Ik begeleid jou een stukje op je pad

Doordat we uit zelfbescherming lagen over onszelf heen leggen, dwalen we af van wie we werkelijk zijn.

Laat mij je begeleiden

Ik stel me graag aan je voor:

Ik ben Inge Burgerhof, getrouwd, moeder van twee kinderen, Professioneel kinesioloog, bewustzijnscoach en vooral lekker mezelf.

Onze kinderen ontwikkelden zich heel verschillend, daar wilde ik graag het mijne van weten. Daarom ben ik de opleiding HBO pedagogiek gaan doen. Mijn eerste bewustzijnsveranderende leerweg was: kinderen ontwikkelen zich zoals bij hen past. Je mag daar als ouders bij begeleiden, niet interfereren. Het heeft mij een paar jaar gekost om mijn cultuurwaarden om te buigen naar wat haalbaar was.

Tijdens deze studie kwam ik in aanraking met kinesiologie. Ik was zo nieuwsgierig dat ik de Touch for Health-cursus ging volgen. Touch for Health vond ik zo ongelooflijk leuk en fascinerend dat ik in 2011 besloot om de hele opleiding voor Professionele Kinesiologie te gaan volgen bij TOPKI. Daar begon mijn tweede bewustzijnsveranderende leerweg: Je kunt onbalansen 'op tafel leggen', inzichten verkrijgen, energie in beweging brengen en evenwicht herstellen. Het leuke van kinesiologie studeren bij TOPKI is dat je, naast de verplichte onderdelen, zelf je route bepaalt en een pakket zelf samenstelt. Dit past helemaal bij mij, nu hoef ik nooit meer te stoppen met leren en ontwikkelen.

In 2014 ben ik afgestudeerd als Professioneel kinesioloog en erkend door de beroepsvereniging. Ik heb een praktijk aan huis en geef ook zelf les in diverse kinesiologie modules. Dit zorgt ervoor dat ik ook in de basistechnieken scherp blijf. Daarnaast volg ik zeer regelmatig aanvullende kinesiologie opleidingen of andere zelfontwikkelings-cursussen - gewoon omdat ik het niet laten kan. Zo heb ik in 2017 de Opleiding Bewustzijnscoach gevolgd. Dat was mijn derde bewustzijnsveranderende leerweg: mezelf accepteren met al mijn plussen en minnen. Tot die tijd was ik vooral 'bezig' geweest met het accepteren van wat er buiten mij gebeurde. Ik vond mezelf niet zo belangrijk. Hoewel er ook tijdens de opleiding Professionele Kinesiologie veel aandacht aan besteed wordt, was dat kwartje niet op die manier gevallen. Ach ja, eigenwijs zijn heeft heel veel voordelen, één daarvan is dat je ontwikkelpad extra lang is.

Sinds november 2018 ben ik lid van het bestuur van TOPKI. Ik heb voor de studenten van TOPKI en Begrip door Inzicht de Online Leer Omgeving (OLO) ontwikkeld. Ik vind het voordeel van een online leeromgeving dat het mee kan groeien en wanneer je maar wilt beschikbaar is. 

Groeien en leren is mijn motto!

Krachtiger worden in wie je bent

In mijn praktijk begeleid ik jou in het luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en het herstellen van je vrije keuzemogelijkheid om te zijn wie je bent, in beweging, in reactie, in emotie vanuit jouw volledige bereik.

Kinesiologie is hierbij een belangrijke methode, omdat het de kloof tussen het bewuste en het onderbewuste overbrugt via de eigen biofeedback.

Zo krijg je je eigen kleur weer terug, raak je de bedekkingslaag kwijt, word je kwetsbaarder en tegelijkertijd meer jezelf.

Je leert dit steeds beter mee te nemen in elke situatie. Je wordt zachter, milder, met steeds minder oordeel en tegelijkertijd krachtiger in wie je bent.

Grenzen kun je liefdevol aangeven.

Mijn visie: je een klein stukje op je pad begeleiden.

Eigenlijk is het niet meer dan dat! Doordat we uit zelfbescherming lagen over onszelf heen leggen, dwalen we af van wie we werkelijk zijn. Lees meer..
 

Mijn wens

Het is mijn wens om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met kinesiologie en bewustzijnscoaching en te laten ervaren hoeveel dat voor je kan doen. Eigenlijk: hoeveel jij zelf voor jezelf kan doen.

Ook is het mijn wens om veel meer mensen de voordelen van Touch for Health, Stress Release en de Zichtverbreders te laten ervaren, want het is het waard om te kennen en te kunnen. Op de pagina Cursussen vind je alle informatie hierover.

Ik heb hart voor mijn vak, voor mijn praktijk, voor mijn cursuscentrum én voor de TOPKI opleiding. De belangrijkste bron hiervoor zijn degenen die bij mij binnenlopen voor een kinesiologie behandeling. Op deze site, in de BLOG’s en in de OLO staan heel veel weetjes die ik heb verzameld uit enthousiasme over mijn vak.

 

Wat kan ik voor jou doen?

Samen kunnen we luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft via het spiertesten. Dat kan op twee manieren:

Individuele begeleiding ►

Hier kun je lezen hoe ik in mijn praktijk werk. Onder Extra informatie over de praktijk staat mijn tarief, de uitleg over de behandelovereenkomst, de bereikbaarheid, etc. Wil je weten of Kinesiologie vergoed wordt? Kijk dan op de site van de Zorgwijzer.

Cursussen in groepsverband ►

Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met mij op of meld je aan voor een cursus.
 

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!

Tot ziens in mijn praktijk of tijdens een van mijn cursussen.

Raak de bedekkingslaag kwijt, word kwetsbaarder en tegelijkertijd krachtiger in wie je bent. Leer dit steeds beter mee te nemen in elke situatie.

Inge Burgerhof

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.