Je eigen puzzel leggen is best lastig

Er komen nl ook stukjes in die je liever niet legt. Stukjes uit je verleden, stukjes waar je je voor schaamt, stukjes die je liever vergeet. Stukjes uit de toekomst, waar je nog liever niet aan denkt. Stukjes uit het heden, waar je misschien niet tevreden over bent. Maar die stukjes negeren…. daarmee komt de puzzel nooit af.

Voor sommige is het ook lastig om de mooie stukjes te plaatsen, je kwaliteiten, je successen, je uitdagingen.

Als je puzzel verre van af is heb je misschien je eigen doel niet helder meer voor ogen. Wat is jouw doel? In plaats van, wat is het doel wat je nastreeft omdat het gevormd is door anderen? Heb je je eigen puzzel voor ogen?

Kinesiologie = met behulp van jouw biofeedbacksysteem (de spiertest) je laten luisteren naar wat je onbewust al weet, zodat je het bewust wordt. Hierdoor worden onbewuste puzzelstukjes (die rondzweven), bewuste (erkende) gehelen en kun je ze plaatsen (accepteren) in jouw eigen puzzel. Je voelt je meer gekend, gehoord, gezien en voelt dat je geheel wordt. Je bent dan je zelf aan het helen, je energie gaat weer vrijer stromen.

Soms vallen er kwartjes, in dit geval puzzelstukjes op zijn plaats, die je niet eerder gezien had. Soms kun je puzzelstukjes accepteren in je eigen puzzel en zie je je eigen puzzel beter. Je gaat je eigen puzzel anders zien, waarnemen, voelen,… Je leert minder te oordelen, te verwijten (vooral naar jezelf). Je leert te kijken naar je eigen puzzel met zelfcompassie. Het is tenslotte jouw puzzel en die is echt heel mooi!

Als je mild bent voor jezelf, ben je kwetsbaar. Als je jezelf accepteert zoals je bent met al je mooie en minder mooie stukjes in je puzzel, kun je je in al je kwetsbaarheid tonen zonder omvergeblazen te worden door anderen. Je bent dan niet meer afhankelijk van het oordeel van de ander maar alleen van je eigen oordeel over jezelf; ik ben goed zoals ik ben met al mijn puzzelstukjes. Dan wordt andere bijstaan met het leggen van hun puzzel gemakkelijker.

Iedereen is een puzzel aan het leggen tijdens zijn leven. Voor de een is dat gemakkelijker dan voor de ander. Hoe je de ervaringen, de uitdagingen, de problemen, die je opgedaan hebt en nu opdoet waarneemt, verwerkt en erop reageert, bepalen mede hoe gemakkelijk jij je eigen puzzel kunt leggen.

De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven. Je hoeft niet al je ervaringen te doorgronden, te doorleven voordat ze een plek in kunnen nemen in je eigen puzzel. Door het één te balanceren kunnen er ook andere puzzelstukjes op hun plek vallen/komen.

Alle zijde van de gezondheidsdriehoek (emotie, structuur en chemie) of gezondheidspiramide zijn belangrijk om in evenwicht te krijgen. Kinesiologie kijkt naar al deze facetten en met behulp van de spiertest bepaal jij wat de beste behandeling is voor jou, voor dat moment. Met welk puzzelstukje ga jij aan de slag?

10 november 2014

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.