Neuro Lymfatische punten masseren

neurolymfatische punten

Voor al diegene die de griep aan voelen komen, inmiddels geveild zijn, aan het opknappen zijn of het willen voorkomen: De Neurolymfatische punten masseren kan je immuunsysteem ondersteunen.

Het komt uit: Touch for Health.

Als je het uit wilt proberen:

Het is fijn als je de juiste plek masseert maar gewoon lekker masseren doet al een hoop en als je het niet precies weet pak je een wat groter gebied. De meeste punten zitten tussen de ribben.
Het kan helpen om dit goed te masseren vlak voor het slapen gaan (ook als je alleen de voorkant masseert!) zodat je beter slaapt. Het immuunsysteem is vooral ‘s nachts zeer actief!
Als je er aan denkt, het bij je past en je jezelf ertoe kunt zetten, dan kun je deze punten masseren. De achterkant door iemand laten doen is ook erg lekker.

Het kan zijn dat als je fanatiek ál die punten ineens gaat masseren, daardoor veel toxines vrij komen en je er beroerd van wordt. Als je denkt dat dat bij jou zou kunnen: rustig aan beginnen en niet alles tegelijk. Als het gevoelig is héél zachtjes masseren. Elke dag tot de gevoeligheid weggaat.

Water drinken is heel belangrijk om de toxines af te voeren.

Uitleg: neurolymfatische reflexpunten

  • Lymfe stroomt in één richting (Het stroomt omdat wij bewegen. Bewegen we niet dan neemt de stroming zeer geleidelijk wat af. Vandaar dat het zoveel doet als je geveild bent door de griep; je helpt de stroom op gang te houden)
  • De lymfevaten fungeren voor het lichaam als een drainagesysteem (goed water drinken (liefst gekookt) voert ‘troep’ af)
  • Het lymfesysteem produceert antilichamen én vormt ¼ van de witte bloedcellen (die zorgen ervoor dat die griep sneller aangepakt wordt)
  • Neurolymfatische punten reguleren de energie naar het lymfesysteem (zodat die beter zijn werk kan doen)
  • Als het systeem overbelast raakt gaan deze punten in de ‘uit’-stand (soms worden ze dan groter en zijn goed te voelen)
  • NL punten zijn vaak gevoelig. (Als het te gevoelig is zachter masseren. Wanneer de gevoeligheid minder wordt, mag er weer steviger gemasseerd worden. Neemt de gevoeligheid niet af, dan vaker per dag dat punt masseren)
  • Pas een stevige, diepe massage toe met de vingertoppen, daar op zoek naar de meest gevoelige plek. 20-30 seconden (maar mag ook langer)

De afbeelding staat op: http://www.touch4health.com/techniques.html

Meer leren? kom naar de cursus Touch for Health

 

Meer TIPS om de GRIEP aan te pakken of te voorkomen:

Water drinken is ook heel belangrijk: https://www.begripdoorinzicht.nl/blog/water

Voor het slapen gaan een half glas lauw water met vitamine C ascorbatenpoeder van Bonusan. Deze is goed oplosbaar en heeft een aangename smaak. Het activeert oa het immuunsysteem en vult antioxidanten in het lichaam aan. Het helpt energie vrijmaken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Ook is het goed voor de gemoedstoestand en draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid. Zo wordt het ’s nachts actieve immuunsysteem extra ondersteund.

Manuka honing: Honing van de manukastruik heeft de hoogste mate van antibacteriële eigenschappen! Hier zit echter wel kwaliteitsverschil in: http://www.honinggezond.nl/manuka-honing/ Echt heel fijn voor de zere keel!

Extra ondersteuning van de lever kan geen kwaad: https://www.avogel.nl/product/voedingssupplement/boldocynara-druppels.php Wil je meer weten: https://www.avogel.be/nl/advies/spijsvertering/lever-weetjes.php

 

Zweeds kruidenbitter kun je zelf maken:

Waar is Zweeds Bitter goed voor?

