Water

Water wordt door kinesiologen tijdens de voortesten getest. Dit wordt dus ook in de 1e les aan cursisten geleerd. Water is nl heel belangrijk. Hoe belangrijk? Dr. F. Batmanghelidj schreef er een heel boek over. Hieronder lees je een interview met hem.

Een exclusief interview met Dr. F. Batmanghelidj over de werking van water in ons lichaam.

Na het verschijnen van het boek ‘ABC of Asthma, Allergies & Lupus’ (nu ook in het Nederlands verkrijgbaar) in augustus 2000 had het Amerikaanse PhenomeNEWS een interview met Dr. F. Batmanghelidj. De opzienbarende theorie van de inmiddels overleden arts blijft echter in toenemende mate nieuwe belangstellenden aantrekken. Reden voor het radiostation om in november 2005 het interview opnieuw uit te zenden onder de noemer ‘Het Exclusieve Interview van de Maand’. Hieronder vind je de letterlijke tekst van het exclusieve interview met Dr. F. Batmanghelidj:

‘Op het moment dat u begint met het aanpassen van uw water- en zoutinname zal uw astma verdwijnen’

Dr. F. Batmanghelidj heeft diverse boeken geschreven, oa ‘Your Body’s Many Cries for Water’ welke in meerdere talen is vertaald (in het Nederlands niet meer verkrijgbaar onder de titel ‘Uw lichaam hunkert naar water’, ISBN 9789080826533); en 3 andere boeken 'Overgewicht, kanker, depressie' (ISBN 9789079872190) en 'Water, het goedkoopste medicijn' (ISBN 9789079872053) en ABC van Astma, Lupus en Allergieën (9789079872152).
Hij heeft tevens talrijke speciale rapporten en videobanden geproduceerd. Dr. Batmanghelidj spendeert al zijn tijd aan het stimuleren van het publieke bewustzijn dat water genezende kracht bezit. Ga rustig zitten, neem een glas water en lees ontspannen en aandachtig.

Was u als arts afgestudeerd op het gebied van de luchtwegen?
Nee, ik was een internist. Ik heb mijn opleiding gehad aan de St. Mary’s Hospital School van de Universiteit van Londen. Na beëindiging van mijn opleiding werd ik uitverkozen daar te blijven en te werken als arts in mijn eigen opleidingsinstituut. Dat was een grote eer. Ik had het voorrecht één van de laatste studenten te zijn van Sir Alexander Fleming, de ontdekker van de penicilline. Dus ik ben een historische persoon.

Echt waar? Dat is nogal wat.
Ik vertel u dit om duidelijk te maken dat ik ben opgeleid in een wetenschappelijke omgeving. Ik ben opgeleid door de beste medische school ter wereld en nu, als resultaat van mijn ontdekking dat water een betere pijnstiller is, een beter astmamedicijn en het beste antihistamine- medicijn dat er is, moet ik een deel van hetgeen ik geleerd heb achter mij laten, om een nieuwe horizon op te bouwen voor de medische wetenschap in de toekomst. Chronische, onopzettelijke uitdroging is de basisoorzaak van de meeste pijn en degeneratieve ziekten in het menselijk lichaam. Het lichaam manifesteert uitdroging op net zoveel manieren als wij, in de geneeskunde, ziekten hebben uitgevonden. Een droge mond is geen signaal van uitdroging en met drinken wachten tot je dorst krijgt, is verkeerd. Dorst moet voorkómen worden Als het lichaam geen water ontvangt en u lijdt pijn, dan is dat een signaal van uitdroging. De mond is niet droog. Pijn in het lichaam is een crisissignaal: het lichaam hunkert naar water. Als u last heeft van brandend maagzuur vertelt uw lichaam u dat er een tekort aan water is in het maag-/darmkanaal. U heeft een zware maaltijd gehad, maar er is onvoldoende water aanwezig om het voedsel vloeibaar te maken en af te breken om het te absorberen; het lichaam geeft u een pijnsignaal. U heeft geen droge mond als gevolg van het eten van voedsel, nee, omdat er onvoldoende water in het lichaam aanwezig is, ontstaat de productie van brandend maagzuur. Brandend maagzuur kan worden genezen door het drinken van water. Ik gebruik het woord ‘genezen’ omdat het een signaal van uitdroging is. Als u de uitdroging geneest, zal het ongemak verdwijnen.

Niet alleen astma, allergieën en lupus, maar ook brandend maagzuur wat een belangrijk probleem is in de Verenigde Staten.
Ja, ja. In feite zal het brandende maagzuur met water zelfs veel sneller genezen zijn dan met welk ander medicijn dan ook.

