Het evenwicht in de gezondheidspiramide herstellen

Wie je van binnen bent, maar ook je buitenkant en de bodem die je nodig hebt om welzijn te ervaren.

Bekijk de cursusagenda
 • Wil jij eenvoudig en gericht het zelfherstellend vermogen van je cliënten activeren?
 • Ben jij op zoek naar een aanvulling op de gezondheidsinterventie die je biedt?
 • Wil jij in een veilige omgeving je eigen onderbewuste wijsheid ervaren?
 • Wil je leren wat preventieve gezondheidszorg is?
 • Wil jij inzicht geven in de oorzaak van spanning of onrust en begeleiden bij het proces van ontladen en groeien?
 • Wil jij zelf ervaren hoe dat voelt, zodat je je cliënten daarin nog beter begeleidt?

Ik heb een uitgebalanceerd lesprogramma samengesteld voor zelfontwikkeling en begeleiding daarin van anderen.

De verschillende methoden waar je bij Begrip door Inzicht cursus in kunt volgen zijn:

 • Touch for Health (geeft je kennis over spiertesten en energieflow)
 • Stress Release (geeft inzichten in stress, hoe dat fysiologisch werkt en handvatten voor de omgang ermee)
 • Zichtverbreders (geeft inzicht in leer- en leefpatronen en wat daarmee gebeurt onder stress)

Met deze kinesiologie methoden leer je om:

 • het innerlijke energiesysteem te testen en door middel van gerichte technieken de blokkades aan te pakken en stress te defuseren
 • het onderbewuste te vertalen naar je cliënt zodat er inzichten komen over de oorzaak achter de klacht
 • vanaf de eerste les zelf te groeien in bewustzijn

Vóór, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving. Hierin wordt veel achtergrondinformatie gegeven over de materie, zodat je weet wat je test en wat dat betekent. Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

   Bekijk de cursus agenda ►                                  Ervaringen van cursisten ►  

Touch for Health, Stress Release en Zichtverbreders gidsen je naar je beste zelf

De combinatie van de stem en de taal van het lichaam geeft een geavanceerd middel om antwoorden van het lichaam te krijgen die niet gemakkelijk bewust beschikbaar zouden zijn door middel van een gesprek.

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar cursussen in kinesiologie. Nieuwsgierigheid zorgt dat je open staat voor leermomenten en zelfontwikkeling. En dat is precies wat kinesiologie mij bracht en brengt.

Kinesiologie kun je ook zelf leren. Voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van je eigen praktijk (voor mensen die beroepsmatig op dit gebied werkzaam zijn of willen zijn) is het een enorm mooie aanvulling.

Binnen de kinesiologie werken we met behulp van de spiertest. De spiertest is een meetinstrument waarbij de intelligentie van het lichaam via de spiertest aangeeft wat er van binnen speelt. 

De verschillende methoden waar je bij Begrip door Inzicht cursus in kunt volgen:

 • Touch for Health (geeft je kennis over spiertesten en energieflow)
 • Stress Release (geeft inzichten in je eigen stress en handvatten voor de omgang ermee)
 • Zichtverbreders (geeft inzicht in leer- en leefpatronen)

Touch for Health en Stress Release zijn voor iedereen te leren. Ze zijn breed toepasbaar in jouw persoonlijke leven en in een professionele praktijk. Wanneer je de smaak door Touch for Health en Stress Release te pakken hebt, kan je verder gaan met de Zichtverbreders. Onder Zichtverbreders vallen Woordblind, Leefblind 1 en Leefblind 2.

Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken onder begeleiding te oefenen.

Vóór, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving (OLO). Hierin wordt veel achtergrondinformatie gegeven over de materie, zodat je weet wat je test en wat dat betekent. Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer.

Na de praktijkdagen ontvang je een door de BvK erkend certificaat. Deze tellen als nascholing voor diverse beroepsverenigingen (i.i.g. voor de LVNT en de VBAG) en als scholing bij TOPKI.

Klik voor meer informatie over één van de modules op één van onderstaande afbeeldingen.

Of ga direct naar de agenda voor alle cursussen. Klik in de agenda om je aan te melden voor een cursus.

De Gezondheidspiramide is een holistisch model van gezondheid, geïllustreerd door een vierzijdige piramide die bestaat uit en gesteund wordt door 12 gelijkwaardige facetten.

Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes van de gezondheidspiramide te herstellen richting balans of evenwicht.

Elke cursus legt de nadruk op één van die zijden, maar neemt tegelijkertijd de andere zijden mee in het herstel.

Touch for Health

Touch for Health stoelt op het inzicht dat mensen via aanraking het zelfherstellend vermogen kunnen activeren. Deze methode is ontwikkeld door John en Matthew Thie.

De Touch for Health route geeft vooral kennis van de fysieke / structurele zijde. Lichaamsbewustzijn ontstaat doordat je de 42 spieren, gekoppeld aan de 14 meridianen, leert testen én corrigeren.

Deze module bestaat uit 6 cursussen:

 • Touch for Health 1 t/m 4: je leert voelen hoe een spier kan reageren door veel verschillende spieren te testen. De kunst van het spiertesten wordt hiermee ontwikkeld. Je leert veel over jezelf, over de wijsheid van het lichaam en je leert heel genuanceerd testen.
 • Metaforen en doel bepalen, zorgt voor een extra dimensie om onbewuste delen bewust te integreren.
 • Na de 4 Touch for Health cursussen kun je de module Vingermodes volgen, waarbij je alles van Touch for Health 1 t/m 4 onder/in je vingers zet en gemakkelijker je cliënt dat aan kunt bieden wat diegene nodig heeft, zodat je het niet zelf hoeft te bedenken.
Stress Release

De Stress Release route geeft vooral kennis van de emotionele zijde.

Wat doet stress met jou persoonlijk en hoe beïnvloedt het jouw leven? In deze methode, ontwikkeld door Wayne Topping, worden diverse technieken aangeleerd om stress te kunnen herkennen, erkennen, hanteren en transformeren. Elke cursus is een verdieping op de voorgaande.

Deze module bestaat uit 4 cursussen:

 • Met succes je stress te lijf.
 • Energiecentra.
 • Geblokkeerde emoties & Psychologische reversals. De psychologische reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Belangrijk dus om bij ieder consult te controleren of deze reversals een rol spelen en ze op te ruimen.
 • Werken met emoties en de opbergplaatsen.
Zichtverbreders

De Zichtverbreders route, ontwikkeld door Coby Schasfoort, geeft vooral kennis van de energetische zijde.

Hoe fijn is het wanneer je inzicht krijgt in je automatismen, de oorzaak en de reactie los kunt koppelen, de weerstand stressvrij maakt en daarna de vrije keuze hebt en authentieker kunt gaan leven én leren?

Deze module bestaat uit 3 cursussen:

 • Zicht op Woordblind gaat over onze manier van leren, waar krijgen we energie van en wat kost ons energie en hoe kun je die inzichten gebruiken. Daarnaast balanceert het de energie die door / in de leeromgeving vast is komen te zitten, zodat leren weer leuk én gemakkelijker wordt.
 • Zicht op Leefblind 1 en
 • Zicht op Leefblind 2

Zicht op Leefblind gaat over de delen in ons die we niet zien, verstopt hebben, niet accepteren als onderdeel van onszelf. We gaan die weggestopte delen ontdekken en vrijmaken, zodat we weer mogen zijn wie we zijn met al onze plussen en minnen.

Samen met anderen jezelf ontwikkelen

Cursussen volgen = geitenpaadjes maken

Je kunt je brein actief houden door te blijven leren. Dan maak je geitenpaadjes. Een cursus volgen is ook nog hartstikke leuk. Dat wordt ook in het filmpje gezegd dat ik op mijn facebook pagina heb gezet: 'je leert het gemakkelijkst onder positieve omstandigheden'. 

Meer lezen in de blog ►

Cursussen volgen = geitenpaadjes maken.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn begeleiding is pragmatisch, begripvol, motiverend, ondersteunend en bevlogen.

Wat levert het je op?

Zelfkennis, bewustwording, bewust leven, ‘zijn’ ipv ‘hebben’, relaxter leven met veel minder stress en gepieker. Je blijft misschien wel hetzelfde doen, maar je gaat anders in het leven staan.

Wat zijn de voordelen van cursussen volgen bij mij?

