Ons kasteel weer volledig in gebruik nemen

kasteel

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen ik verder te ontdekken en ontwikkelen.

Het daadwerkelijk invulling geven aan je verlangen gaat niet zonder slag of stoot. Ongetwijfeld kom je op je reis naar jezelf beren op de weg tegen. Je komt intern in aanraking met je eigen weerstand en emoties en ook extern stuit je op je portie weerstand.

Je kunt op jouw persoonlijke reis dus best wat inspiratie gebruiken, en juist hierin zit de kracht van LEEFBLIND 1 EN 2.

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

Tijdens de sessie verzamelen we alle informatie om daarmee in het verleden de kamer gemakkelijker te vinden die je afgesloten hebt, waar je geen weet van hebt dat je juist die dicht gedaan hebt. Als je voldoende informatie verzameld hebt, weet je lichaam weer welke kamer het is en kun je terug in de tijd de kamer weer openen en toegankelijk maken. Daarna is het aan jou om het weer te integreren in je leven en de kamer weer regelmatig te gebruiken. Het kan aanvoelen als een bom, omdat het vaak gepaard gaat met projectiemechanismen en overlevingsmechanismen, die opengebroken gaan worden om ze weer in het licht te zetten.

Wat of welk gedrag heb je afgedekt, weggestopt, verborgen, afgewezen (geprojecteerd) en mag nu de stress vanaf gehaald worden om terug te nemen als onderdeel van jou totale zijn? Wanneer heb je besloten om dat deel van jou te verbergen? Kijk onderweg ook naar welk geschenk er in het ontkende aspect besloten ligt. Wat doe je om niet een…. te zijn? En wat heeft dat je gebracht? Hoe meer schaduw er uitgewerkt wordt des te meer energie er vrij komt om dat te doen wat bij je past.

Om alles heel inzichtelijk te maken heb ik heel veel dingen die ik geleerd heb in de afgelopen jaren verzameld en gebundeld over projectie – re-activiteit – zelfafwijzing – het negatieve geloof – basisregels – patronen – werken vanuit het ideaal – denken/doen/zijn – spirituele connectie.

‘Van denken naar doen naar zijn’ heeft een grote overeenkomst met de integratie van de 4 krachten. Kennis is het product voor het brein en ervaring (emotie) is het product voor het lichaam. Nieuwe kennis kan dus nieuwe ervaringen maken. Het brein heeft de kennis opgeslagen en door deze nieuwe kennis te ervaren, leer je het lichaam wat het brein al geleerd heeft. Kennis die opgeslagen is zonder deze ervaren te hebben (met bijbehorende emoties) blijft alleen kennis (en blijft filosofisch). Heb je wel veel ervaringen met bijbehorende emoties, echter zonder hierover kennis te hebben, dan blijven deze ervaringen onbewuste ervaringen (= onwetendheid). Kennis hebben van én nieuwe ervaringen opdoen zijn essentieel voor veranderingen in je leven. Deze combinatie is verantwoordelijk voor het aanleggen van een nieuw netwerk in het brein. Er ontstaat een nieuwe staat van Zijn. Dit is een neurochemisch proces, wat ondersteund wordt door andere processen.

Reactiviteit is ook een onderwerp wat uitvoerig aan bod komt tijdens Leefblind 2. Niet van de spieren deze keer zoals in Touch for Health 3, maar van allerlei andere onbewuste 'dingen'. Het werkt een beetje hetzelfde als bij de spieren maar dan anders. Bij spieren weet je het meestal wel of je ze wel of niet hebt. Onbewuste reactiviteit, ik geloof dat we daar altijd wel last van hebben (bewust of onbewust). Jan Bommerez schrijft hierover: "Het reactieve zelf (stimulus-respons zelf, dat in ons wat reageert op prikkels) bestaat uit overlevingspatronen, uit verdedigingsreacties die werden gevormd tijdens ervaringen die fysiek of emotioneel als bedreigend werden ervaren. Het is ons onbewuste zelf, het zelf dat niet bewuste keuzes maakt maar reageert op het leven. Het is al het gedrag en al het denken en voelen dat gedomineerd wordt door ons onderbewuste. Dat is meestal meer dan 90% van ons leven. Het probleem is dat die reactiepatronen die éénmalig misschien nodig waren de rest van ons leven onbewust geactiveerd kunnen worden en meer en meer bepalen wie we denken te zijn. Het worden typische reacties die we zo gewoon worden dat we ons ermee identificeren zoals 'je gemakkelijk zorgen maken', 'veel piekeren', 'gemakkelijk boos worden', 'dichtklappen', 'wakker liggen', 'altijd voelen dat je iets moet doen', 'onrustige gedachten', etc. Het is wat we 'geworden zijn' in weerstand tegen het leven. Daarom is loslaten van alles wat je niet bent (jouw reactiepatronen) synoniem met meer en meer jezelf worden. Loslaten is vrij worden! En hier is het goede nieuws: je kunt loslaten leren!"

Tijdens Leefblind 2 leer je hoe je reactiviteit in reacties kunt onderzoeken en balanceren. Met kinesiologie kun je patronen doorbreken, zodat je weer de vrije keuze hebt in je reacties.

Ondertussen kun je misschien een korte oefening doen.

Wil jij ook dit materiaal in de vingers krijgen, de Pauselock zo inoefenen dat je het gevoel hebt dat je dit al jaren gebruikt?? Kijk wanneer er weer een nieuwe Leefblind 1 start. Daarvoor heb je Touch for Health nodig. Te mooi om te laten liggen én de cursussen zijn niet duur!

Voor mij als trainer is het belangrijk dat ik zie dat de cursisten het geleerde toe kunnen passen en ik kan bijsturen daar waar nodig en extra uitdaag daar waar mogelijk.

Mijn trainingen zijn dus maatwerk voor de groep én voor ieder persoonlijk. Ik heb ook veel eigen materiaal wat ik in de Online Leer Omgeving heb gestopt.

Daarnaast is het oefenen met elkaar van een grote waarde om een eigen praktijk te starten of voor eigen gebruik binnen het gezin en omgeving. Oefening baart kunst ;-)

4 september 2018

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.