Dus als je last hebt van brandend maagzuur na pittig gekruid avondeten, hoef je alleen maar een paar glazen water te drinken?
Het is het beste water te drinken voorafgaand aan de maaltijd. Als u problemen heeft met brandend maagzuur, drink dan water een half uur voor u gaat eten. Dat is de beste tijd, omdat het water dan de maag instroomt en vervolgens naar de ingewanden doorloopt, waar het wordt geabsorbeerd. Daarna wordt al het water opnieuw in de maag uitgescheiden, waarbij tegelijkertijd het slijmvlies in de maag het signaal krijgt zich gereed te maken voor de ontvangst van voedsel. Het water in de maag is bedoeld om het voedsel vloeibaar te maken - om het eerst in delen te breken en vervolgens in kleine deeltjes, zodat deze geabsorbeerd kunnen worden. Dat is wat het water doet. Als u van te voren geen water drinkt, heeft het lichaam onvoldoende water dat kan worden vrijgemaakt van andere activiteiten. Al het water dat in uw lichaam aanwezig is, is al toebedeeld aan bepaalde activiteiten. Voor een nieuwe activiteit dient u vers water in te nemen. Het eten van vast voedsel is zo’n nieuwe activiteit. Daarom heeft u vers water nodig om dit voedsel af te kunnen breken.
In essentie zijn de belangrijkste pijnen in het lichaam, zoals brandend maagzuur, reumatische gewrichtspijnen, rugpijn, pijn van darmontstekingen, migraine-hoofdpijnen, pijn van Fibromyalgie, zelfs pijn van angina pectoris, signalen van uitdroging van het menselijke lichaam. Als het lichaam ergens pijn doet, vertelt het u dat dat gebied uitgedroogd is. Het mechanisme is erg eenvoudig. Als u onvoldoende water drinkt, stapelt het giftige chemische afval van de stofwisseling zich op. Wanneer er al onvoldoende water aanwezig is in het gebied waar de stofwisseling nog steeds actief is, stapelt het giftige afval zich verder op. Dit is te vergelijken met een vuilniscontainer die u niet gebruikt: als u het afval voor het huis opstapelt met het idee dit nog eens af te voeren, gaat het met de tijd rotten en produceert een onaangename stank in de omgeving. Precies hetzelfde gebeurt ook met de omgeving van de cellen in het lichaam. Als er sprake is van een activiteit, stapelt het chemische afval zich op. Als dit afval niet wordt afgevoerd, raakt de omgeving vervuild. Het gebied wordt verzuurd en het zijn de uiteinden van de zenuwen in dit gebied die deze zure, giftige omgeving opmerken. Dit signaal gaat naar de hersenen en deze registreren de verzuring met de bewuste geest in de vorm van pijn. Pijn betekent dat er sprake is van opgehoopt chemisch afval in het gebied waar u de pijn voelt. Alles wat u moet doen, is dit afval wegspoelen door meer water te drinken; het water stroomt door het gebied, ruimt de rommel op en zorgt ervoor dat de chemische restanten de circulatie verlaten. Vervolgens gaat het afval naar de nieren, waarna dat het lichaam verlaat of wordt geneutraliseerd in de lever of als gas via de longen uitgeademd kan worden. Dat is de betekenis van pijn. Meer dan honderd miljoen Amerikanen lijden pijn. (Voor Ned. is de schatting 3 miljoen - vert.) Zij weten echter niet dat zij te weinig water drinken om al het chemische afval uit hun lichaam te spoelen.

Dit is een dergelijk simpel antwoord. Hoe ontdekte u dat water het antwoord was, de universele oplossing?
Ik ontdekte dit in een bijzondere situatie. Op een nacht werd ik geroepen iemand te bezoeken die helemaal ineengekrompen zat als gevolg van de pijn van een maagzweer. Hij had geen medicijnen en wilde die van mij. Ik had ze ook niet, dus gaf ik hem twee glazen water en binnen drie minuten verminderde de pijn en binnen acht minuten was dit geheel verdwenen.

Alleen maar door het drinken van twee glazen water?
Ja. Dat is alles wat nodig is; twee of drie glazen water zal elke hevige pijn opheffen.

Moet dat warm water zijn?
Nee, gewoon kraanwater is voldoende. Elk soort water is goed. Wat ik hem gaf, was iets meer dan een halve liter water. Ik gaf hem echt twee glazen water.

Wij zouden ongeveer, hoeveel ook al weer, 30 cc per kilo gewicht moeten drinken?
Er is een formule, maar in essentie is het voldoende om dagelijks minimaal twee liter water te drinken, omdat je onder ideale omstandigheden ongeveer al anderhalve liter urine produceert, waarmee je je afvalstoffen kwijtraakt. Ongeveer een halve liter gaat er dagelijks verloren via het ademhalen. Bij elke uitademing verlies je wat water. Kent u de wasem uit uw mond in de wintermaanden?

