Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Je bioklok herijken

 

zomertijd wintertijdZomertijd...Wintertijd... Bioklok ontregeld... Wanneer je moeite hebt met het verzetten van de klok zijn er een paar hele mooie manieren om daar iets aan te doen! Voor de visueel ingestelde onder ons heb ik er een afbeelding aan toegevoegd. Veel plezier ermee!

 

Masseer op zondag, de dag dat de klok net verzet is een paar keer (door de dag heen vanaf het moment dat je wakker bent tot het moment dat je naar bed gaat) ALLE genoemde punten, in de volgorde zoals beschreven, elk punt gedurende 20 seconden (totaal 12 x 20 sec = 4 min), te beginnen met het punt dat correspondeert met de tijd van de klok op dat moment. Masseer de punten zowel links als rechts. Fluitje van een cent! Veel plezier!

klok verzetten1

 

begin of eindpunten

 

ls je bijvoorbeeld om 10 uur gaat masseren begin je met het masseren van milt21 – dan ga je verder met hart1 – dunne darm1 – blaas1 – nier27 – kringloop9 – drieverwarmer9 – glablaas1 – lever14 – long1 – dikkedarm20 – en als laatste maag1. En om bijvoorbeeld 14 uur begin je met dunnedarm1 – blaas1..hart1). Masseer de punten zowel links als rechts op het lichaam (je masseert dus totaal 24 punten).

 

Uit betrouwbare bronnen heb ik een alternatief doorgekregen: Wat ook goed werkt en nog simpeler is, is het masseren van je eindpunt milt meridiaan aan de linker kant (=Milt21) en tegelijkertijd je oorschelpen na elkaar stevig, al masserend van boven naar beneden, van je hoofd trekken. Zeker bij kinderen heel eenvoudig, zo klaar en effectief! Met dank aan mijn collega Lilian Beeks.

 

Meer uitleg over het masseren van je oren.
Klinkt heel logisch omdat het masseren van je oren je beweging verruimt. Het milt21 punt heeft met je immuunsysteem te maken én het is één der grote regulatie-punten van alle uitwisselingen, zowel binnenin de mens zelf, als tussen mens en buitenwereld; het is het Grand Luo-Connecting Point - connects all Luo channels


Kijk wat bij je past en wat werkt Ik hoop dat het voor je werkt

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.