Het zelf herstellend vermogen activeren via aanraking

Word een ‘tolk van het lichaam’ via non-verbale communicatie

Agenda Touch for Health

Touch for Health

Je helpt mensen om zich meer bewust te zijn van hun lichaam en hun wonderbaarlijke natuurlijke capaciteit om te herstellen.

Praktische informatie

Touch for Health is voor iedereen.
De kern van Touch for Health is eenvoudig en makkelijk te leren. Het is geheel veilig en toegankelijk voor mensen zonder enige medische opleiding. Gewoon voor huis-, tuin- en keukengebruik. Daarnaast is het een enorm mooie aanvulling voor mensen die beroepsmatig op dit gebied werkzaam zijn of willen zijn.

Erkend certificaat.
Na elke cursus ontvang je een door de BvK en door het IKC (International Kinesiology College) erkend certificaat. Deze tellen als nascholing voor diverse beroepsverenigingen (i.i.g. voor de LVNT en de VBAG) en als scholing bij TOPKI.

Na Touch for Health 1 kun je natuurlijk Touch for Health 2 volgen, maar ook de cursussen Stress Release 1-2 of Zicht op Woordblind.

Na Touch for Health 2 kun je de cursussen Touch for Health 3, Stress Release 3 en Stress Release 4 volgen.

Na Touch for Health 3 kun je de cursussen Touch for Health 4, Zicht op Leefblind en Metaforen & doel bepalen volgen.

Na Touch for Health 4 kun je de cursus Vingermodes volgen.

Voor, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving. Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken onder begeleiding te oefenen.

De complete editie Touch for Health.Het boek waarmee gewerkt wordt kun je alvast bestellen: Touch for Health. Een praktische gids voor natuurlijke gezondheid met acupressuur. Auteur: John Thie. Dit is het boek voor de cursussen Touch for Health 1 t/m 4.

Het nieuwe Touch for Health handboek is niet meer fysiek verkrijgbaar.Het nieuwe Touch for Health handboek is niet meer fysiek verkrijgbaar. TOPKI heeft de rechten van dit boek gekregen en het per les in de OLO van Touch for Health opgenomen. Zo verzamel je door de modules heen een volledig boek.

Klik voor meer informatie over de cursussen van Touch for Health op één van onderstaande afbeeldingen.

Daaronder staat de agenda voor alle Touch for Health cursussen. Klik in de agenda om je aan te melden voor een cursus.

Achtergrond informatie

Hoe je de kunst van het spiertesten leert? Door te luisteren naar je lichaam, energie in beweging te brengen en balans te hervinden, met behulp van 42 spieren die getest kunnen worden. Niks zweverigs aan.

Touch for Health stoelt op het inzicht dat mensen via aanraking het zelfherstellend vermogen kunnen activeren.

Een juiste stand van de wervelkolom biedt een sterke basis voor een goede gezondheid. Dit komt uit de chiropractische traditie. De wervelkolom is het centrale deel van het zenuwstelsel. Zolang er geen onderbreking is in de communicatie en de doorstroming van de energie, zorgt het lichaam voor zichzelf en ontstaat gezondheid van binnenuit. Mensen die een goede houding hebben, waarbij alle onderdelen van het lichaam in harmonie samenwerken, hebben een goede gezondheid.

De wervelkolom wordt op zijn plaats gehouden door spieren. Bij een optimale houding hebben de spieren aan beide zijden van de wervelkolom dezelfde spanning. Die spanning of ontspanning is elektromagnetische communicatie in het lichaam en kan door middel van versterkingstechnieken beïnvloed worden. In een sterke spier vindt een goede communicatie en doorstroming plaats, terwijl deze in een zwakke spier stagneert of blokkeert.

De spiertest is ook een meetinstrument, waarbij de intelligentie van het lichaam via de spiertest aangeeft wat er van binnen speelt. Wanneer een situatie, gebeurtenis, voeding etc. energie kost zal het lichaam dit laten zien door middel van een zwakke spier. Om de zwakke spier te versterken wordt één of meerdere van de drie circulatiesystemen (bloed, lymfe en energie) gestimuleerd.

Tijdens de 1e cursus Touch for Health leer je 14 spiertesten, bovenstaande circulatiesystemen en de techniek om te stimuleren. De overige spiertesten leer je in de vervolgcursussen. Met Touch for Health leer je de reactie van de spiertest te ‘vertalen’. Je wordt dus een soort ‘tolk van het lichaam’ van diegene met wie je werkt.

Inge BurgerhofOntdek zelf hoe fijn het is te kunnen ‘luisteren naar je eigen lichaam’, te vertrouwen op je eigen wijsheid en te weten wat je kan doen om de invloed van spanning de baas te zijn!