Ja.
Dat is het water dat bij elke uitademing het lichaam verlaat. Als je kleding nat is en je hangt die te drogen, is deze in de wind heel snel droog. Stel je nu eens voor dat het longweefsel geconfronteerd wordt met de wind van het in- en uitademen. Dit weefsel droogt heel snel op, tenzij er voldoende water in reserve is om dat verdampte water te vervangen. Als je onder deze omstandigheden onvoldoende water drinkt, drogen de longen op. De kleine membranen die normaal gesproken zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitstoten, deze kleine delicate membranen, worden snel broos, tenzij hen voldoende water bereikt. Het enige alternatief is dan de ademhaling afsluiten, zodat het longweefsel niet opdroogt. Dit proces van het afsluiten van de ademhaling noemen ze dan astma.
Dus, geef een astmaticus water waarna dit gaat circuleren en de longen bereikt en deze kunnen nooit opdrogen, hoe hard je dat ook probeert. Ze zullen niet opdrogen, omdat het uitgeademde water steeds weer opnieuw vervangen wordt. Dat is de reden waarom water het beste medicijn is dat er bestaat.
In de loop der jaren horen wij verhalen van mensen die allerlei soorten homeopathische behandelingen hebben ondergaan, maar niemand heeft ooit gezegd dat water het antwoord is. Ik ben wetenschappelijk onderzoeker. Ik heb gedurende twintig jaar uitdroging onderzocht op moleculair niveau. Ik heb mijn bevindingen gepresenteerd op diverse conferenties, ook internationaal en gepubliceerd in de belangrijke tijdschriften. Toen ik ontdekte dat de oplossing voor de meeste pijn en ziekteverschijnselen in onze maatschappij geen kaskraker is en dus niet interessant, besloot ik mijn informatie direct naar het publiek over te brengen. Daarom heb ik mijn boek geschreven.

Dit is verbazingwekkend.
Mijn eerste boek ‘Your Body’s Many Cries for Water’ (in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Uw Lichaam Hunkert Naar Water’, ISBN 978-90-808265-3-3) is nu een bestseller. Tot op heden zijn daar honderdduizenden exemplaren van verkocht en het is vertaald in vele talen. Mijn nieuwe boek ‘ABC of Asthma, Allergies and Lupus’ richt zich op de droogte beheersingsprogramma’s van het lichaam, omdat allergie een signaal van uitdroging is, waarbij het lichaam een beroep doet op zijn reserves.
Histamine is een belangrijke neurotransmitter, deze heeft de leiding over de waterregulatie binnen het lichaam. Histamine is het element waarvoor iedereen een antihistamine, een pijnstiller, inneemt. Maar histamine is juist een goed element. Het reguleert het beschikbare water in het lichaam volgens zeer strikte regels.

U wilt voorkomen dat histamine verdwijnt met behulp van antihistamines?
Ja.

Omdat dat schade toebrengt aan het lichaam?
Ja. Wat juist moet gebeuren, is dat je het lichaam het water aanlevert waar de histamine naar op zoek is. Als je eenmaal het lichaam water geeft, handelt dit zelf als een antihistamine. Met andere woorden, op dat moment houdt histamine zich niet meer bezig met uitdroging.
Histamine heeft nog een andere rol in het lichaam en dat is de beheersing van het immuunsysteem. Bij uitdroging onderdrukt histamine zijn eigen activiteit bij het immuunsysteem, anders zou uitdroging er continu voor zorgen dat het immuunsysteem op tilt slaat.
Bij allergieën is het immuunsysteem platgelegd, omdat het lichaam een tekort aan water heeft en histamine actief is in het droogtebeheersingsprogramma. Er worden geen antilichamen geproduceerd. Antilichamen zijn de ‘soldaten’ van het lichaam die aan de grenzen staan om het lichaam te verdedigen. Longweefsel heeft een grens met de uitwendige omgeving - via de neus en de ogen. Als zich opdringende pollen, een eiwit, dit weefsel aanvallen, zijn zij het systeem binnengekomen en dat kan schade veroorzaken. Normaal gesproken staan de soldaten dan klaar om zo’n aanval af te weren, maar bij uitdroging zijn deze soldaten niet actief. Ze zijn er domweg niet. Het enige alternatief is dan deze deeltjes wegwassen. Dat is de reden dat je een allergische reactie opwekt, waarbij de ogen beginnen te tranen en de deeltjes van de pollen uit de ogen wegspoelen. Ook je neus begint te lopen; de deeltjes van de pollen worden zo uit de neus gespoeld, opdat ze het longweefsel niet kunnen binnendringen. Als het lichaam over voldoende water beschikt, zullen de antilichamen, de soldaten, worden aangemaakt en ben je niet allergisch.

Wij horen het al jaren ... dat je dagelijks acht tot tien glazen water moet drinken; dat is toch echt nauwkeurig.
Het is een ontdekking uit grootmoeders tijd en alle grootmoeders zijn wijzer dan wij, maar we luisteren nooit naar hen.
En ook het zout is belangrijk. In uw boek geeft u aan dat het zout inwerkt op de hersencellen en de ziekte van Alzheimer voorkomt.

