Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Een stressor veroorzaakt een emotie

 

10440855 10152561081426637 5307088410541528134 nEen stressor veroorzaakt een emotie. Als we die onderdrukken, zetten we het vast in het lichaam. Dit is een fusie = samensmelting van twee voorheen zelfstandige eenheden tot één. Defusie in kinesiologie = ontkoppeling maken tussen oude stressor en het lichaam.

 

 

 

 

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten de relatie getoond wordt tussen een stressvolle prikkel (‘stressor’) en de reactie daarop van het lichaam; met welke stressor ben je de fusie aangegaan en welke techniek heb je nodig om de energie (e-) opnieuw in beweging (motie) te brengen, zodat je de ontkoppeling kunt maken. En dat is kinesiologie; aandacht voor het lijf in al zijn aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

 

 

 

 

Defuseren copyStress is voelbaar in ons lichaam, als we er niets mee doen, kunnen we allerlei klachten krijgen. Met spiertesten kunnen we deze stress opsporen, herkennen, erkennen en er vervolgens afscheid van nemen of los koppelen op diverse manieren.
Je kunt jezelf testen en anderen....

 

 

Onze spieren reageren op elke verstoring, of het nu in de chemie (voeding etc), de psyche (denken, emoties,..), de communicatie (ook je energieniveau) of de structuur (beweging, werking van organen,..) zit. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de verstoringen in het lichaam. Het verteld ons wat op dat moment belangrijk is voor ons om aandacht aan te geven.
Op de juiste manier een betrouwbare spiertest kunnen uitvoeren is een kunst, die iedereen door uitleg en oefening kan leren.
Daarbij gaat het dus niet alleen om het neerdrukken van een arm, maar dat je voelt wat je daarmee doet en bereikt. Zonder oordeel, mening of aanname. Zonder in te vullen voor een ander. Wél open, eerlijk en nieuwsgierig.... ben jij nieuwsgierig wat je kunt doen met spiertesten?

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.