Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Hout-element

 

tijger1

Krachtig, soepel, flexibel en veerkrachtig, recht op het doel af – daadkrachtig – snel beslissen, ongeremd, ongetemd, speels en lichtvoetig, natuurlijke helderheid van geest en intelligentie, snel in actie komen en daarna weer ontspannen, …

Die kracht, dat is de kracht van het HOUT-element. Het is als een tijger die zich vrij kan bewegen.

 

Niet over je grens gaan, jezelf niet dwingen – of je gedwongen voelen om sneller te gaan, niets forceren, niets naar je hand willen zetten, niets onder controle willen hebben, houden of krijgen, niet dominant zijn (op het boze en agressieve af), niet mokken, niet verkrampen, de lat niet te hoog leggen, ..

 

hd tijgers achtergrond met een gevaarlijke tijger die zijn tanden laat zien hd tijger wallpaper fotoWat roept er onder de pijn, onder het gevoel van onvermogen of onmacht. Waar wil je het hardste van wegrennen? Wat wil je forceren? Wat wil je zo persé, wat je maar niet bereiken kunt? Sta stil kijk het in de ogen en maak er vrienden mee. Laat je niet regeren door je onbewuste overlevingsinstincten. Of schiet in de aanval in plaats van in de stress. Schreeuw het uit, laat de tijger in jezelf los, word één met die zelfverzekerde tijger in je, schud het slachtoffer op je rug af, sta krachtig, laat die energie stromen, leef in het nu, waardeer wat je hebt, beweeg je als een vrije tijger, stop jezelf niet in een hok (doe dat ook niet met anderen), doe eens gek – laat de teugels vieren, kom in actie – ontspan na de actie, heb geduld, ben tevreden, leef je uit in het bos of tijdens sport, doe vriendelijk naar jezelf (en naar anderen), laat dualiteit (goed-fout hokjes) los, laat chaos toe; het is zoals het is. Zet druk op de ketel – en… haal de druk van de ketel af. Laat frustratie leiden tot aanpassing, een nieuwe poging, bijstelling of andere creativiteit. Oefen in warmhartigheid en stuur de hart warmte naar je lever en galblaas.

 

TijgerZo, voor nu is de tijger in mij weer tevreden, ik heb mijn energie de vrije loop gegeven, inwendig heb ik gebruld als een tijger (een vriendelijke brul), nu kan ik weer ontspannen en doen wat ik me voorgenomen had te gaan doen vandaag.

 

Bron: ‘De lachende boeddha’ – ‘De Toa van gezondheid’ – ‘In balans, handboek voor positief denken’ – en wat van mezelf ;-)

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.