Woordblind

Hou van je brein zoals het is wanneer je iets doet wat je leuk vind! 
Heel veel problemen zijn terug te voeren op leerproblemen. Leer- en leefproblemen beginnen op het moment dat er een stresssituatie ontstaat wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren (om welke reden dan ook). Maar wat doe je eraan...

Je ziet dus lees-reken-schrijf problemen, eronder zit een kind of volwassenen met een gevoel van ‘in de kou te staan’ – niet begrepen worden – sprakeloos zijn. Faalangst en/of perfectionisme komen vaak voor. Eigenlijk is elke vorm van niet lekker in je vel zitten een vorm van sprakeloos zijn – er geen woorden aan kunnen geven – woordeloos - woordblind – dyslexie – “saai”. Saai is een woord die vaak genoemd wordt om te vertellen dat er iets aan de hand is.

De spieren van ons lichaam reageren op alles wat er met ons gebeurt. Als er stress is gaan spieren zich verslappen of juist spannen. Soms verstarren we zo, dat horen en zien zich uitschakelen en bewegen erg moeilijk wordt. Je bent dan een gevangene van je eigen paniek, je kunt alleen nog overleven. Totdat de paniek zakt, je ademhaling weer ‘normaal’ wordt en je weer mee kunt bewegen met de natuurlijke stroom.

Defuseren

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten een relatie gelegd wordt tussen een stressvolle prikkel (‘stressor’) en de reactie daarop van het lichaam. En dat is kinesiologie; aandacht voor het lijf in al zijn aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Woordblind is een 3 daagse cursus die na Touch for Health 1 te volgen is. Het gaat over leerproblemen herkennen en overwinnen met behulp van kinesiologie. De samenwerking tussen de twee hersenhelften is hierbij van groot belang. Je leert met behulp van spiertesten wat het leerpatroon is, hoe je daar rekening mee kan houden tijdens het leren, wat ermee gebeurt onder stress en hoe je dat kunt corrigeren. Vooral lezen, rekenen en schrijven worden gebruikt om te onderzoeken wat stressvol is. Een stresssituatie ontstaat namelijk wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren en op school moet je heel veel leren in een hele korte tijd en de manier waarop je daarmee omgaat is vaak gelijk aan hoe je ook leert in het leven. Andere vormen van woordeloos – sprakeloos – woordblind - zijn hiermee aan te pakken.

In 3 dagen gaan we heel veel leren en oefenen:

 

 

Kruislopen is heel belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat de beide hersenhelften samenwerken. Tijdens Woordblind leer je een manier om de kruisloop zo in te zetten dat het nog effectiever werkt. Dit is de 'Repatterning volgens Dennison'. Hierbij worden ook de ogen ingeschakeld, zodat het integreren van de beide hersenhelften optimaal gebeurt doordat de zenuwverbindingen tussen de hersenhelften sterker worden. Kruislopen is echter altijd erg goed om te doen.

Na 3 cursusdagen, met veel oefenen, ontvang je een certificaat en kun je uit testen welke persoonlijkheidsstructuur je hebt, als je dingen doet die je leuk vindt. En wat er gebeurt met deze structuur onder stress en welke energiesystemen daarbij betrokken zijn. Om vervolgens deze in beweging te brengen en de stress te defuseren. Een aantal oefeningen zijn er om deze verandering door te zetten en vast te houden.  Het doel van dit alles is om plezier te hebben in wat je doet: leren van het leven. Gemakkelijker kunnen lezen, rekenen, schrijven, communiceren,… met plezier naar school gaan omdat de stress er af is.

 

 

22 mei 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.