Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Deugden

 

10 november 2014

Het gebruik van deugden geeft een positieve communicatie.

 

Ik werd eerst getrokken door de foto, zo mooi! Het gaat vooral om de tekst die erbij staat, zo waar! Soms wel heel moeilijk om me niet mee te laten slepen in wat anderen van mij verwachten. Duidelijk communiceren en grenzen aangeven, ik snap ze. De uitdagingen worden er niet minder om dus ik ben er nog niet helemaal 'klaar' mee. Geduld met mezelf is dan een van de deugden die ik in mag zetten.

bloem

Het deugdenproject = in het dagelijkse leven bewust deugden toepassen. Het geeft een enorme positieve communicatie

 

Het gedicht staat op Facebook van Het deugdenproject. Op de site kun je je gratis inschrijven voor de deugde van de week. Dan krijg je elke maandag de deugde van de week in je mailbox en kun je kijken of je die die week in kunt zetten. zo leer je alle deugden kennen en kunnen!

 

Klik op de afbeelding om de facebook pagina te openen van deze afbeelding en het gedicht

 

Dingen doen omdat je denkt
dat een ander het van je verwacht.
Dingen laten omdat je denkt dat een ander
het niet kan waarderen wat je doet.

 

Het is denk ik de grootste gevangenis,
alles afstemmen op anderen zodat zij
maar tevreden zijn.

 

Wat we vaak niet beseffen is dat als we iets
niet vanuit het hart doen,
het niet met hart en ziel doen
we nooit het effect bereiken wat we willen.

 

Als je alles doet voor jou, vanuit jou, is dat niet egoïstisch
het is de beste manier om liefde de wereld in te brengen.
Want als jij in je kracht staat,
gaan anderen vanzelf met je mee.

 

Uit het boek: Lichtflits, Momenten van Inzicht.

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.