 • je hebt toegang tot een Online Leer Omgeving waarmee je de cursus voorbereidt
 • ik heb een eigen behandelpraktijk waarin ik anderen begeleid met o.a. de methoden waarin ik les geef. Je profiteert mee van mijn ontwikkeling en inzichten hierin. 
 • ik ben ook core-trainer bij de opleiding voor professionele kinesiologie: TOPKI
 • mijn doel is dat je de kinesiologische methode waarin ik les geef begrijpt en goed in kunt zetten
 • ik leer je gebruik te maken van het educatieve model waarmee je laat zien dat je professioneel werkt
 • ik begeleid je om Bewustzijnscoaching in te voegen in je manier van begeleiden
 • mijn begeleiding is pragmatisch, begripvol, motiverend, ondersteunend en bevlogen

Inge Burgerhof - trainer

Leren en groeien

Spiritualiteit is voor mij bewustwording, bewustzijn en bewust zijn. Dat betekent leren en groeien. Dat doe je door met gelijkgestemden samen te kijken en samen te werken en veel nieuwsgierigheid.

Binnen de modules Touch for Health, Stress Release en Zichtverbreders doe je dat met je medecursisten.

Blinde vlek: Het is moeilijk om te leren en te groeien in je eentje. Want wat jij niet ziet van mij, hoe kan ik dat gaan zien zonder dat jij mij een spiegel voor houdt?

Verborgen gebied: En wat jij niet ziet aan mij maar ik wel weet en verborgen hou, hoe kunnen we het zo veilig maken dat ik ook daarin kan gaan groeien?

Onbekend gebied: Maar ook in het deel waar ik niet weet en jij het niet ziet kan ik gaan ontdekken door middel van spiertesten.

Op deze manier kunnen we alle gebieden onderzoeken, er van leren en groeien. Het is een soort ontdekkingsreis die je gaat maken die veilig en eenvoudig is en waarin je elke keer stapjes maakt die voor jou haalbaar zijn.

Van onbewust onbekwaam tot bewust bekwaam, kinesiologie bereikt het allemaal.

TOPKI-cursussen

Voor alle cursussen die ik geef ontvang je een certificaat die ook geldig is binnen de opleiding bij TOPKI. Je kunt dus ook met de opleiding starten nadat je diverse cursussen bij mij gevolgd hebt.

Onderstaande overzicht is mijn agenda voor het geven van de cursussen in Touch for Health, Stress Release, Zichtverbreders en TOPKI. De TOPKI-cursussen met het TOPKI-logo zijn voor de studenten die de opleiding volgen bij TOPKI.

 

TOPKI-student

Wil je deze cursus volgen, maar ben je nog geen student? Meer informatie over de opleiding vind je op: www.topki.nl/opleiding. Wil je er over bellen? Neem dan contact met ons op via www.topki.nl/contact 

Inschrijven voor de opleiding kan via: www.topki.nl/inschrijven. Daarna kun je je inschrijven voor deze cursussen. Je ontvangt per cursus een factuur voor die cursus.

 

Bij- en nascholing

TOPKI biedt ook deze therapeutische cursusdagen, gericht op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden t.b.v. verdere professionalisering als algemeen CAM-therapeut of Kinesioloog. TOPKI zet zich in voor persoonlijke groei en dit gebeurt op een persoonlijke en opbouwende manier. Dit noemen wij ook wel de TOPKI-dagen. Via een abonnement van €100 per jaar heb je toegang tot al deze persoonlijke begeleidingsdagen. www.topki.nl/bij-en-nascholing

Schriftelijke inschrijving voor een abonnement voor bij- en nascholing bij TOPKI kan via: www.topki.nl/abonnement. Daarna kun je je inschrijven voor deze cursussen. Je ontvangt per cursus een factuur voor die cursus.

