Wayne Cook

De 'Wayne Cook' zorgt ervoor dat het brein en lichaam zich ontspannen. Ook lekker als je wilt gaan slapen!!

Het komt uit Touch for Health.

Als je het zelf uit wilt proberen:

Afbeelding 1 = 'In de knoop':
Ga zitten of liggen en kruis de benen bij de enkels.
Strek de armen, duimen naar beneden, kruis ze, vouw de handen in elkaar en trek ze langs de borst omhoog.
Ontspan, adem in door de neus met de tong tegen het verhemelte; adem uit, ontspan de tong. Doe deze oefening gedurende één minuut.

Afbeelding 2 = 'Uit de knoop':
Zet na een minuut de voeten naast elkaar; plaats de vingertoppen ontspannen tegen elkaar en ga door met bovengenoemde ademhaling. Doe ook deze oefening gedurende één minuut.

Uitleg

Deze oefening verbind alle energie circuits in het lichaam in één keer en brengt de elektrische energie in het lichaam in beweging wanneer het geblokkeerd is. Het figuur 8 patroon van de armen en benen volgt de energie stroom van het lichaam. De vingertoppen aanraken balanceert en verbindt de beide hersenhelften.
In de Knoop helpt ook om naar binnen te gaan, te ontspannen en in het NU te zijn; Uit de Knoop helpt om je open te stellen voor dat wat zich aandient en weer naar buiten te treden.

De Wayne Cook techniek verbindt de energieën op een manier die een vloeiende doorstroming door het hele lichaam mogelijk maakt. Als gevolg van stress gaat het primitieve deel van de hersenen de voorhersenen overheersen. Het deel waarmee je denkt wordt afgesloten. De Wayne Cook-houding helpt om de energieën van beide beter te laten samenwerken. Bovendien helpt deze houding bij een verscheidenheid aan psychische problemen, waaronder verwarring, obsessies, dwangmatigheid, emotionele chaos, depressie en buitensporige angst. De Wayne Cook houding versterkt ook de energetische heelheid van het lichaam, zodat het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en giftige energieën in de omgeving.

Wanneer je energie vervormd is, is wat je zegt ook vervormd. Iemand die naar je luistert ontvangt dikwijls niet de informatie die jij probeert over te brengen, omdat je boodschap vervormd wordt door de energetische chaos. Maar wanneer iemands energieën helder en gecenterd zijn, werkt dat net zo aanstekelijk.

Een video bekijken Hierin verteld Donna Eden meer over de Wayne Cook en zie je ook een variant.

Uit: Touch for Health 1

 

In onderstaande video vertelt Bruce Lipton over een EEG studie met de Cook's Hook-up (= Wayne Cook). Wanneer ze de Wayne Cook deden en ze tijdens het ervaren van kalmte de aandacht legde op het hart en liefde visualiseerden, werd er een piek gemeten van gamma-hersengolven.

 

Gammagolven verhogen de niveaus van serotonine en endorfines in de hersenen, verbeteren de stemming en verlichten stress en angst. Beoefenaars beweren dat gamma-meditatie hun energieniveau verhoogt, hen helpt helderder te denken, hen optimistisch aanvoelt en hen helpt sneller te leren.

 

6 november 2014 - aanvulling op 2 maart 2021

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.