Worden wie je bent

Dat mijn begeleiding mag leiden tot nieuwsgierigheid en vooral een dieper inzicht met een dieper begrip voor jouw eigen bestaan en bestaansrecht.

Maak een afspraak
 • Vind jij ook dat je het zelf op moet kunnen lossen?
 • Laat jij je leiden door de verwachtingen van je omgeving?
 • Heb je automatische reacties die je niet helpen om je doel te bereiken?
 • Heb je klachten die ontstaan zijn nadat je een stressvolle periode hebt gehad?
 • Heb je een periode gehad waarin je niet jezelf kon zijn?
 • Wil je iets doen aan de onrust die dat met zich meebrengt?

Ik bied je 1 op 1 begeleiding om bewust te worden van wie je in essentie bent m.b.v. de methoden waarin ik me de loop der jaren gespecialiseerd heb.

Ik leer je weer te luisteren naar je eigen wijsheid zodat je:

 • grenzen herkent
 • vanuit keuze reageert
 • je eigenheid in elke situatie behoudt
 • zelf de regie over je leven hebt
 • je talenten ziet en inzet
 • je beperkingen erkent en er voor uit komt

Stappen die je zet in ons contact staan hieronder uitgelegd.
Daar vind je ook de extra informatie over de praktijk:

 • tarief
 • eventuele vergoeding via je zorgverzekeraar
 • behandelovereenkomst en de algemene voorwaarden
 • informatie over de locatie

Laat mij je terugbellen ►

Hoe werkt het in de praktijk?

Een afspraak maken - vervolg afspraken

Je belt mij of plant een kennismakingsgesprek via de site. Dan hebben we telefonisch contact en maken we een afspraak. Vragen die je nog hebt kun je dan ook stellen. Ook zal ik vragen wat in het kort de hulpvraag is.

Na de eerste sessie kijk je of deze methode bij jou past en of je een vervolg afspraak wilt maken. Het aantal behandelingen dat nodig is voor een goede doorstroming van de energie is afhankelijk van het doel of de klacht en hoe de stress zich daartoe verhoudt. 4 à 5 behandelingen zijn doorgaans voldoende om verandering op gang te brengen.

De eerste fysieke afspraak duurt 1,5 uur. Hierin wordt je klacht of probleem uitvoerig besproken. Ik ontvang graag vooraf de door jou ondertekende behandelovereenkomst en ingevulde intakeformulier.

Tijdens een kinesiologie sessie werk je aan wat je ‘wél wilt’.

Dat is het uitgangspunt. Ik laat door middel van spiertesten jouw lichaam aangeven welke vorm van stress er dan bij jou geactiveerd wordt en welke methode het nodig heeft om de koppeling met het doel, jouw verleden en/of jouw patronen los te maken. Het lichaam wordt zo herinnerd aan jouw oorspronkelijke spanningsniveau en zal dit op een veilige en geleidelijke manier herstellen. De energie die ging zitten in het in stand houden van het te hoge of te lage spanningsniveau is dan weer vrij te gebruiken. Hierdoor ontstaat een duidelijker beeld van wat je wél wilt en is het veel gemakkelijker om stappen te maken, doelen te halen en te leven zoals JIJ wilt.

Er worden verschillende technieken gebruikt.

Jij bent uniek en elke behandeling die ik bied is daarom helemaal op jou afgestemd. Je lichaam geeft aan hoe snel je de diepte in wilt en kunt. Soms kun je meer aan dan je gedacht had en dan werken we snel en heel diep. Soms wil je hoofd sneller dan dat je lichaam aankan of andersom en dan gaan we wat langzamer. Het allerleukste van kinesiologie is dat verschillende technieken gecombineerd kunnen worden en dat jij via de spiertest ervaart welke techniek voor jouw onbalans effectief is. Niets kan zo goed bepalen wat jij nodig hebt als je eigen lichaam! Het is mooi om te ervaren hoe daardoor de juiste snaar geraakt wordt.

Ik werk volgens het educatieve model.

Dat wil zeggen dat ik de gevonden onbalansen met jou op een respectvolle en onderling gelijkwaardige manier bespreek, zodat er bewustwording voor de situatie kan ontstaan. Je krijgt zo inzicht in je klacht, in je reactie én in de manier waarop jij je evenwicht kan herstellen.

Na een aantal sessies

Je merkt dat er minder stress gekoppeld is aan je klacht en doel. Je bent steeds beter in staat om vrije keuzes te maken i.p.v. te reageren vanuit automatismen en overlevingsmechanismen. Je past de inzichten die je tijdens een sessie krijgt steeds beter toe. Daardoor neem je het heft weer in eigen handen. Je ontdekt dat jouw essentie mooi, heel en volledig is, precies zoals het moet zijn. Soms mag er iets ont-wikkeld worden, soms iets her-innerd.

