Stress heeft een enorme fysiologische impact

Wat doet STRESS met jou persoonlijk en hoe beïnvloedt het jouw leven?

agenda Stress Release

Stress Release

Je helpt mensen om zich meer bewust te zijn van wat voor invloed stress en emoties kunnen hebben wanneer ze genegeerd of weggedrukt worden.

Praktische informatie

Met Stress Release werken we met 1 indicatiespier, het is daarom goed om te weten hoe een spiertest aanvoelt en dat op verschillende spieren (Touch for Health 1) ervaren te hebben.
Daarom adviseer ik om voor Stress Release 1&2 de cursus Touch for Health 1 te volgen.

Energiecentra kun je volgen na Stress Release 1&2

Stress Release 3 en Stress Release 4 kun je volgen na Touch for Health 2.

Alle technieken die je leert, kun je zowel op jezelf als op anderen toepassen.

Erkend certificaat.
Na elke cursus ontvang je een door de BvK erkend Wellness Kinesiology certificaat. Deze tellen als nascholing voor diverse beroepsverenigingen (i.i.g. voor de LVNT en de VBAG) en als scholing bij TOPKI.

Voor, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving. Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken onder begeleiding te oefenen.

Klik voor meer informatie over de cursussen van Stress Release op één van onderstaande afbeeldingen.

Onder de afbeeldingen staat de agenda voor alle Stress Release cursussen. Klik in de agenda om je aan te melden voor een cursus.

Wat zijn de voordelen van online voorbereiden?

Achtergrond informatie

Stress Release is een methode ontwikkeld door Wayne Topping. In deze methode worden diverse technieken aangeleerd om stress te kunnen herkennen, erkennen, hanteren en transformeren. Je krijgt inzicht in de mechaniek van het vecht-vluchtsysteem, hoe we als mensen roofbouw plegen op ons fysieke lichaam (burnout) en hoe we met behulp van Stress Release invloed kunnen uitoefenen op het denken en het functioneren ondanks de aanwezigheid van stress (Stress Release 1+2).

Kinesiologie is het lichaam vragen waar de onbalans zit. Het lichaam slaat de geautomatiseerde onbewuste patronen op die zo moeilijk te doorbreken zijn. Dit gebeurt met de hele fysiologie die tijdens de oorspronkelijke ervaring voor allerlei reacties in het lichaam heeft gezorgd. Elke keer dat de situatie (gedeeltelijk) herhaald wordt (werkelijk of in gedachte), worden patronen opnieuw opgeroepen en geankerd. Het is belangrijk om geblokkeerde emoties en zelfsabotage (Stress Release 3) op een zachte manier inzichtelijk te maken en te transformeren. Zelfsabotage zorgt ervoor dat er geen vooruitgang geboekt wordt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken.

Shakti Gawain zegt: "Onze emoties zijn wat we voelen als de levenskracht door ons heen stroomt. Als we onze gevoelens niet volledig ervaren en ze beletten op een natuurlijke manier door ons heen te stromen, zet hun levensenergie zich vast in ons lichaam. Dit veroorzaakt veel problemen op alle niveaus - emotioneel, mentaal, spiritueel en lichamelijk."

Stress Release 4 geeft een methode om de opbergplaatsen te onderzoeken, de emoties vrij te maken en de energie weer in gebruik te nemen.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn begeleiding is pragmatisch, begripvol, motiverend, ondersteunend en bevlogen.Stress heeft een enorme fysiologische impact. Via spiertesten kun je de invloed van stress onderzoeken, inzichten verkrijgen, ontladen en oude koppelingen losmaken. Het helpt bij bewust keuzes maken en het ondersteunt bij ieders unieke ontwikkeling. Daarnaast wordt hiermee vastgezette energie vrij gemaakt.

Stress Release 1&2

Dit is 1 cursus van 3 dagen.

De sleutel om stress te reduceren = je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen. Daarmee werk je aan een stuk bewustwording.
Maar wat verandert er als je, naast een stuk bewustwording, ook de Stress reductie technieken toepast? Wat gebeurt er wanneer je echt luistert naar je eigen lichaam en daarmee je eigen kracht ontdekt?

Stress Release Energiecentra

1 dag cursus.

Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende energiecentra of zenuwplexi. Gezien de ligging van deze centra wordt er ook wel een vergelijking gemaakt met de bekende chakra's. De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die bekend is over de chakra's.

Stress Release 3

1 dag cursus.

De 5 elementen vormen een krachtige methode om geblokkeerde emoties in beweging te brengen. Om het succes hierbij te vergroten wordt gestart met de Psychologische Reversal.

Twee hele krachtige methoden die in elke praktijk veelvuldig ingezet zullen worden, terwijl het maar 1 dag cursus is…

Stress Release 4

Cursus van 2 dagen.

Werken met emoties en de tijdelijke opbergplaatsen van stress.

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress "tijdelijk" ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we "vergeten" die stress later nog eens onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken.

Online Leer Omgeving

Wat zijn de voordelen van online voorbereiden?

  • Het geeft je een enorme verdieping in het materiaal
  • Je gaat zelf op onderzoek uit hoe de diverse onderwerpen voor jou gelden en spelen
  • Dat onderzoeken gaat a.d.h.v. video’s, audio, websites, vragen, opdrachten, inzichten, gedachtes…
  • Je doet dat in je eigen tijd en omgeving, zoals jij dat prettig vindt
  • Je komt goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdagen
  • De praktijkdagen worden hierdoor naar een hoger niveau getild door en met elkaar
  • Tijdens de praktijkdagen gaan we in versnelde vorm nog een keer door het materiaal heen en gaan we tegelijkertijd de spiertest integreren
  • Na de praktijkdagen kun je een onderwerp verder uitdiepen, door die les in de online leeromgeving nog een keer te bekijken

De Online Leer Omgeving (OLO) voor Stress Release is enorm aanvullend tov het materiaal in het manual. De opzet is heel anders dan voor de modules van Touch for Health.

Meer informatie over de OLO ►

De Stress Release route geeft vooral kennis van de invloed van stress op de regulering van emoties.

Soms zit je in een stress patroon en is dat moeilijk te doorbreken. Samen onderzoeken waar het mee te maken heeft en de stress transformeren in een veilige omgeving is dan heel fijn!

Het is fascinerend om cliënten via de spiertesten te laten luisteren naar de wijsheid die in hen zelf ligt. Mensen hebben echt geen idee dat er via de spiertest zo overduidelijk naar voren komt wat er achter het gedrag zit. Bijvoorbeeld dat ze bepaalde dingen wel ‘willen’ maar niet ‘durven’ of wel ‘durven’ maar ‘niet mogen’. De nuance geeft veel inzichten en daarmee wordt al een gedeelte van de stress opengebroken. 

Daarnaast is het werken met geblokkeerde en weggestopte emoties belangrijk om klachten of onbalansen te voorkomen of te herstellen.

Wanneer je vervolgens de Stress Release correctie-technieken gebruikt, maakt het proces van loskoppelen, ontladen en loslaten een versnelling zonder de zwaarte van het herbeleven. Groeiwerk zorgt ervoor dat de nieuwe ‘stress vrije ik’ geïntegreerd raakt in het dagelijkse leven.

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen. Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht. 

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.