemen herkennen en overwinnen met behulp van kinesiologie. De samenwerking tussen de twee hersenhelften is hierbij van groot belang. Je leert met behulp van spiertesten wat het leerpatroon** is, hoe je daar rekening mee kan houden tijdens het leren, wat ermee gebeurt onder stress en hoe je dat kunt corrigeren.

Vooral lezen, rekenen en schrijven* worden gebruikt om te onderzoeken wat stressvol is. Maar ook als je sprakeloos bent onder bepaalde omstandigheden is dit een cursus om te kijken wat er gebeurt en hoe je dit in balans kunt brengen.

Als we de stress op het leren aanpakken en in beweging brengen, is de mogelijkheid van leren weer vergroot. De mogelijkheid tot succes stijgt waardoor leren weer leuk wordt. En hoe vaker je een succes ervaart hoe sneller het oude patroon verdwijnt en er een nieuw patroon voor in de plaats komt = geitenpaadjes maken.

 


*Waarom gebruiken we vooral lezen, rekenen en schrijven om te onderzoeken wat stressvol is? Er zijn veel klachten die zichtbaar worden wanneer kinderen op school gaan leren lezen, rekenen en schrijven. Ook veel ‘leefproblemen’ van volwassenen kunnen teruggevoerd worden naar ‘leerproblemen’ van vroeger.

**Het leerpatroon wordt ook wel de persoonlijkheidsstructuur of dominantiepatroon genoemd (voorkeur voor hand, voet, oor, oog, hersenhelft en waar bij jou Gestalt en Analyse functie zetelen). Dominantiepatronen of persoonlijkheidsstructuren geven de structuur van het brein aan. Mensen hebben verschillende persoonlijkheidsstructuren, dat is bekend maar niet altijd geaccepteerd. Dat wat ons tot unieke mensen maakt is juist gelegen in het feit dat we ons eigen unieke bewustzijn en ons eigen keuzepatroon hebben. Als we weten wat ons leerpatroon is, kunnen we daar rekening mee houden. Ook kunnen we zien wat er met dit patroon gebeurt in een stressvolle situatie en ook met die informatie ons voordeel doen. Daarnaast kunnen we van het huidige leerpatroon voor bv lezen de stress afhalen zodat lezen weer zonder stress gebeurt en we dus gemakkelijker leren en dus meer plezier krijgen in leren etc.

 

Zicht op woordblind agenda

 

2020 najaar: 18, 19 en 20 november van 9-16 uur

 

Woordblind kost € 395,00 (inclusief cursusboek à € 20 én Online Leer Omgeving voor de module Zichtverbreders à € 60,00)

Het cursusboek Woordblind is niet te bestellen via de boekhandel, maar uitsluitend verkrijgbaar via de cursus.

 

Aantal lesuren: 21
vereiste vooropleiding: Touch for Health 1

 

De prijzen zijn inclusief  koffie, thee en wat lekkers. De lunch mag je zelf verzorgen.

 

De cursus wordt gegeven aan minimaal 4 en maximaal 8 cursisten tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken, onder begeleiding, te oefenen. Mochten de bovengenoemde data niet passen binnen jouw agenda, neem dan contact op (mail/telefoon) om jouw mogelijkheden te bespreken. Want Touch for Health, Stress Release, Zicht op woordblind en Zicht op leefblind zijn het waard om te kennen en te kunnen.

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Reacties  

0 # Linda 07-08-2018 18:22
Woordblind is een prachtige cursus. Om een lang verhaal kort te maken: ik kan weer Engels boeken lezen, begrijpen wat er staat. En ik leek wel behoorlijk dyslectisch op muziek noten. Tellen en lezen en spelen tegelijk ging mis en lukt nu wel. Het is ongelooflijk, maar muziekstukken waar ik me eerst suf op oefende, kan ik nu (bijna) zo weg spelen! Dus nu kan ik ook daar in verder groeien! Jippie!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.