De stem en de taal van het lichaam

Energie Kinesiologie maakt gebruik van spiermonitoring (ook wel spiertesten genoemd) als een middel om met het lichaam te communiceren. En dat is, in een notendop, wat spiermonitoring is – een communicatiemiddel. Het geneest, fixeert of balanceert geen energie. Het geeft het lichaam gewoon een stem, die ik vaak de 'stem van het onderbewuste' noem.

Er zijn 3 belangrijke voordelen van het gebruik van spiermonitoring bij een cliënt:

  1. identificeren waar blokkades voor genezing bestaan,
  2. identificeren waarom ze bestaan en
  3. het lichaam in staat stellen aan te geven wat het wil om die blokkades te deblokkeren.

Dit derde deel betekent dat energie kinesiologie het vermogen heeft om alles wat er bestaat op het gebied van helende kunsten te integreren. Hierdoor krijgt het lichaam een middel om te zeggen van welke helende wijze het het meest kan profiteren en het kan dit aangeven in de volgorde die het beste zal werken. Dit stelt het lichaam in staat om zijn blokkades efficiënt op te ruimen en toegang te krijgen tot zijn eigen aangeboren helende vermogen.

Maar spiermonitoring is slechts de stem en een stem is niet altijd genoeg om effectief te communiceren. Duidelijke communicatie vereist een taal en de taal van het lichaam is elektromagnetisch. Daarom is het Chinese meridiaansysteem met de bijbehorende acupunten uitermate geschikt om als taal te gebruiken. Acupunten zijn elektromagnetisch van aard, en omdat ze betekenissen hebben die in de loop van duizenden jaren zijn geïdentificeerd en bewezen, kunnen we ze gebruiken als onze taal om het lichaam vragen te stellen en een antwoord te krijgen door een indicatorspier te gebruiken, de stem van spiermonitoring / kinesiologie.

Een ander communicatiesysteem dat in de kinesiologie wordt gebruikt, is dat van mudra's - de oude kunst van het gebruik van handposities zoals duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Beelden van de Boeddha worden waargenomen met verschillende vingers die elkaar aanraken en handen in verschillende posities. Dit wordt ook gezien in andere culturen en religies, waar bepaalde handposities worden gebruikt om de energie en betekenis in het lichaam te verbeteren. Alan Beardall, D.C., een van de vroege onderzoekers in de toegepaste kinesiologie, ontdekte dat we handposities kunnen gebruiken als onderdeel van de taal van energiekinesiologie. Er  zijn nu veel "handmodi" vastgesteld die een bijzondere betekenis hebben wanneer ze worden gemonitord met een indicatorspier.

Door het gebruik van spiermonitoring van een indicatorspier (de "stem") te combineren met acupunten en handmodi (de "taal"), hebben we een geavanceerd middel om antwoorden van het lichaam te krijgen die niet gemakkelijk bewust beschikbaar zouden zijn door middel van een gesprek.

Wanneer we werken met een indicatorspier en de spier verandert in de tegenovergestelde reactie (bekend als een indicatorverandering), weten we dat het lichaam ons iets probeert te vertellen!

Laten we luisteren naar wat het lichaam ons te vertellen heeft!

Meer over de spiertest

14 maart 2022

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.