Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Deugden

 

10 november 2014

Het gebruik van deugden geeft een positieve communicatie.

 

Ik werd eerst getrokken door de foto, zo mooi! Het gaat vooral om de tekst die erbij staat, zo waar! Soms wel heel moeilijk om me niet mee te laten slepen in wat anderen van mij verwachten. Duidelijk communiceren en grenzen aangeven, ik snap ze. De uitdagingen worden er niet minder om dus ik ben er nog niet helemaal 'klaar' mee. Geduld met mezelf is dan een van de deugden die ik in mag zetten.

bloem

Het deugdenproject = in het dagelijkse leven bewust deugden toepassen. Het geeft een enorme positieve communicatie

 

Het gedicht staat op Facebook van Het deugdenproject. Op de site kun je je gratis inschrijven voor de deugde van de week. Dan krijg je elke maandag de deugde van de week in je mailbox en kun je kijken of je die die week in kunt zetten. zo leer je alle deugden kennen en kunnen!

 

Klik op de afbeelding om de facebook pagina te openen van deze afbeelding en het gedicht

 

Dingen doen omdat je denkt
dat een ander het van je verwacht.
Dingen laten omdat je denkt dat een ander
het niet kan waarderen wat je doet.

 

Het is denk ik de grootste gevangenis,
alles afstemmen op anderen zodat zij
maar tevreden zijn.

 

Wat we vaak niet beseffen is dat als we iets
niet vanuit het hart doen,
het niet met hart en ziel doen
we nooit het effect bereiken wat we willen.

 

Als je alles doet voor jou, vanuit jou, is dat niet egoïstisch
het is de beste manier om liefde de wereld in te brengen.
Want als jij in je kracht staat,
gaan anderen vanzelf met je mee.

 

Uit het boek: Lichtflits, Momenten van Inzicht.

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.