Ja. De hersenen bestaan voor 85 procent uit water en liggen in een zoutachtige vloeistof. Ze liggen ingekapseld in deze zoute vloeistof. Het hersenvocht is een zeer zoute omgeving en om dit zo zout te houden, wordt er continu zout ingepompt. Het zout is verantwoordelijk voor het afvoeren van het zuur uit de hersencellen. Er zijn negen biljoen hersens- en zenuwcellen die continu met elkaar kakelen. Zij verbruiken daarbij energie en produceren giftig afval. Dat afval is zuur. Zout treedt de cel binnen en duwt dit zure afval uit de cel. Vervolgens wordt dit zuur door een mechanisme van pompen uit het systeem gehaald en via de nieren verlaat dit zure afval het lichaam. Als wij een tekort aan zout hebben en het giftige afval hoopt zich op in de omgeving van de cellen in de hersenen, zal de verzuring door ijzerwaterstof (hetgeen de pH-waarde laat dalen, waardoor de zuurgraad nog meer toeneemt) zich een weg ‘eten’ door het mechanisme van de hersencellen. In de structuur ontstaan gaten.
Ons is altijd verteld geen zout te eten met het oog op een hoge bloeddruk.

Op dit terrein is de moderne geneeskunde fout, omdat het menselijk lichaam zout vasthoudt om zodoende een hoeveelheid water buiten de cellen van het lichaam veilig te stellen. Uit deze hoeveelheid water, oedeemvloeistof genaamd, wordt water gefilterd en in de vitale cellen geïnjecteerd. In het lichaam is een programma van omgekeerde osmose werkzaam. Hoe droger het lichaam wordt, hoe hoger de druk van de injecteren moet zijn om de omgekeerde osmose mogelijk te maken. Deze druk van injecteren is meetbaar en dat noemen we hypertensie. De kracht van injectering is noodzakelijk om zo water in de vitale cellen te forceren. Als je water en wat zout neemt, waardoor het volume van het water buiten de cellen toeneemt, kan het water rustig de cellen in. De noodzaak voor omgekeerde osmose, die werkzaam is over de hele linie in het lichaam, is nu verdwenen en de bloeddruk daalt. Dus water en zout zijn betere medicijnen om de bloeddruk te verlagen.

Het verbaast mij dat uw professionele collega’s bij de presentatie van deze ontdekking geen gat in de lucht sprongen en graag deze kennis wilden delen.
Velen zijn inderdaad blij, maar de commerciële geneeskunde is hierin niet geïnteresseerd. De ‘ziekmakende’ gezondheidszorg groeit en bloeit door zieke mensen. Het systeem zou het niet overleven als mensen gezond zijn. De ‘ziekmakende’ gezondheidszorg is niet geïnteresseerd, maar echt waardige artsen, en er zijn vele goede artsen, hebben de informatie overgenomen en delen deze continu met hun patiënten als een manier om hen te begeleiden.
Drink meer water, eet meer zout.
Zout is één van de belangrijkste elementen voor het menselijke lichaam.

Gewoon gejodeerd zout?
Tafelzout is niet goed, omdat het geraffineerd is, waardoor de goede ingrediënten verloren zijn gegaan. Zeezout is beter. In mijn boek ‘ABC of Asthma, Allergies and Lupus’ heb ik informatie over zout gegeven. In feite hebben nogal veel ouderen, die kampen met blaasincontinentie en u weet dat dit een groot probleem is, te maken met een tekort aan zout. Als zij de inname van zout verhogen, zal de blaas weer beter beheersbaar zijn.

Geen incontinentie meer.
Komt niet meer voor.

Dit zijn de twee sleutels voor een goede gezondheid - water en zout, ons door God en het Universum gegeven. Het zijn deze universele elementen die ons genezen waarvan wij ons niet eerder bewust waren. Als je een chronisch verschijnsel hebt, zoals astma of allergieën, kunnen water en zout deze situatie volledig omdraaien en genezen?
Ja, ja. De informatie over uitdroging is baanbrekend; de verklaringen die ik bij elkaar heb gebracht zullen de mensen meer voorlichten over het verschijnsel uitdroging. In essentie zal iedereen kunnen veranderen in de genezer van zijn eigen lichaam en dit zal anderen weer aanspreken. Op deze wijze zal de informatie zich verder verspreiden, zoals deze zich tot op dit moment heeft verspreid. Het is mijn missie dat astma binnen vijf jaar van de lijst van menselijke ziekten verdwijnt. Dat doe ik door het hele land af te reizen en overal, zoals ook hier, uit te leggen dat astma een verschijnsel van uitdroging van het menselijke lichaam is. Het is geen ziekte. Op het moment dat je begint met het innemen van water en zout zal de astma verdwijnen. En als je stopt met die inname komt de astma weer terug, omdat het de blauwdruk is van het droogtebeheersingsprogramma van jouw lichaam. Het zorgt voor het stilleggen van het longweefsel.

