Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Behandelovereenkomst & Algemene voorwaarden

 

Behandelovereenkomst

Pivacyverklaring

Algemene voorwaarden voor consulten

Kwaliteitsstandaard Praktijk Begrip door Inzicht

Klachtenprocedure

 

Hieronder kun je lezen waarom bovenstaande linken er staan en wat je ermee kunt doen als cliënt.

 

In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen en beroepscodes/profiel van de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK). Ook ben ik net als iedere zorgaanbieder in Nederland gehouden aan de Wkkgz, geregeld in de procedure van de klachtenregeling en -functionaris van de RBCZ, plus de SCAG (geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg).

 

Vanaf 2017 ben ik, net als iedere zorgaanbieder in Nederland, daarnaast verplicht met iedere cliënt een schriftelijk ondertekende behandelovereenkomst af te sluiten. In deze overeenkomst staan de wederzijdse rechten en plichten vermeld. Deze behandelovereenkomst kun je downloaden en printen en voorafgaand aan het eerste consult meenemen.

 

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In de ‘Privacyverklaring’ vermeld ik welke privacygevoelige gegevens ik verwerk in het dossier van de cliënt en met welk doel. Middels de behandelovereenkomst tekent de cliënt voor gelezen én akkoord. De manier waarop ik voldoe aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat in het verwerkingsregister en is in te zien in de praktijk tijdens visitatie door de beroepsvereniging (BvK).

 

Naast de behandelovereenkomst  en de Privacyverklaring, staat de algemene voorwaarden, de kwaliteitsstandaard van mijn praktijk en de klachtenprocedure vermeld. Het is belangrijk om deze door te lezen voordat je de behandelovereenkomst tekent.

 

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK), waardoor veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de consulten vergoeden. Daarnaast ben ik aangesloten bij 2 koepelorganisatie: de NIBIG en de RBCZ.

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.