Uit je overfocus je zicht verbreden

Dat wat ons tot unieke mensen maakt is juist gelegen in het feit dat we ons eigen unieke bewustzijn en ons eigen keuzepatroon hebben. 

agenda Zichtverbreders

Zichtverbreders

Je helpt mensen de eigen ik verder te ontdekken en ontwikkelen door hun eigen stijl van leren en leven stressvrij te maken.

Praktische informatie

Deze route bestaat uit:

Zicht op Woordblind kun je volgen na Touch for Health 1.

Zicht op Leefblind 1 kun je volgen na Touch for Health 3.

Zicht op Leefblind 2 kun je volgen na Zicht op Leefblind 1.

Erkend certificiaat.
Na elke cursus ontvang je een door de BvK erkend certificaat. Deze tellen als nascholing voor diverse beroepsverenigingen (i.i.g. voor de LVNT en de VBAG) en als scholing bij TOPKI. 

Voor, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving (OLO). Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

De cursusboeken zijn verkrijgbaar via de website van Zichtverbreders en tijdens de cursus.

Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken onder begeleiding te oefenen.

Klik voor meer informatie over de cursussen van Zichtverbreders op één van onderstaande afbeeldingen.

Daaronder staat de agenda voor alle Zichtverbreders cursussen. Klik in de agenda om je aan te melden voor een cursus.

Wat zijn de voordelen van online voorbereiden?

Achtergrond informatie

Leven is leren en leren is leven. Nieuwsgierigheid is daarbij heel belangrijk. Wanneer de nieuwsgierigheid uitdooft is dat meestal doordat er stress in het spel is gekomen. Het spel van leven.

Dat wat ons tot unieke mensen maakt is juist gelegen in het feit dat we ons eigen unieke bewustzijn en ons eigen keuzepatroon hebben. Een stresssituatie ontstaat wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren of leven. Automatismen en belemmerende patronen ontstaan tijdens stresssituaties.

Maar wat is nu jouw eigen stijl en wat gebeurt daarmee onder stress?

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie in te richten. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen ik verder te ontdekken en ontwikkelen.

Wanneer er sprake is van onverwerkte emoties of belemmerende patronen, dan is het lastig om vanuit je eigen vrije keuze te reageren. Automatische, vaak reactieve impulsen zijn veel vaker het gevolg. Deze zijn meestal onbewust of in ieder geval worden ze sneller ingezet dan de bewuste pauze om te overdenken hoe je wilt reageren.

Hoe fijn is het wanneer je inzicht krijgt in je automatismen, de oorzaak en de reactie los kunt koppelen, de weerstand stressvrij maakt en daarna de vrije keuze hebt en authentieker kunt gaan leven en leren?

Juist hierin zit de kracht van WOORDBLIND en LEEFBLIND 1 EN 2. Deze Zichtverbreders route is ontwikkeld door Coby Schasfoort.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn begeleiding is pragmatisch, begripvol, motiverend, ondersteunend en bevlogen.Ontdek zelf hoe fijn het is te kunnen ‘luisteren naar je eigen lichaam’, te vertrouwen op je eigen wijsheid en te weten wat je kan doen om de invloed van patronen de baas te zijn!

Online Leer Omgeving

Wat zijn de voordelen van online voorbereiden?

  • Het geeft je een enorme verdieping in het materiaal
  • Je gaat zelf op onderzoek naar hoe de diverse onderwerpen voor jou gelden en spelen
  • Dat onderzoeken gaat aan de hand van video’s, audio, websites, vragen, opdrachten, inzichten, gedachtes etc.
  • Je doet dat in je eigen tijd en omgeving, zoals jij dat prettig vindt
  • Je komt goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdag
  • De praktijkdag worden hierdoor naar een hoger niveau getild door en met elkaar
  • We kunnen meer tijd besteden aan ervaring opdoen
  • Tijdens de praktijkdag gaan we in versnelde vorm nog een keer door het materiaal heen en gaan we tegelijkertijd de spiertest integreren
  • Na de praktijkdag kun je een onderwerp verder uitdiepen, door die les in de online leeromgeving nog een keer te bekijken

Meer informatie over de OLO ►

Van de ontwikkelaar

Coby Schasfoort over de Zichtverbreders-route

"Deze cursuscyclus ontstond in 1989 nadat ik het boekje “Blij met stress” had geschreven.

Op een dag overkwam mijn dochter van toen 16 jaar een ongeluk. We waren ervan overtuigd dat ze dood was maar tot ons geluk kon ik plotseling allerlei handelingen verrichten uit dat wat ik in de afgelopen tijd had geleerd in mijn cursussen kinesiologie.

Na de “zucht van verlichting” die wij ervoeren toen zij weer bij haar positieven was gekomen en de zekerheid dat er achteraf niets ernstigs met haar aan de hand bleek en zij voor observatie was opgenomen in het ziekenhuis, maakte ik een boswandeling en realiseerde ik me hoe gespannen mijn lichaam was, als een te strak gespannen snaar.

Op dat moment ontstond het idee dat stress gelijk staat aan een glazen wand in de tijd. Ik was totaal verstijfd, al mijn spieren deden pijn.

Ik bevond me aan de ene kant van die glazen wand en de wereld waarin ik me zou moeten bewegen was aan de andere kant. Ik was langer bewegingloos dan mijn dochter, dankzij kinesiologie, geweest was. Ik was letterlijk het zicht kwijt.

Later nadat ik als facultymember van verschillende kinesiologie instituten had gewerkt, begon ik te merken dat instituten de neiging vertoonden om te verkokeren: blikvernauwing. "Welke methode is de beste?" terwijl mijn ervaring is dat alle methoden samen een geweldig breed panorama bieden van hulpmiddelen om achter de glazen wand vandaan te komen. Door het samenbrengen van de verschillende inzichten en handelingen die ik in de verschillende instituten had geleerd, aangevuld met mijn eigen stresservaringen en het overwinnen daarvan, heb ik getracht een samenhangend verhaal te maken van oorzaken van stress die altijd en alleen door het hele lichaam voelbaar zijn tot in elke spier en elke vezel waardoor de blik op het leven dat zich buiten die ene stressfactor afspeelt vernauwt. En dat is waar kinesiologie voor mij over gaat.

Zodra het lijf weer beweegt wordt de stress een ervaring om nooit te vergeten maar je kunt er met een bredere blik naar kijken. Een Zichtverbreder werkt dus in principe mee aan “De zucht van verlichting”, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel".  

Extra informatie over de cursussen:

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.