Stress Release 4 (Werken met Emoties)

Door de zogenaamde opbergplaatsen in het lichaam op te sporen met behulp van spiertesten, kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken. Zo pakken we klachten aan en krijgen we energie terug.

Praktische informatie

Biokinesiologisch onderzoek ontdekte talrijke reflexen in het lichaam die een verbinding hebben met interne organen. De orgaanreflexpunten (ORP) testen onder ‘emotie’, heeft te maken met een onbalans op die organen. Deze zijn gekoppeld aan emoties en zijn een opslagplaats geworden.

Je leert tijdens de cursus:

 • te werken met emoties en de tijdelijke opbergplaatsen van stress
 • 53 opbergplaatsen (orgaanreflexpunten) te testen die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaan-systeem
 • de positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen (12 orgaan meridianen en 8 extra meridianen) en aan de 4 systemen (bloedcirculatie, lymfecirculatie, zenuwstelsel en brein)
 • 3 manieren om prioriteit vast te stellen
 • pijn te elimineren door middel van het herstellen van de weefselonbalans en het werken met emoties 
 • een nieuwe manier om spieren te testen (Gamma 1 en Gamma 2) waarbij gebruik wordt gemaakt van andere neurologische paden
 • de link met de spieren die we kennen uit Touch for Health en de 8 Extra meridianen
 • onbalansen opheffen en energie vrijmaken op meerder niveau's

Voor, tijdens en na de cursus heb je toegang tot de Online Leer Omgeving (OLO). Hiermee bereid je je voor op de praktijkdagen. De praktijkdagen hebben dan meer inhoud, diepgang en worden door allen gedragen i.p.v. alleen door de trainer. Samen tillen we de cursus naar een nog hoger niveau.

Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers tegelijk, zodat er ruim de gelegenheid is om de technieken onder begeleiding te oefenen.

Kosten:

 • Cursus: € 240
 • Manual van Stress Release € 28
 • De online leeromgeving voor de module Stress Release 1 t/m 4 (€ 60 tenzij je die al hebt ivm Stress Release 1+2 of Stress Release 3).

Het manual Stress Release 4 is niet te bestellen via de boekhandel, maar uitsluitend verkrijgbaar via de cursus.

Erkend certificaat.
Na de praktijkdagen ontvang je een door de BvK erkend Wellness Kinesiology certificaat. Deze telt als nascholing voor diverse beroepsverenigingen (i.i.g. voor de LVNT en de VBAG) en als scholing bij TOPKI.

Hieronder staat de agenda voor Stress Release 4. Klik op de cursus om je aan te melden.

Daaronder vind je de inhoud van de OLO voor Stress Release 4.

Achtergrond informatie

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress "tijdelijk" ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we "vergeten" later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken.

Door de zogenaamde opbergplaatsen in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken en zo klachten aanpakken en energie terug krijgen. Daarbij zullen positieve en negatieve emoties de identiteit van het gevonden reflexpunt bevestigen.

Wanneer de belangrijkste emoties om mee te werken duidelijk zijn (detective werk), volgt het therapeutische werk (het defuseren/afvoeren van de stress door middel van diverse technieken). Er komt meer helderheid bij de cliënt, door inzichten in de emoties die voor een onbalans in het lichaam zorgen. De reactiepatronen op deze stress zullen veranderen. Daardoor zal de manier waarop de cliënt de wereld en de ander waarneemt en erop reageert, veranderen.

Pijn opheffen met behulp van emoties: Na het balanceren van meridianen en spieren en nadat er gewerkt is met de omliggende spieren (TfH spiertesten - pijncontrole én reactieve spieren), kan deze procedure ingezet worden. Eerst wordt het herstel van de weefselonbalans via het vasculaire systeem (bloedvaten), het zenuwstelsel of het lymfesysteem geactiveerd. Daarna wordt de emotie gezocht om de oorzaak van die weefselonbalans te achterhalen.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn begeleiding is pragmatisch, begripvol, motiverend, ondersteunend en bevlogen.

Inge Burgerhof - trainer

Aan het einde van de cursus heb je geleerd om stress op interne organen, op weefsels en op emoties inzichtelijk te maken en te balanceren.

Het spelen met de methoden uit Stress Release en Touch for Health en het integreren hiervan in je eigen werkwijze is de meerwaarde die ik je meegeef.

 

De lessen in de Online Leer Omgeving (OLO):

Inhoud van de training

Korte beschrijving van de cursusinhoud met een mooi document van het UMC Utrecht.

Doel van Stress Release 4

Leren werken met emoties. Het achterliggende doel is: het leren opbouwen van een sessie.

Welke stappen zijn er om een sessie op te bouwen? En welke stappen komen specifiek aan bod bij Stress Release 4?

Gamma 1 – Gamma 2 spiertesten

Uitleg en video over:

 • Het verschil tussen Gamma 1 en Gamma 2
 • Hoe dit getest wordt binnen de kinesiologie
 • Hoe je dit kunt gebruiken in een sessie

LAN

Uitleg, afbeeldingen en video over:

 • Wat LAN is en waar het vandaan komt
 • De verschillende lagen van emoties
 • Hoe gebruik je dit in een sessie; testen van de ORP, onderzoeksfase en uiteindelijk balanceren

Protocol waarin de hele sessie stap voor stap beschreven staat. Hier ga je mee werken en uiteindelijk maak je je eigen protocol.

Prioriteit stellen

Uitleg, afbeeldingen en video over:

 • De 3 methoden van prioriteitstellen
 • Voor- en nadelen van alle 3 de methoden. Ieder heeft zijn eigen kracht.
 • Hoe je deze methoden inzet

Systeem uitdagen – More mode

Uitleg, afbeeldingen en video over:

 • Wat is systeem uitdagen en wat is de More mode
 • Hoe gebruik je dit binnen de kinesiologie

Ook wordt er in de video uitgelegd hoe je Stress Release 4 en Touch for Health in 1 sessie kunt integreren ten bate van de cliënt en waarom dit extra diepgang kan geven.

Pijn procedure

Uitleg, afbeeldingen en video over:

 • De manier van werken
 • Wat er gebalanceerd wordt

Protocol waarin de hele sessie stap voor stap beschreven staat. Hier ga je mee werken en uiteindelijk maak je je eigen protocol.

Van deze module gebruik je in bijna elke sessie wel een gedeelte. Al was het alleen maar om duidelijk te maken waar de onbalans zijn energie opgeslagen heeft.

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.