Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Breinknoppen

 

Vandaag zou ik iets meer vertellen over de breinknoppen masseren. Breinknoppen stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet.

 

Energie in beweging brengen bestaat uit 4 stappen. De 4 stappen doen in de volgorde waarin ze beschreven staan, geeft extra resultaat omdat het een het ander stimuleert. Hieronder vind je de uitleg.

 

Water helpt ons om 'het hoofd koel te houden' en reinigt het lichaam. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct nieuwe energie. Ook geleidt het energie, wat nodig is voor efficiënt leren (geitenpaadjes maken). Deze extra geleiding zorgt ervoor dat het stimuleren van de breinknoppen meer effect heeft.

 

Afbeelding1Breinknoppen (K27) stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet. Dat is een goede voorbereiding op de Kruisloop, die daar ook een beroep op doet. K27 is ook het ‘master Yu Point’. Een Yu point is een punt die een connectie heeft met de andere meridianen. Op de blaas meridiaan zitten 12 Yu points. Het gaat hier om reflexpunten, met een directe werking op het orgaan dat het vertegenwoordigt. Deze punten zijn de meest effectieve acupressuur punten voor het balanceren van de gezondheid en de functies van het lichaam. Het openen van K27 door deze punten direct onder het sleutelbeen een paar minuten vast te houden terwijl je diep ademhaalt, verhoogt het voordeel van het gebruik van de spinale Yu points op de blaas meridiaan.

Masseren van de punten: Hou 1 hand over je navel en masseer met je andere hand de K27 punten. Wissel daarna de beide handen.

 

De Kruisloop activeert de samenwerking tussen het brein en het lichaam: tussen beide ogen, oren, handen en voeten, in coördinatie met beide hersenhelften. We gaan soepeler bewegen en gemakkelijker leren. De Kruisloop is een actieve beweging. Het is fijn om daarna te ontspannen.

 

De Wayne Cook. ‘In de knoop’ en ‘uit de knoop’ helpt ons om evenwicht te brengen in ons hele systeem. En ons heerlijk te ontspannen.

 

In de andere berichten staan linkjes naar de filmpjes over kruislopen en 'In en uit de knoop':

 


 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.