Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Woordblind

 

brain 619060 1920Hou van je brein zoals het is wanneer je iets doet wat je leuk vind! 

Heel veel problemen zijn terug te voeren op leerproblemen. Leer- en leefproblemen beginnen op het moment dat er een stresssituatie ontstaat wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren (om welke reden dan ook). Maar wat doe je eraan....

 

 

 

 

Woordblind

 

 

 

 

Je ziet dus lees-reken-schrijf problemen, eronder zit een kind of volwassenen met een gevoel van ‘in de kou te staan’ – niet begrepen worden – sprakeloos zijn. Faalangst en/of perfectionisme komen vaak voor. Eigenlijk is elke vorm van niet lekker in je vel zitten een vorm van sprakeloos zijn – er geen woorden aan kunnen geven – woordeloos - woordblind – dyslexie – “saai”. Saai is een woord die vaak genoemd wordt om te vertellen dat er iets aan de hand is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De spieren van ons lichaam reageren op alles wat er met ons gebeurt. Als er stress is gaan spieren zich verslappen of juist spannen. Soms verstarren we zo, dat horen en zien zich uitschakelen en bewegen erg moeilijk wordt. Je bent dan een gevangene van je eigen paniek, je kunt alleen nog overleven. Totdat de paniek zakt, je ademhaling weer ‘normaal’ wordt en je weer mee kunt bewegen met de natuurlijke stroom.

 

 

 

 

Defuseren

 

 

 

 

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten een relatie gelegd wordt tussen een stressvolle prikkel (‘stressor’) en de reactie daarop van het lichaam. En dat is kinesiologie; aandacht voor het lijf in al zijn aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woordblind is een 3 daagse cursus die na Touch for Health 1 te volgen is. Het gaat over leerproblemen herkennen en overwinnen met behulp van kinesiologie. De samenwerking tussen de twee hersenhelften is hierbij van groot belang. Je leert met behulp van spiertesten wat het leerpatroon is, hoe je daar rekening mee kan houden tijdens het leren, wat ermee gebeurt onder stress en hoe je dat kunt corrigeren. Vooral lezen, rekenen en schrijven worden gebruikt om te onderzoeken wat stressvol is. Een stresssituatie ontstaat namelijk wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren en op school moet je heel veel leren in een hele korte tijd en de manier waarop je daarmee omgaat is vaak gelijk aan hoe je ook leert in het leven. Andere vormen van woordeloos – sprakeloos – woordblind - zijn hiermee aan te pakken.

 

 

 

In 3 dagen gaan we een heel protocol door met 4 stappen. Oefenen we heel veel en …

 

1edag..2edag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kruislopen is heel belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat de beide hersenhelften samenwerken. Tijdens Woordblind leer je een manier om de kruisloop zo in te zetten dat het nog effectiever werkt. Dit is de 'Repatterning volgens Dennison'. Hierbij worden ook de ogen ingeschakeld, zodat het integreren van de beide hersenhelften optimaal gebeurt doordat de zenuwverbindingen tussen de hersenhelften sterker worden. Kruislopen is echter altijd erg goed om te doen.

 

 

 

 

 

 

 

3edag

 

 

 

 

 

 

 

Na 3 cursusdagen, met veel oefenen, ontvang je een certificaat en kun je uit testen welke persoonlijkheidsstructuur je hebt, als je dingen doet die je leuk vindt. En wat er gebeurt met deze structuur onder stress en welke energiesystemen daarbij betrokken zijn. Om vervolgens deze in beweging te brengen en de stress te defuseren. Een aantal oefeningen zijn er om deze verandering door te zetten en vast te houden.  Het doel van dit alles is om plezier te hebben in wat je doet: leren van het leven. Gemakkelijker kunnen lezen, rekenen, schrijven, communiceren,… met plezier naar school gaan omdat de stress er af is.

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.