Dit is zo interessant. Heeft het ook enige effect op diabetes?
Diabetes is een ander signaal van uitdroging. De hersenen hebben water (ze bestaan voor 85 procent uit water) en zout nodig. Als het lichaam een tekort aan water en zout heeft, moet het zijn toevlucht nemen tot het wat zoeter maken van het bloed om astmatische problemen tegen te gaan en de uitscheiding van insuline staken. Als er insuline wordt afgescheiden, opent dit de poorten van alle cellen, zodat de suiker naar binnen gaat, waarna andere elementen naar binnen schieten en ook het water treedt in vliegende vaart de nu geopende cellen binnen. Insuline is de sleutel van de poorten van de lichaamscellen; als de poorten opengaan, kunnen alle elementen binnentreden.
Bij uitdroging moet deze sleutel geblokkeerd worden, omdat de circulatie anders in de problemen komt. Maar de hersenen moeten het water en de suiker blijven ontvangen die de andere cellen niet ontvangen. Bij uitdroging is de hydro-elektrische energie die het water opwekt in de hersenen verminderd. Daardoor is er meer suiker nodig om in energie-elementen te kunnen worden omgezet.
Er is dus een logica achter de ouderdomsdiabetes. De insuline-afhankelijke diabetes is één van de auto-immuunziekten die eveneens door uitdroging wordt opgewekt.

Dat is toch verbazingwekkend. Dus als je een diabeet bent, kun je dit weer omdraaien?
De ouderdomsdiabetes kan geheel en al worden omgekeerd en genezen. Ook dit is een droogtebeheersingsprogramma voor de hersenen. Mensen die insuline gebruiken, kunnen baat hebben bij water en hun behoefte aan insuline zal afnemen.
Lymfomen zijn een andere complicatie van uitdroging, net als kanker.

Er kunnen dus geen tumoren ontstaan als het lichaam van voldoende water is voorzien. Als het zo simpel is om alle negatieve processen in ons lichaam om te draaien die zo schadelijk voor ons zijn, heeft dit dan effect op onze veroudering? Kunnen wij het verouderingsproces omdraaien?
Veroudering is een complicatie van uitdroging, omdat als je ouder wordt je langzaam maar zeker water verliest uit de oppervlaktehuid. De circulatie naar de oppervlakte zal afnemen. Er verdwijnt meer water uit de huid, zonder dat er iets voor in de plaats komt. Dan ontstaan de plooien, rimpels, e.d. Bij uitdroging verlies je ook veel van de elementen die het lichaam nodig heeft.

Ik heb een website (Ned. vertaling: www.waterisvoeding.nl) waar veel informatie op staat. Mensen kunnen deze site bezoeken en leren waarom er geen slechte cholesterol bestaat. In feite is die slechte cholesterol zelfs een levensreddend element.
Ik ben nieuwsgierig naar eventuele negatieve reacties van de farmaceutische industrie; heeft u die gehad?

Ik ben zelfs via e-mail bedreigd. Iemand zond mij een mail waarin stond dat mijn bewering dat angina pectoris wordt veroorzaakt door uitdroging, door het Amerikaanse College van Cardiologen en de FDA wordt onderzocht. Ik ben verheugd dat eindelijk iemand mijn beweringen onder de loep neemt. Zij zullen op een uitermate plezierige wijze verrast worden.
Weet u, de geneeskunde heeft haar begrip gebaseerd op de vaste bestanddelen in het lichaam; die zouden verantwoordelijk zijn voor de regulatie van alle functies in het lichaam. Ik heb wetenschappelijk bewezen op moleculair niveau dat het het water is dat alle functies in het lichaam reguleert, inclusief de functies van de vaste delen. Zonder water zijn de vaste delen volkomen nutteloos. Het is het water dat de vaste delen van energie voorziet en hen activeert.