Door aanwezig te zijn bij wat er is, alle fysieke gevoelens en alle emoties te leren dragen in jezelf, ontdek je dat je veel meer aan kunt dan je dacht. Want in het hier & nu ben jij volwassen. Patronen en overtuigingen ontstaan vanuit een gevoel van onmachtig zijn en instinctief handelen.

De ervaringen blijven want ze maken jou wie je bent en het zijn ervaringen waar je op verder bouwt. Ze hinderen je alleen niet langer in je ontwikkeling. Hierdoor heb je vaak de klacht niet langer nodig; je leert je eigen lichaam beter begrijpen en te vertrouwen op je eigen wijsheid.

De keuze en de verantwoordelijkheid voor jouw herstel blijft op ieder moment bij jou. Ik ben in dit proces de professionele begeleider.

Extra informatie over de praktijk

 • Aanvullend

  Een sessie is bij uitstek bedoeld als aanvulling op de reguliere geneeswijzen. Ik stel geen diagnose, en test geen medicijnen. Ik adviseer om met klachten eerst naar de huisarts te gaan.
  Het balanceren van het energiesysteem ondersteunt elke andere behandeling.

 • Tarief & codes

  Een eerste kinesiologie sessie kost € 100 en een vervolg sessie € 75. Deze kun je zelf inplannen.

  De tijd wordt speciaal voor jou gereserveerd, bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak wordt het tarief doorberekend.

  De factuur ontvang je digitaal, na het consult. Deze kun je eventueel zelf indienen bij je zorgverzekeraar (zij ontvangen declaraties graag digitaal). Afhankelijk van je polis wordt de sessie geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Vraag voor de zekerheid bij je verzekering na of de sessie vergoed wordt.


  Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

  Registratienr. Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT), van het RBCZ, AGB-code zorgverlener en AGB-code praktijk staan vermeld op de factuur.

  Wil je weten of Kinesiologie vergoed wordt? Kijk dan op de site van de Zorgwijzer.

 • Behandelovereenkomst & Algemene voorwaarden

  In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen en beroepscodes/profiel vastgelegd door de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK) en te vinden op het platform voor kinesiologie. Ook ben ik net als iedere zorgaanbieder in Nederland gehouden aan de Wkkgz, geregeld in de procedure van de klachtenregeling en -functionaris van de RBCZ, plus de SCAG (geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg).

  Ik ben net als iedere zorgaanbieder in Nederland, verplicht met iedere cliënt een schriftelijk ondertekende behandelovereenkomst af te sluiten. In deze overeenkomst staan de wederzijdse rechten en plichten vermeld. Deze behandelovereenkomst graag downloaden, printen, invullen, ondertekenen en meenemen naar het eerste consult. Voor volwassenen is de eerste bladzijde voldoende.

  De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is van toepassing. In de Privacyverklaring vermeld ik welke privacygevoelige gegevens ik verwerk in het dossier van de cliënt en met welk doel. Middels de behandelovereenkomst tekent de cliënt voor gelezen en akkoord. De manier waarop ik voldoe aan de AVG staat in het verwerkingsregister en is in te zien in de praktijk tijdens visitatie door de beroepsvereniging (LVNT).

  Naast de behandelovereenkomst en de Privacyverklaring, zijn hieronder de algemene voorwaarden, de kwaliteitsstandaard van mijn praktijk en de klachtenprocedure beschikbaar. Het is belangrijk om deze door te lezen voordat je de behandelovereenkomst tekent.

  Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT), waardoor veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de consulten vergoeden. Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ.

           

  Schriftelijke behandelovereenkomst en intakeformulier ►

  Privacyverklaring ►

  Algemene voorwaarden ►

  Kwaliteitsstandaard ►

  Klachtenprocedure ►

 • Behandeltijden en bereikbaarheid van de locatie

  Ik werk op vaste tijden. Deze kun je via Afspraak maken inzien en boeken. Doorgaans duurt de behandeling 1 tot 1,5 uur.

  In de avond of in het weekend geef ik geen behandelingen.

  Ik heb geen vaste dagen waarop ik individuele begeleiding geef, omdat ik ook trainer ben.

  Wanneer je een afspraak wilt maken kun je dat gemakkelijk doen via Afspraak maken.

   

  Culemborg is goed bereikbaar met openbaar vervoer (Perron Culemborg op traject Amsterdam - Eindhoven) én via de snelweg (A2 / A15).

  Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid op het Duizendblad.

  De praktijk is op de eerste verdieping en niet voor rolstoelgebruikers toegankelijk.
  Er is geen speciale wachtruimte.

  Cursussen worden op de begane grond gegeven.