Cursusoverzicht

27
augustus
Touch for Health 1
Touch for Health 1 3 dagen: 27, 28 en 29 augustus incl. Online Leer Omgeving | 10 - 17 uur
Culemborg | 390,00
03
september
Touch for Health 2
Touch for Health 2 3 di-dgn: 3, 10 en 17 september inclusief Online Leer Omgeving | 9 - 16 uur
Culemborg | 330,00 + OLO
23
september
Stage
Stage Actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
26
september
Stress Release 1+2
Stress Release 1+2 3 dagen: 26-9, 3-10 en 10-10. Incl. Online Leer Omgeving | 9 - 16 uur
Culemborg | 450,00
01
oktober
Touch for Health 3
Touch for Health 3 3 dagen: 1, 8 en 15 oktober inclusief Online Leer Omgeving | 9 - 16 uur
Culemborg | 330,00 + OLO
17
oktober
Stage
Stage Actieve stage. Let op de tijd = 10-14 uur! | 10 - 14 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
31
oktober
Stress Release 3
Stress Release 3 1 dag incl. Online Leer Omgeving | 9 - 17 uur
Culemborg | 165,00 + OLO
05
november
Touch for Health 4
Touch for Health 4 3 dagen: 5, 12 en 19 november inclusief Online Leer Omgeving | 9 - 16 uur
Culemborg | 330,00 + OLO
08
november
Examen 4e jaars
Examen 4e jaars | 8:00 - 18:30
Rosmalen | 750
14
november
Energiecentra
Energiecentra 1 dag | 9-17 uur
Culemborg | 140
21
november
Stress Release 4
Stress Release 4 2 dagen: 21 en 28 november incl. Online Leer Omgeving | 9 - 17 uur
Culemborg | 268,00 + OLO
26
november
Themadag Vingermodes
Themadag Vingermodes | 9 - 17 uur
Culemborg | 145,00 + OLO
16
december
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
09
januari
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
16
januari
Touch for Health Metaforen & Doel bepalen
Touch for Health Metaforen & Doel bepalen 2 dagen: 16 en 23 januari incl. Online Leer Omgeving | 9 - 17 uur
Culemborg | 290,00 + OLO
03
februari
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
27
maart
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
22
april
Zicht op Woordblind
Zicht op Woordblind 3 dagen: 22, 23 en 24 april incl Online Leer Omgeving | 9 - 16 uur
Culemborg | 365,00 + OLO
12
juni
Stage
Stage actieve stage + Propedeuse stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
06
oktober
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90
20
november
Stage
Stage actieve stage | 13 - 17 uur
Rosmalen (tegenover treinstation) | 90

Online Leer Omgeving (OLO)

Voor, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving. Hierin wordt veel achtergrondinformatie gegeven over de materie, zodat je weet wat je test en wat dat betekent. Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

De investering voor de OLO is per module met een aantal cursussen:

€ 60 incl BTW voor het eerste jaar.
Elk vervolg jaar € 10 korting op de prijs van het voorgaande jaar tot een minimum van € 20 per jaar.

De modules:

 

Klik op onderstaande afbeelding voor het voordeel van de OLO van de betreffende module.

Daar kun je doorklikken om per cursus te kunnen lezen wat er per les in de OLO staat van de betreffende cursus.

De OLO staat op: https://topki-online.nl/ met een video met uitleg en voorbeelden.

Ervaringen van cursisten

 • Ik heb me de theorie en praktijk zo toe kunnen eigenen dat ik me nu al voldoende veilig voel om te oefenen en dat ik durf te vertrouwen op wat zichtbaar wordt.

  Ik heb bij Inge de TFH1 gevolgd. Ik kreeg van een kennis de tip om me eens te verdiepen in TFH omdat mijn kinderen niet vanzelfsprekend gelukkig zijn in de huidige onderwijscultuur. Daarnaast heb ik zelf de afgelopen jaren veel te kampen met fysieke klachten door de ziekte van lyme. Twee vliegen in één klap. 

  Via internet kwam ik bij Inge uit en voor ik het wist kon ik beginnen. Ik wist niet zo goed wat te verwachten en liet het een beetje over me heen komen. De cursus voelde als thuis komen. Het was voor mij woorden geven aan dingen die ik voelde, letterlijk handen geven aan energie, aanraking. De ruimte die we van Inge kregen om te zoeken naar onze eigen taal en woorden, door verbinding te leggen met onze eigen ervaringen waren voor mij heel waardevol. Dat maakt dat ik uiteindelijk echt het gevoel heb dat er een basis ligt om mee verder te kunnen. Dat maakt overigens ook dat ik nu nog steeds oefen en me verder verdiep in TFH ondanks het feit dat we geen cursussen kunnen volgen ivm de corona maatregelen. 
  Mijn partner en kinderen zijn regelmatig 'de sjaak' en moeten als proefkonijn fungeren. Steevast levert dit mooie dingen op, kleine ervaringen of verbeteringen, meer bewustzijn en in het geval van mijn jongste zoon wat meer rust. 

