Paden

De snelwegen die al aangelegd zijn in het brein kunnen wel eens geblokkeerd raken.

File vorming en omleidingen zijn dan de meest voorkomende ‘oplossingen’. Bij het leren en reproduceren van leerstof kan dat enorme problemen veroorzaken en veel stress opleveren.

Kinesiologie kan kijken voor hoeveel % de paden toegankelijk zijn onder bepaalde omstandigheden. Daarbij wordt gekeken of je brein het überhaupt ‘doet’ (staat het pakket er wel op). Kun je er ook bij, bij vermindert vertrouwen? Kun je oplossingen bedenken of plannen maken? Werkt je brein ook als de sfeer slecht is? Werkt je brein onder extreme stress en kun je dan ook nog de juiste beslissingen nemen? Kun je je voldoende concentreren, focussen, filteren of wordt je afgeleid? Hoe werkt je geheugen, krijg je een black-out onder stress?

Alles bij elkaar zijn dit 4-5 behandelingen op 1 onderwerp zoals lezen of spelling of rekenen. Hoewel ik gemerkt heb dat rekenproblemen zomaar kunnen ontstaan op het moment dat er lees rekensommen bij komen. Het probleem ligt dan eigenlijk niet bij het rekenen maar bij het lezen wat niet goed geïntegreerd is.

Ook voor volwassenen kunnen onderdelen van deze behandeling enorme resultaten geven en rust in het hoofd. De spiertest geeft aan wat voor jou op dat moment nodig is om in balans te komen en de klacht of het probleem aan te pakken.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.