Het klinkt logisch; onze lichamen bestaan voor het grootste deel uit water.
Ja, optimaal voor 75 procent. De hersenen bestaan voor 85 procent uit water. Nu, als de vaste delen niet actief zijn zonder water, is het water dus belangrijker dan de vaste delen. En als je daar niet genoeg van consumeert, zullen sommige functies van het lichaam daaronder gaan lijden. Dit is de paradigmaverschuiving die ik op moleculair wetenschappelijk niveau heb geïntroduceerd.
Ik ontving een uitnodiging om op de 3e Wetenschappelijke Wereldconferentie m.b.t. ontstekingen een presentatie te geven, waarin tot uiting kwam dat histamine een neurotransmitter is die de leiding heeft over de waterregulatie in het lichaam. Het is zijn primaire functie en als histamine pijn produceert in het lichaam, welke pijn dan ook, dan is dat een dorstsignaal. Men dient pijn te beschouwen als een signaal van uitdroging.
Dus wetenschappelijk gezien beheers ik mijn werkgebied. Deze informatie, het resultaat van vele jaren onderzoek en eerder wetenschappelijk gepresenteerd, is nu ook beschikbaar voor het publiek, zodat het er voordeel van kan hebben. Mijn informatie is tevens gestoeld op mijn klinische observaties. Allereerst heb ik meer dan 3.000 mensen behandeld met een maagzweer, terwijl ik alleen water tot mijn beschikking had. Ik leerde begrijpen dat deze mensen dorst hadden. Wij hebben de menselijke dorstsignalen verkeerd geëtiketteerd; wij zijn ze een ziektebeeld gaan noemen.
Dit is gepubliceerd in het hoofdartikel van de Journal of Clinical Gastroenterology in juni 1983. In 1987 presenteerde ik ‘Pain, A Need for Paradigm Change’, waarin ik uitlegde dat pijn een aanduiding is van uitdroging en dat uitdroging schade veroorzaakt aan de weefsels in het lichaam, dat dan tevens kanker kan veroorzaken. Ik presenteerde dit als gastspreker op een internationale kanker conferentie in Griekenland. Hiermee stockeerde ik de gehele wetenschappelijke gemeenschap. Naderhand kwamen de genodigden bij mij en zeiden: ‘Nu begrijpen wij dat we spreken over een systeemstoornis. Wij keken naar de deeltjes.’
Zij keken alleen maar naar de vaste delen in het lichaam. Ik zei dat uitdroging een aaneenschakeling van stoornissen veroorzaakt in verschillende systemen. Ik heb het hen allemaal uitgelegd.

Hoe werkt dit in op zaken die hormonaal zijn, zoals PMS en de menopauze?
Al die zaken zullen weer normaal worden. Heel veel symptomen die iemand ervaart, zijn symptomen van uitdroging, een teken dat het lichaam uit balans is.

Dus ook osteoporose, de broze botten, kan met water verholpen worden?
Osteoporose is een andere complicatie voortkomend uit uitdroging. Laat mij dit even uitleggen. Water is de belangrijkste bron van energie voor alle fysiologische functies. Naarmate wij ouder worden, verliezen we ons gevoel van dorst en komt ons lichaam water tekort. Wij wachten steeds vaker tot onze mond uitdroogt, dat zou het teken zijn dat wij dorst hebben. Dit is onjuist. Als het lichaam over onvoldoende water beschikt en de noodzaak om te drinken zich in ons lichaam opbouwt, verwarren wij dit met het gevoel van honger. In plaats van te drinken, gaan we wat eten. Dus wij eten teveel. Wij eten als het lichaam om water vraagt. Als wij het lichaam van water voorzien, ontstaat er energie in de hersenen; water is het beste opkikkertje dat er is. Alles wat overbodig is, wordt weer afgevoerd. Overvloedig water verlaat het lichaam. Als wij eten om de hersenen van energie te voorzien, zal slechts twintig procent van dat voedsel de hersenen bereiken. De andere tachtig procent zal zich als vet vastzetten in het lichaam, tenzij wij atleten zijn. Volgt u dit?
Nu, op een bepaald niveau is het calcium in de botten en het calcium dat is opgeslagen in het lichaam een bron van energie. Elk calciumatoom is verbonden met een ander calciumatoom en samen vormen ze een calciummolecuul. Deze moleculen gaan stapelen en vormen zo bot. Elk calciumatoom bezit ook een eenheid energie. Het lichaam heeft geleerd bij een laag energieniveau een beroep te kunnen doen op deze opgeslagen energie. Het lichaam heeft geleerd de calciumconstructie open te breken en de benodigde energie daaruit weg te halen. De nu losgekomen calciumatomen worden afgevoerd. Langzaam maar zeker, als wij de in de botten opgeslagen energie verbruiken, zal de calcium uit het lichaam verdwijnen en begint de osteoporose. Als u geen osteoporose wenst, drink dan water, neem wat zout erbij en gebruik wat mineralen. Het lichaam zal de door u via het voedsel ingenomen calcium nu vasthouden. Zonder water zal echter geen enkel supplement werken. Als u calcium inneemt, zorg er dan voor dat u ook water drinkt, omdat u als u water drinkt energie opwekt; er ontstaat een hoge mate van
activiteit in de celmembraan. Calcium heeft de eigenschap dat het zich met ander calcium kan verbinden als er sprake is van hitte. Calcium is een middel om hitte om te zetten in bruikbare energie.

Dit is zo verbazingwekkend. Ik heb het gevoel dat wij, terwijl wij rondlopen, allemaal aan het uitdrogen zijn. Neem meer water!
Dat is zeker zo, wij zijn allemaal aan het uitdrogen. Je komt veel mensen tegen met zichtbare kleine en grote spataderen. Hier is sprake van een tekort aan zout.