  Wellicht is dat nog mooi om te benoemen. Mijn jongste zoon voelt zich niet goed op school. Daar zijn allerlei redenen voor maar het effect is dat hij het moeilijk heeft. Door de cursus heb ik (nog maar een klein beetje) zicht gekregen op hoe aanraking hem kan helpen. Inmiddels help ik hem regelmatig (als hij ervoor open staat) met de tips voor een goede dagstart waarmee hij meer in balans aan de dag start. We hebben de kruisloop in een spel manier gegoten waarmee we hem helpen om overzicht te kunnen houden op school. Wanneer hij het contact met zichzelf en zijn omgeving verliest passen we een aangepaste versie van de emotional stress release (aangepast omdat hij voor een groot deel zichzelf al kan helpen om weer tot rust te komen) toe en zijn juf kan hem hier ook bij helpen als hij hier zelf niet meer aan toekomt. 

  Wat het mij vooral heeft opgeleverd is dat ik een manier heb om mijn intuïtie vorm te geven. TFH is voor mij een manier om letterlijk vorm te geven aan hetgeen ik voel en ervaar, bij mijzelf en anderen en om dichter bij dat gevoel te blijven. Het wordt niet verstoord door taal. Alsof er een 'nieuwe' vorm van communicatie is toegevoegd. Hierdoor gaat er een nieuwe (eigenlijk een oude) wereld voor me open. 

  Ik wil graag verder met de cursussen en ga ook graag terug naar Inge, haar manier van trainen heeft me gebracht dat ik me de theorie en praktijk dusdanig heb kunnen toe eigenen dat ik me nu al voldoende veilig voel om te oefenen en dat ik durf te vertrouwen op wat zichtbaar wordt. 

   

  Jikke Menting

  12-02-2021

 • Inge is een gepassioneerd trainer en ze weet de lesstof op een leuke manier over te brengen.

  Inge is een gepassioneerd trainer en ze weet de lesstof op een leuke manier over te brengen. Ik heb de modules Touch for health, Stressrelease, Leefblind en Vingermodes bij haar gevolgd. De voorbereiding voor de lessen kun je thuis al volgen via de online leeromgeving, dit vond ik heel prettig. Er blijft dan op de dag zelf meer tijd over voor het oefenen en je weet al wat je vooraf kunt verwachten. Ik heb enorm veel kennis opgedaan tijdens deze cursussen en deze kennis neem ik nu mee in mijn praktijk. Ook voor mijn eigen ontwikkeling waren deze cursussen heel waardevol, ik heb nieuwe stappen kunnen zetten.

   

  Dianne Meijer

  Natuurgeneeskunde Di Anne Haaksbergen

  https://www.dianne-natuurgeneeskunde.nl/

  22-12-2020

 • Een cursus volgen bij Begrip door Inzicht / Inge Burgerhof, is elke keer weer een feestje.

  En dat ligt echt niet alleen aan de chocolade en noten, koffie, thee en water dat de hele dag voorradig is. ;-)

  Inmiddels heb ik behalve Touch for Health ook Stress Release, Energiecentra, Woordblind en Leefblind bij Inge gevolgd. Bij andere TOPKI-docenten volgde ik met name diverse Braingymcursussen en er staat nog het nodige op mijn lijstje. 

  Bij de eerste cursus (Touch for Health) wist ik echt niet wat ik moest verwachten. Ik wist dat ik zou leren spiertesten en had me wel wat ingelezen, maar wat de dag in zou houden, wist ik niet zo goed. Maar het was heel bijzonder om te ervaren dat je lichaam exact aangeeft wat het nodig heeft. Met name vanuit het onderbewuste, is dat elke keer weer een mooie ervaring. Terugkerende levensthema’s waarvan elke keer weer een diepere laag wordt aangeraakt. Vergelijk het maar met een ui, waarvan elke keer een schil wordt afgepeld. Zo kun je een fijne ontwikkeling doormaken. 

  Het zijn steeds intensieve dagen, waarvan ik echter ook heel veel energie krijg. En met betrekking tot mijn levensthema’s op het gebied van gezondheid en welzijn word ik me steeds meer bewust van wat ze voor mijn lichaam doen. Ik leer naar mijn lichaam luisteren en leer steeds beter om te gaan met mijn eigen lichaam. Door kinesiologie is mijn lichaam zichzelf weer aan het herstellen.