Met Touch for Health leer je de kunst van het spiertesten.

Touch for Health 1

In deze eerste module van Touch for Health maak je kennis met het testen van spieren en de interpretatie daarvan. Het lichaam geeft aan wat het nodig heeft om opnieuw evenwicht te bereiken. Je stimuleert de energiedoorstroom in de meridianen en activeert daarmee het zelfherstellend vermogen.

Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen! Het kan ook heel goed preventief ingezet worden. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces.

Touch for Health 2

Het doel van Touch for Health 2 is inzicht in de samenhang tussen elementen. De 5 elementen en de meridianen geven ritme aan. Het ritme van de 24 uur, van dag en nacht, van de seizoenen, van het jaar, van het hele leven en van het functioneren van de mens.
Behalve met het ritme corresponderen de elementen ook met de organen in het lichaam. Elke verandering van de natuurlijke cyclus binnen of buiten het lichaam roept een reactie op. Die reactie is bedoeld om het evenwicht te herstellen. De vijf elementen zien we ook terug in emoties, smaken, kleuren, klimaten, enzovoort.

Touch for Health 3

Tijdens Touch for Health 3 leer je de samenwerking tussen de spieren te activeren en te optimaliseren. De techniek 'reactieve spieren' is daarin heel belangrijk.
Een reactor bij reactieve spieren is een soort Super Girl. Bij spieren kan er ook één (soms meerdere) de held zijn (vaak heeft die iets opgevangen, zoals een val van de trap), dan spreken we van reactieve spieren. Dit zijn spieren die na een balans toch klachten blijven geven.

Touch for Health 4

De laatste module van het Touch for Health traject vlecht alle modules tot een eenheid. Tijdens Touch for Health 4 ga je bij mij aan de slag met je eigen volgorde van 42 spieren testen. Ook kijken we naar diverse klachten en wat je allemaal in zou kunnen zetten vanuit de kennis die je nu hebt.

Metaforen & doel bepalen

Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een groter inzicht in doelen en disbalansen. De bewustwording van de persoon wordt gestimuleerd. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever.

Vingermodes

Je hebt Touch for Health 1-4 afgerond en zoveel technieken tot je beschikking gekregen dat je niet zo goed weet wanneer je wat gaat gebruiken. Als je dit herkent, is deze dag heel geschikt voor jou.

Online Leer Omgeving

Wat zijn de voordelen van online voorbereiden?

  • Het geeft je een enorme verdieping in het materiaal
  • Je gaat zelf op onderzoek aan de hand van video’s, websites, vragen, opdrachten, inzichten, gedachtes etc.
  • Je doet dat in je eigen tijd, tempo en omgeving, zoals jij dat prettig vindt
  • Je komt goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdag
  • De praktijkdag worden hierdoor naar een hoger niveau getild door en met elkaar
  • We kunnen meer tijd besteden aan ervaring opdoen
  • Tijdens de praktijkdag gaan we in versnelde vorm nog een keer door het materiaal heen en gaan we tegelijkertijd de spiertest integreren
  • Na de praktijkdag kun je een onderwerp verder uitdiepen, door die les in de online leeromgeving nog een keer te bekijken

In de Online Leer Omgeving (OLO) staat eigenlijk de hele cursus (inclusief demo’s van de spiertesten), behalve het zelf praktiseren. Tijdens de 3 dagen wordt deze theorie in een andere volgorde herhaald en het zelf praktiseren eraan toegevoegd. De tijdsverdeling tijdens de cursussen is doorgaans per onderdeel 1/2 theorie en 1/2 praktiseren.

Daarnaast staan er in elke les vragen die je aanzetten om Touch for Health op HBO-niveau toe te passen. De cursus wordt op deze manier naar een hoger niveau getild.

Wanneer je de OLO lessen doorlopen hebt én de protocollen* uitgeprint, heb je een gedegen bodem waar de praktijkdagen op kunnen landen. Zo kun je die dagen een verdiepende slag slaan. Wanneer je daarna een onderwerp verder uit wilt diepen, ga je die les in de OLO nog een keer bekijken. Het kan allemaal!

* De protocollen zijn een tool om het geleerde materiaal gemakkelijk in te zetten en een balans te geven waarin afstemmen, inventariseren/onderzoeken, corrigeren, verankeren en integreren via de stappen een automatische plek in gaan nemen. Hierdoor groei je van stapsgewijs werken naar spelen met het kinesiologisch materiaal.

Meer informatie over de OLO ►

Meer informatie over Touch for Health

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.