Om te beginnen hoef je niet ziek te zijn om Zweedse kruidenbitter te gebruiken. Inname in de winter is erg verstandig om winterkwalen buiten de deur te houden. De kruiden zijn bloedzuiverend en werken op de spijsvertering. Het stimuleert de lever, darmen en nieren om beter te werken. Door het activeren van deze grote uitscheidingsorganen is het een ontgiftingsmiddel en werkt het sterk bloedzuiverend.

Het wordt voor zeer veel verschillende klachten gebruikt. Het werkt vooral goed bij verzuringen van het lichaam. Bijvoorbeeld bij reumatische pijnen, vermoeidheid, uitputting, lusteloosheid, darmklachten en eczeem. Gebruik het Zweedse kruidenbitter verstandig en overleg met een dokter/natuurarts of het geschikt voor je is.

Bron: https://www.hullenaarhomeopathie.nl/2019/04/08/zweedse-kruidenbitter/

o.a. te koop bij: https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/jacob-hooy-zweedse-kruidendrank-60024822

 

Aanvulling van mijn collega's:

Judith Gielis​: Een pot thee maken van een uitgeperste sinaasappel (vitamine C en foliumzuur) ong 2 cm geraspte gemberwortel (bevorderd bloedcirculatie en helpt te ontgiften) kurkuma (ontstekingsremmend) en een beetje zwarte peper (helpt om de kurkuma beter op te nemen). Kokend water erop, even laten trekken. Je kunt er eventueel nog wat (manuka) honing aan toevoegen.

Hennie Dekker Kattouw​: Do Terra oliën: Breathe voor verkoudheid, On Guard om je systeem te ondersteunen.

Merel Slotboom​: Wat dacht je van een halve verse citroen uitgeperst in water op de nuchtere maag. Of van Vita Producten Syntheses 1 Micro organismen. Dat bestrijdt bacteriën, virussen, schimmels en andere parasieten. Het heeft mij ondersteund om Lyme en coinfecties te overwinnen. Succes!

 

Het anti-griep wonder! Een groot succes.

Ik vond deze ook nog: https://losmassages.nl/blog-post/anti-griep-wonder/ Het lijkt me een hele fijne:

Dit “drankje” is ideaal voor een aankomend griepje, fikse verkoudheid en keelpijn. Simpel, doeltreffend, gezond en lekker! Het enige wat je nodig hebt zijn uiteraard de ingrediënten en een mooie afsluitbare pot, that’s it!

We nemen;
3 biologische citroenen. We willen op dit moment natuurlijk het allerbeste. Dus een andere optie is niet mogelijk dan biologische. Snij deze vervolgens in dunne schijfjes, zie plaatje.
Pot rauwe biologische honing. Jouw keuze maar laat de honing met toegevoegde suikers staan.
5 cm. verse gember. Eerst schillen en vervolgens in schijfjes snijden
Snufje kaneel

Bereiding;
Doe al deze ingrediënten in een mooie pot (staat wel zo leuk) even roeren en vervolgens zet je deze in de koelkast. Het wordt een soort karamel-achtige siroop en dan is je anti-griep siroop al gereed! Maak er een kop thee van. Neem een theelepel siroop, doe er kokend water overheen en zo heet mogelijk opdrinken, heerlijk! Wil je verder gaan dan een heerlijke smaak en dat willen we als we de griep hebben, dan neem je af en toe een theelepel van dit mengsel. Want honing verliest natuurlijk wel enzymen boven de 40 graden. Je kan de siroop achtige substantie ca. 2 a 3 maanden in de koelkast bewaren. Tegen die tijd is de verkoudheid wel over toch?

 

En natuurlijk voldoende rust nemen en stress zo veel mogelijk voorkomen!

Wil je meer weten over stress, de gezonde en ongezonde kant ervan? Lees dan verder op deze site!

Heel veel succes ermee!!

24 april 2015 - aanvulling januari 2021

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.