  Inge bereidt haar lessen heel zorgvuldig voor. In het begin ontvingen we voorafgaand aan de lessen een soort handout en ook de protocollen. Maar al snel stapte Inge over op de OLO (Online leeromgeving). Dit is erg fijn, want dan kun je jezelf inlezen in de stof die behandeld wordt. Compleet met filmpjes, verwijzingen en downloads. Ook naderhand is het fijn om nog eens een filmpje terug te kijken of de stof nog eens door te nemen. De OLO ziet er heel professioneel uit en ik ervaar het als erg prettig zowel voor, tijdens als na de cursussen. 

  Tijdens de cursussen maakt Inge gebruik van een powerpoint en zo wordt de stof nog een keer helemaal behandeld. Uiteraard komen hier ook onderdelen van de OLO ter sprake.

  Afwisseling is bij Inge heel prettig. Een deel theorie, waarna in de praktijk geoefend kan worden.

  Tussendoor worden boeken die interessant zijn, toegelicht en er is gelegenheid om deze in te zien, er worden filmpjes ter verduidelijking getoond. Waar nodig doet Inge iets voor, waarna we zelf aan de slag kunnen. Vragen stellen kan zowel voor, tijdens als na de lessen.

  De middagen zijn nagenoeg helemaal op de praktijk gericht. Extra oefenen, hele procedures uitproberen, zodat je het goed in je vingers krijgt. Daarbij geeft Inge aanwijzingen en wat ik vooral heel fijn vindt, dat er meteen de diepte in gegaan wordt als de praktijksituatie hierom vraagt.

  De veiligheid in de groep is hoog. Er wordt veel met elkaar gelachen en gehuild. Elke keer is er wel iemand die op een punt komt, dat er veel emoties los komen. Dat kan alleen maar als er voldoende veiligheid is. 

  Daarnaast is Inge erg gastvrij. De huiskamer en keuken staan op de dagen dat Inge cursus geeft geheel  tot onze beschikking. Zelfs worden er plekjes in de koelkast vrij gemaakt om de lunches te bewaren. En bij mooi weer, kunnen we lekker buiten op het terras genieten van onze lunch.

  Op dit moment is het ongeveer anderhalf jaar geleden dat ik de eerste cursus bij Inge volgde. Mijn bedoeling was om alleen Braingym en Touch for Health te doen, zodat ik de leerlingen die ik help om gemakkelijker en leuker te leren, beter kan begeleiden. Maar al snel wist ik dat ik alles wat met kinesiologie te maken heeft wil volgen. Het fascineert me enorm om mensen te helpen om inzicht te krijgen in de oorzaak achter klachten en hen te balanceren, zodat hun lichaam zichzelf weer kan herstellen en zij zich verder kunnen ontwikkelen. En ja… ook volwassenen kan ik op deze manier helpen. Dat is niet op de laatste plaats te danken aan de bevlogenheid van Inge. Elke keer opnieuw weet ze ons als cursist weer te boeien en mee te nemen in de mooie wereld van de kinesiologie.

  Wat ik met de opleiding tot professioneel kinesioloog wil bereiken is mensen helpen om een leven lang ontwikkelen, leren en werken in balans mogelijk te maken.  Ik heb inmiddels al behoorlijk wat ervaring kunnen opdoen met mijn oefenmaatje en een aantal familieleden en kennissen die proefpersoon wilden zijn. Ik voel me nu dusdanig onderlegd dat ik vol vertrouwen mijn eigen praktijk op kan starten. 

   

  Petra Raijmakers

  59 jaar

  Creative Moves

  https://www.creativemoves.nl/

  16-12-2020

 • Stuk voor stuk interessante en boeiende cursussen waarin je jezelf best tegen kunt komen maar bovenal ontzettend leerzaam met boeiende technieken.

  Stress Release 3 en 4, Woordblind, Leefblind 1 en 2 heb ik in korte tijd bij Inge gevolgd. Stuk voor stuk interessante en boeiende cursussen waarin je jezelf best tegen kunt komen maar bovenal ontzettend leerzaam met boeiende technieken.

  Inge, dank je wel voor je inzet.

   

  Hellen van Kaam

  AquamaRein

  https://www.aquamarein.nl/

  4-12-2017

quote

Mijn grote wens is dat veel meer mensen de voordelen van Touch for Health 1 en Stress Release 1&2 ervaren en de kennis toepassen in hun dagelijkse leven.

Inge Burgerhof

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.