Oren masseren

Met de voortest voor de oren uit Touch for Health wordt de geluidsgevoeligheid van de oren getest. Als dit in balans is kan de cliënt gemakkelijker horen wat er gezegd wordt en wat hij zelf zegt. Het geluidsfilter wordt iets beter ingesteld zeg maar.

De correctie; 'de oren masseren' ontspant ook de nekspieren. Eigenlijk helpt het masseren van de oren bij elke bewegingsuitslag. Probeer het zelf uit en reageer wat dit voor jouw bewegingsbereik heeft gedaan.

oren masseren met pijlen

Oren masseren: houd het gekrulde gedeelte van het oor stevig vast en rol het tegelijkertijd naar buiten. Trek het oor stevig weg van de opening van de gehoorgang. Doe dit van boven naar beneden, tot en met de oorlel. Doe dit minimaal 3 keer.

Wanneer je lang in één positie zit, bv achter een PC, is het fijn om regelmatig je oren te masseren. Probeer het maar uit: kijk naar rechts en naar links - masseer je oren (beide zijde) - kijk nogmaals naar rechts en naar links - ervaar je verschil?

Het masseren van de oren kan de bewegingsuitslag enorm verbeteren en de beweging soepeler laten verlopen.

Eigenlijk helpt het masseren van de oren bij elke bewegingsuitslag. Dus ook voor armen, rug, heupen,... Wel heel voorzichtig bewegen als je hier echte grote problemen hebt. De oren masseren helpt steeds een klein stukje dus vaak inzetten. Succes ermee!

 

 

21 november 2014

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.