Breinknoppen

Vandaag zou ik iets meer vertellen over de breinknoppen masseren. Breinknoppen stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet.

Wanneer je tijdens het masseren ook de ogen heen en weer beweegt ⇔, dan balanceer je ook de ogen. Lezen wordt zo minder vermoeiend voor de ogen door versoepelde oogbeweging. 

Energie in beweging brengen bestaat uit 4 stappen. De 4 stappen doen in de volgorde waarin ze beschreven staan, geeft extra resultaat omdat het een het ander stimuleert. Hieronder vind je de uitleg.

Water helpt ons om 'het hoofd koel te houden' en reinigt het lichaam. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct nieuwe energie. Ook geleidt het energie, wat nodig is voor efficiënt leren (geitenpaadjes maken). Deze extra geleiding zorgt ervoor dat het stimuleren van de breinknoppen meer effect heeft.

Afbeelding1Breinknoppen (K27) stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet. Dat is een goede voorbereiding op de Kruisloop, die daar ook een beroep op doet. K27 is ook het ‘master Yu Point’. Een Yu point is een punt die een connectie heeft met de andere meridianen. Op de blaas meridiaan zitten 12 Yu points. Het gaat hier om reflexpunten, met een directe werking op het orgaan dat het vertegenwoordigt. Deze punten zijn de meest effectieve acupressuur punten voor het balanceren van de gezondheid en de functies van het lichaam. Het openen van K27 door deze punten direct onder het sleutelbeen een paar minuten vast te houden terwijl je diep ademhaalt, verhoogt het voordeel van het gebruik van de spinale Yu points op de blaas meridiaan.

Masseren van de punten: Hou 1 hand over je navel en masseer met je andere hand de K27 punten. Wissel daarna de beide handen.

De Kruisloop activeert de samenwerking tussen het brein en het lichaam: tussen beide ogen, oren, handen en voeten, in coördinatie met beide hersenhelften. We gaan soepeler bewegen en gemakkelijker leren. De Kruisloop is een actieve beweging. Het is fijn om daarna te ontspannen.

De Wayne Cook. ‘In de knoop’ en ‘uit de knoop’ helpt ons om evenwicht te brengen in ons hele systeem. En ons heerlijk te ontspannen.

In de andere blogs vind je meer uitleg.

 

26 april 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.