  Plan je route ►

Diverse blogs die je ondersteunend kunnen helpen:

Ervaringen van cliënten

 • Ik kijk er altijd erg naar uit, en ook deze keer heb je het voor elkaar gekregen om weer een diepere laag bloot te leggen.

  Ik ben Eddy Hagen, ik ben 48 jaar en kom uit Venlo, en sinds 3 september kom ik bij Inge.

  Ik ben bij haar terecht gekomen omdat ik steeds vast bleef lopen, ondanks dat ik er keihard aan werkte en de intentie er voor 100 procent was om te veranderen.

  Haar website sprak me direct dusdanig aan en ik voelde direct dat zij degene was die ik zocht, 3 uur daarvoor op en neer rijden iedere keer had ik er graag voor over.

  Op 9 december was ik voor de 5e keer bij Inge, we hadden het voornamelijk over het oppakken van mijn oude liefde, het beroep planner, en waarom juist ik daar zo goed in was.

  Ik zit sinds 2 maanden thuis nadat ik de afgelopen 2 jaar als schoonmaker van treinstations de tijd door ben gekomen, en hier opeens klaar mee was. Het werd me te zwaar.

  Ik ben er inmiddels achter dat naar Inge gaan betekent dat je het zelf moet doen, maar als je niet weet hoe je dat moet doen, dan zal zij je daarop wijzen.

  Dat wijzen daarop gebeurd door steeds weer 1 of 2 of een aantal puzzelstukjes te leveren, stukjes die je tot dan nog niet had, maar die je wel nodig had om door te gaan met het leggen van die puzzel, en dat waren stukjes die er altijd al waren, maar je zag ze alleen nog niet, Inge wees je erop dat ze er waren en je kon verder.

  Omdat we nooit af en voltooid zijn zal ik voorlopig nog bij Inge komen, zij zal mij nog een aantal puzzelstukjes leveren, die ik nu nog niet heb herkend.

  Uiteindelijk zal ik het zonder haar hulp afkunnen, en dat geldt voor ieder ander mens, wij kunnen veel meer dan we onszelf realiseren, alleen lopen we soms vast omdat we niet weten hoe, of omdat er puzzelstukjes ontbreken, terwijl we die toch nodig hebben om verder te komen, en ze er gewoon zijn zonder dat je dat weet.

  Het werk van Inge, is er in mijn ogen, op gericht om te onderzoeken waar energieblokkades zich in iemands lichaam voordoen, om die van daaruit te gaan behandelen met spiertesten waarbij dus rechtstreeks met het lichaam wordt gecommuniceerd , met als doel de blokkade op te heffen en energie door te laten stromen.

  Wat daarnaast nog veel belangrijker is, is de vraag waar de blokkade(s) vandaan komen, en hoe gaan we er voor zorgen dat ze fundamenteel in en door zichzelf opgelost worden door zelfgenezende vermogens te activeren maar vooral door herkenning, je gaat letterlijk zien wat het probleem was en dat dat eigenlijk nooit een probleem is geweest , maar juist iets goeds, een bepaalde kracht die je niet als dusdanig ervoer, eerder als iets negatiefs waar je vanaf wilt, en die kracht wil erkenning, daarom ontstaat het probleem.

  In dit hele proces is Inge een KEI, echt de allerbeste die ik ken op dit gebied, en ik ben hier al vanaf mijn 22e mee bezig, en dacht echt dat ik alles en iedereen al kende, niets is minder waar.

  Zij stimuleert je en inspireert je, je zult het echter wel altijd zelf moeten doen, het inschakelen van de hulp van Inge kan je hierin wel een dusdanige boost bezorgen, en uiteindelijk willen we allemaal toch maar 1 ding, en dat is gelukkig en gezond zijn, maar wat nou als datgene waarvan we dachten dat het ons gelukkig en gezond zou maken  juist precies datgene was wat we het minste nodig hadden, maar wat hadden we dan wel nodig stel je je dan in vraag, het antwoord daarop zat al in je, en Inge wijst je daarop.

 • Je verrast me iedere keer weer Inge, je weet me te raken, inspireren, motiveren, en altijd is er weer nieuwe stof om verder aan te werken.

  Je verrast me iedere keer weer Inge, je weet me te raken, inspireren, motiveren, en altijd is er weer nieuwe stof om verder aan te werken.

 • Ik ben erg blij dat jij op mijn pad gekomen bent, had het gevoel wat gestagneerd te zijn en dit zorgt er nu voor dat de stenen die op mn weg liggen door gebikt

  Ik ben erg blij dat jij op mijn pad gekomen bent, had het gevoel wat gestagneerd te zijn en dit zorgt er nu voor dat de stenen die op mn weg liggen door gebikt kunnen worden.

Ontdek zelf hoe fijn het is te kunnen luisteren naar je eigen lichaam en te vertrouwen op je eigen wijsheid.

Inge Burgerhof

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.