Touch for Health 1 zelfhulp TOOLS

Bij Touch for Health worden er correctietechnieken gebruikt die je specifiek voor die spier én meridiaan gebruikt, maar die technieken kun je ook gebruiken wanneer je even niet kunt spiertesten.

Touch for Health zelfhulp toolsEen aantal daarvan heb ik voor je verzamelt in een document: Goede start van de dag. Natuurlijk kun je deze 8 tools ook gedurende de dag inzetten! Hieronder nog meer tools of wat meer uitleg erover.

Tijdens Touch for Health leer je de spiertest te voelen en duiden en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Zo kun je zelf ervaren wat jouw lichaam weet en helpen om weer te handelen in de richting van welzijn. Bewustwording vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen!

De kern van Touch for Health is eenvoudig en makkelijk te leren.

Het is geheel veilig en toegankelijk voor mensen zonder enige medische opleiding. Gewoon voor huis, tuin en keuken gebruik. Daarnaast is het een enorm mooie aanvulling voor mensen die beroepsmatig op dit gebied werkzaam zijn of van plan zijn. Je ontvangt na 3 dagen een IKC erkend certificaat.

Tijdens de cursus behandelen we delen uit het boek, daarnaast krijg je van mij aanvullende informatie, afbeeldingen en protocollen waardoor je direct aan de slag kunt. In 3 dagen TfH1 ga je leren om via 14 spiertesten, die gekoppeld zijn aan de 14 meridianen, je geblokkeerde energie in beweging te brengen.

Daarbij worden correctietechnieken gebruikt die je specifiek voor die spier én meridiaan gebruikt, maar die technieken kun je ook gebruiken wanneer je even niet kunt spiertesten.

Neurolymfatische punten

Zo zijn de Neurolymfatische punten masseren erg fijn om het immuunsysteem extra ondersteuning te geven.

Wervelreflex

De wervelreflex massage is erg fijn. Dat beaamt iedereen. Die kun je dus ook aan iedereen geven. Je voelt je meteen lekkerder, vitaler. Dit komt ook omdat je even extra aandacht krijgt via lichamelijke aanraking.

ESR = Emotionele stress release

De emotional stress release (ESR) is een techniek waarbij je heel snel én heel effectief lading afhaalt van een gebeurtenis.

Oren masseren

Oren masseren. Dit helpt erg goed als je bij het naar rechts of links kijken last hebt van je nek of nekspieren en eigenlijk niet zo ver naar achteren kunt kijken dan je normaal kan. Het masseren van de oren kan de bewegingsuitslag enorm verbeteren en de beweging soepeler laten verlopen. Probeer het maar uit: kijk naar rechts en naar links - masseer je oren (beide zijde) - kijk nogmaals naar rechts en naar links - ervaar je verschil? Eigenlijk helpt het masseren van de oren bij elke bewegingsuitslag. Probeer het zelf uit en reageer wat dit voor jouw bewegingsbereik heeft gedaan.

Meridiaanmassage

De meridiaanmassage geeft energie en is heerlijk om de dag mee te beginnen.

Energie in beweging brengen bestaat uit 4 stappen. De 4 stappen doen in de volgorde waarin ze beschreven staan, geeft extra resultaat omdat het een het ander stimuleert.

Water

Water helpt ons om 'het hoofd koel te houden' en reinigt het lichaam. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct nieuwe energie. Ook geleidt het energie, wat nodig is voor efficiënt leren (geitenpaadjes maken). Deze extra geleiding zorgt ervoor dat het stimuleren van de breinknoppen meer effect heeft.

Breinknoppen

Breinknoppen stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet. Dat is een goede voorbereiding op de Kruisloop, die daar ook een beroep op doet.

Kruisloop

De Kruisloop activeert de samenwerking tussen het brein en het lichaam: tussen beide ogen, oren, handen en voeten, in coördinatie met beide hersenhelften. We gaan soepeler bewegen en gemakkelijker leren. De Kruisloop is een actieve beweging. Het is fijn om daarna te ontspannen.De kruisloop is voornamelijk voor een geïntegreerd brein en lichaam. Wat al heel veel stress wegneemt en het leren vergemakkelijkt.

Wayne Cook

De Wayne Cook. ‘In de knoop’ en ‘uit de knoop’ helpt ons om evenwicht te brengen in ons hele systeem. En ons heerlijk te ontspannen. Wayne Cook. Deze oefening verbind alle energie circuits in het lichaam in één keer en brengt de elektrische energie in het lichaam in beweging wanneer het geblokkeerd is. Het figuur 8 patroon van de armen en benen volgt de energie stroom van het lichaam. De vingertoppen aanraken balanceert en verbindt de beide hersenhelften. In de Knoop helpt ook om naar binnen te gaan, te ontspannen en in het NU te zijn; Uit de Knoop helpt om je open te stellen voor dat wat zich aandient en weer naar buiten te treden.

Tijdens de cursus Touch for Health 1 leer je dit én meer.

In ieder geval gaat het over: Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen!

Ik zou het heel erg leuk vinden om deze mooie manier van gezondheid en lichaams-bewust-zijn ook aan jou te leren.

23 augustus 2018 - aanvulling juni 2024

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.