Hoeveel zout moet je in het water doen?
In principe kun je zeggen dat het gaat om een kwart theelepel zeezout per liter water. Zeezout bevat de andere zeemineralen, 84 verschillende essentiële mineralen in kleine hoeveelheden. Een kwart theelepel bevat ongeveer 1 à 1,5 gram . Een hele theelepel bevat ongeveer zes gram. In essentie heeft het lichaam dagelijks ongeveer drie à vier gram zout nodig; bij die hoeveelheid zou u tien glazen water per dag moeten drinken (ca. 2,5 liter - vert). Als u geen tien glazen per dag drinkt, zorgt een ophoping van het zout er voor dat u langzaam maar zeker opzwelt. U moet uzelf continu wegen. Als u ineens één of twee kilo aankomt binnen twee dagen, houdt u teveel zout vast. Gewoon wat water drinken, een dag geen zout gebruiken en de volgende dag normaal doorgaan.
Alle pijn in het lichaam kan in eerste instantie worden toegeschreven aan uitdroging. In 99 van de 100 gevallen is pijn in het lichaam een signaal van uitdroging.

Is het beter het zout in het water te laten oplossen dan aan het eten toe te voegen?
U kunt zout innemen op de wijze die u het beste vindt. Daarin bent u vrij. U moet water drinken voordat u begint te eten. Hierdoor is er water beschikbaar om te kauwen, te slikken, het voedsel af te breken, het te absorberen en om te zetten in kleine deeltjes voor de stofwisseling. U heeft water nodig bij beweging, nog voor u gaat bewegen, omdat bij beweging uw vatenstelsel zal uitzetten en u meer gaat transpireren. Bij beweging raakt u heel snel uitgedroogd. Het is dus het beste water te drinken voordat u aan oefeningen begint. U moet water drinken voor het slapen gaan, omdat u tijdens de volgende acht uur langzaam maar zeker zult uitdrogen. In een warm bed zetten de bloedvaten uit en zult u gaan transpireren. U ademt veel water uit. U maakt veel urine aan, ook al zult u dit niet voor de ochtend afvoeren. Dus ’s morgens vroeg bent u uitgedroogd. Het eerste wat u dan moet doen, is twee glazen water drinken. Het is het beste laxeermiddel dat er is. Binnen een half uur zult u met twee of drie glazen een beter resultaat hebben, het lichaam is weer van voldoende water voorzien.

En dan nu de kwaliteit van het water. Hoe belangrijk is het water zonder toegevoegde stoffen binnen te krijgen?
75 Procent van het flessenwater is gewoon kraanwater. Het is alleen industrieel verwerkt. Kraanwater is gechloreerd en dat is maar goed ook, want anders krijgt u te maken met aan vervuild water gerelateerde ziekten. Chloor is een zegen van God voor de mensheid. Chloor is tegelijkertijd een gas. Als u water in een kan een half uur laat staan, is de chloor verdampt. Chloor blijft dus niet aanwezig in het water als dit in een open kan of glas staat. In essentie is het water in dit land van goede kwaliteit.

In uw nieuwe boek heeft u het over astma, allergieën en lupus.
Lupus (huidtuberculose) is een auto-immuunziekte. Ik gebruik dit verschijnsel om aan te tonen dat lupus een door uitdroging geproduceerd probleem is. Wat ik presenteer, is een nieuw concept om auto-immune ziekten te begrijpen. Omdat ik geloof in de paradigmaverschuiving. Deze verschuiving (van solutes=vaste stoffen naar solvent=vloeistof - vert.) kan heel veel ziekteverschijnselen in het menselijke lichaam verklaren. Ik ga er van uit dat het begrip van auto-immune ziekten kan verklaren waarom ze ontstaan als gevolg van uitdroging.
Wij beschikken nu over kennis, nieuwe wetenschappelijke kennis die tot in de eeuwigheid zijn waarde behoudt. Het enige wat wij moeten doen, is hierop voortborduren. De afgelopen 100 jaar heeft de geneeskunde geld en tijd gespendeerd aan het onderzoeken van de vaste stoffen. Als ze een kwart van de tijd en een tiende van het geld aan onderzoek van uitdroging had gespendeerd, hadden we nu een veel gezonder land gehad. Wij zullen onze kosten van de gezondheidszorg met tenminste vijftig à zestig procent kunnen verlagen.

En op termijn zal de leeftijd van 120 jaar natuurlijk zijn.
Deepak Chopra zegt dat wij slechts halverwege zijn als we in onze zestiger of zeventiger jaren zijn, dus waarom niet?
Dit is nieuwe informatie gebaseerd op wetenschap. Het is eenvoudige informatie, erg eenvoudige. Het oorspronkelijke ontwerp van het menselijke lichaam is opgebouwd uit eenvoudige gebeurtenissen. Al deze gebeurtenissen samen zijn geïntegreerd tot één geheel, ons lichaam, maar de basis van deze eenvoud ligt in water. Water is wat het lichaam nodig heeft. Het heeft mineralen nodig. Tot op dit moment geven wij het voedsel, dit soort eetpatroon, dat soort eetpatroon, maar we hebben ons nimmer gericht op water. Gebruik water als het primaire ingrediënt. Ze zeggen dat zuurstof de belangrijkste chemische stof voor het menselijk lichaam is. Water is belangrijker. Als er geen water was, waarin zou zuurstof dan opgenomen moeten worden? En hoe zou het moeten werken? Het is enkel en alleen het water dat zuurstof de gelegenheid biedt ergens in op te lossen en die vervolgens naar zijn bestemming leidt.

