Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Een stressor veroorzaakt een emotie

 

10440855 10152561081426637 5307088410541528134 nEen stressor veroorzaakt een emotie. Als we die onderdrukken, zetten we het vast in het lichaam. Dit is een fusie = samensmelting van twee voorheen zelfstandige eenheden tot één. Defusie in kinesiologie = ontkoppeling maken tussen oude stressor en het lichaam.

 

 

 

 

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten de relatie getoond wordt tussen een stressvolle prikkel (‘stressor’) en de reactie daarop van het lichaam; met welke stressor ben je de fusie aangegaan en welke techniek heb je nodig om de energie (e-) opnieuw in beweging (motie) te brengen, zodat je de ontkoppeling kunt maken. En dat is kinesiologie; aandacht voor het lijf in al zijn aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

 

 

 

 

Defuseren copyStress is voelbaar in ons lichaam, als we er niets mee doen, kunnen we allerlei klachten krijgen. Met spiertesten kunnen we deze stress opsporen, herkennen, erkennen en er vervolgens afscheid van nemen of los koppelen op diverse manieren.
Je kunt jezelf testen en anderen....

 

 

Onze spieren reageren op elke verstoring, of het nu in de chemie (voeding etc), de psyche (denken, emoties,..), de communicatie (ook je energieniveau) of de structuur (beweging, werking van organen,..) zit. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de verstoringen in het lichaam. Het verteld ons wat op dat moment belangrijk is voor ons om aandacht aan te geven.
Op de juiste manier een betrouwbare spiertest kunnen uitvoeren is een kunst, die iedereen door uitleg en oefening kan leren.
Daarbij gaat het dus niet alleen om het neerdrukken van een arm, maar dat je voelt wat je daarmee doet en bereikt. Zonder oordeel, mening of aanname. Zonder in te vullen voor een ander. Wél open, eerlijk en nieuwsgierig.... ben jij nieuwsgierig wat je kunt doen met spiertesten?

 

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.