Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Emotional Stress Release

 

Emotional Stress Release is een fysieke ondersteuning die heel goed werkt bij emotionele overbelasting (hoe klein of groot ook).

 

Vandaag tijdens Touch for Health 1 de ESR uitgelegd en geoefend. Het lijkt zo simpel… maar wat een mooie ervaringen tijdens het oefenen. Het gaat echt heel diep en je kunt dit ook voor jezelf doen. Waarom werkt dit zo goed?

 

Door op een zachte manier een hand op het voorhoofd te leggen gaat het bloed naar de voorhersenen. Je wordt dan kalmer en kunt de zaak beter overzien. Als je de zintuigen erbij betrekt (wat zie je, wat hoor je, wat ruik je etc) en de stressvolle situatie laten omschrijven, betrek je beide hersenhelften bij de verwerking.

 

Vaak is het ook zo dat als je eenmaal de situatie gaat beschrijven er allerlei puzzelstukjes die rond zweefde neerdwarrelen en door de Emotional stress release een hele puzzel kunnen vormen. Hiermee doorbreek je een patroon of overlevingsreactie (ook als die helemaal niet zo heel ‘ernstig’ is) De ervaring raakt geïntegreerd in de hogere gedeelte van de hersenen, er is geen automatische reactie meer uit het ‘onderbrein’. De situatie of gebeurtenis blijft zoals die was maar de lading is er van af. Hierdoor verandert je reactie. Doe er je voordeel mee.

 

ESR1ESR2portrait 317041 1920

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.