Dus water is het belangrijkste op deze planeet!
Ja. Water is het belangrijkste op deze planeet. Voor leven is het belangrijker dan wat dan ook wat je je kunt bedenken. Het vervelende is echter dat frisdranken, cola’s en cafeïnehoudende dranken de behoefte aan water van het lichaam niet vervangen. Cafeïne is een uitdrogende stof.
Droge cellen zijn te vergelijken met sponzen. Het duurt even voor het water er in trekt. Cafeïne zorgt er voor dat het water niet lang genoeg in het lichaam blijft. Binnen een uur plas je meer water als urine uit dan je via een glas drank hebt ingenomen.

Dit is zo verbazingwekkend! U hebt ons de sleutel tot alles gegeven ... gezondheid en een lange levensduur.
Ik gaf het u niet. God gaf me dit om het aan u door te geven.

Maar goed, u bent de kruisvaarder en wij stellen het zeer op prijs dat u op uw witte paard rondrijdt!
Ik ben echt een missionaris en heb zelf geen belang bij de verkoop van water. Ik vertel u ook zelfs niet flessenwater te kopen. Ik heb dus geen ander motief dan het vertellen van de waarheid.

Wat is het meest dramatische herstel dat u hebt meegemaakt dat het gevolg is van het gebruik van water en zout?
Op een avond, zo om een uur of elf hoorde ik een grommend en kreunend geluid in de gang, echt iemand in nood. Ik volgde het geluid en kwam bij een jonge man die ineengekrompen op de vloer zat en niets anders deed dan kreunen. Ik vroeg hem wat het probleem was. Hij antwoordde dat zijn maagzweer zijn dood werd. En hij had daarin gelijk. Deze zweer zou zijn dood worden. Ik vroeg hem wat hij al tegen de pijn gedaan had. Hij zei mij dat hij drie tabletten Tagamet (Amerikaanse pijnstiller-vert.) had ingenomen alsmede een hele fles maagzuurremmer. Niets van dat alles had hem geholpen. Ik vroeg hem wanneer de pijn begonnen was. Hij antwoordde: ‘In het begin van de middag’.
Gedurende tien uur had hij dus in deze positie gezeten en niemand kon hem helpen. Ik onderzocht zijn buik om te zien of er een perforatie was. Gelukkig voor hem was dat niet het geval. Ik gaf hem twee glazen water en bleef naast hem zitten. Gedurende tien minuten observeerde ik hem. Hij spuugde niets uit. Daarna ging ik weg en kwam na zeven minuten weer terug. Hij kreunde niet meer en was veel alerter. Ik gaf hem nog een glas water. Hij opende zijn ogen, ging rechtop zitten en was opnieuw pijnvrij. Drie glazen water hadden hem binnen twintig minuten van zijn pijn verlost, terwijl de beste en sterkste medicijnen die de mens heeft uitgevonden niets deden.
Dus u ziet, water heeft pijnstillende eigenschappen. De medicijnen waren niet effectief, omdat die alleen plaatselijk bezig zijn. Hij voelde de uitdroging echter in zijn hersenen. Alleen water kan het gewenste effect teweegbrengen in de hersenen.
Er zijn twee pijn niveaus. Het eerste is plaatselijk; dat kunnen pijnstillers opheffen. Het tweede verloopt via het centraal zenuwstelsel; geen enkel medicijn kan dergelijke pijn genezen. Dat is de reden dat vele oudere mensen pijn lijden, ondanks dat zij de voorgeschreven medicijnen innemen. Als deze mensen beginnen met het drinken van water en hun zoutinname reguleren, zullen zij compleet pijnvrij raken.
Dit is de reden dat ik het wonder van water heb mogen aanschouwen. Ik zie licht aan het eind van de tunnel. Toch was ik opgeleid aan één van de beste medische scholen. Tijdens de studie werd mij op geen enkel moment verteld dat water een medicijn is. Water is een genezer.
Dus als ik het woord ‘genezen’ gebruik, refereer ik aan het genezen van de uitdroging. Ze noemen het één of andere ziekte, maar voor mij zijn het allemaal verschijnselen van uitdroging. Dus ik genees uitdroging met water.

Dit artikel heb ik gevonden op: http://afslankenbegrijpen.com/ , maar staat daar niet meer...

Aanvullend artikel: https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/je-bent-niet-ziek-je-hebt-dorst/

13 september 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.