Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Neuro Lymfatische punten masseren

 

 

neurolymfatische punten

Voor al diegene die de griep aan voelen komen, inmiddels geveild zijn, aan het opknappen zijn of het willen voorkomen: Onderstaande Neurolymfatische punten masseren kan je immuunsysteem ondersteunen.

 

Het komt uit: Touch for Health. Als je het uit wilt proberen:

Het is fijn als je de juiste plek masseert maar gewoon lekker masseren doet al een hoop en als je het niet precies weet pak je een wat groter gebied. De meeste punten zitten tussen de ribben.
Het kan helpen om dit goed te masseren vlak voor het slapen gaan (ook als je alleen de voorkant masseert!) zodat je beter slaapt. Het immuunsysteem is vooral ‘s nachts zeer actief!
Als je er aan denkt, het bij je past en je jezelf ertoe kunt zetten, dan kun je deze punten masseren. De achterkant door iemand laten doen is ook erg lekker.

 

Uitleg: neurolymfatische reflexpunten

  • Lymfe stroomt in één richting (Het stroomt omdat wij bewegen. Bewegen we niet dan neemt de stroming zeer geleidelijk wat af. Vandaar dat het zoveel doet als je geveild bent door de griep; je helpt de stroom op gang te houden)
  • De lymfevaten fungeren voor het lichaam als een drainagesysteem (goed water drinken (liefst gekookt) voert ‘troep’ af)
  • Het lymfesysteem produceert antilichamen én vormt ¼ van de witte bloedcellen (die zorgen ervoor dat die griep sneller aangepakt wordt)
  • Neurolymfatische punten reguleren de energie naar het lymfesysteem (zodat die beter zijn werk kan doen)
  • Als het systeem overbelast raakt gaan deze punten in de ‘uit’-stand (soms worden ze dan groter en zijn goed te voelen)
  • NL punten zijn vaak gevoelig. (Als het te gevoelig is zachter masseren. Wanneer de gevoeligheid minder wordt, mag er weer steviger gemasseerd worden. Neemt de gevoeligheid niet af, dan vaker per dag dat punt masseren)
  • Pas een stevige, diepe massage toe met de vingertoppen, daar op zoek naar de meest gevoelige plek. 20-30 seconden (maar mag ook langer)

Onderstaande afbeelding staat op: http://www.touch4health.com/techniques.html

Klik op de afbeelding om in dit item op Facebook een reactie achter te laten.

 

Meer leren? kom naar de cursus Touch for Health

Graag tot ziens!

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.