Emotional Stress Release

Emotional Stress Release is een fysieke ondersteuning die heel goed werkt bij emotionele overbelasting (hoe klein of groot ook).

Vandaag tijdens Touch for Health 1 de ESR uitgelegd en geoefend. Het lijkt zo simpel… maar wat een mooie ervaringen tijdens het oefenen. Het gaat echt heel diep en je kunt dit ook voor jezelf doen. Waarom werkt dit zo goed?

Door op een zachte manier een hand op het voorhoofd te leggen gaat het bloed naar de voorhersenen. Je wordt dan kalmer en kunt de zaak beter overzien. Als je de zintuigen erbij betrekt (wat zie je, wat hoor je, wat ruik je etc) en de stressvolle situatie laten omschrijven, betrek je beide hersenhelften bij de verwerking.

Vaak is het ook zo dat als je eenmaal de situatie gaat beschrijven er allerlei puzzelstukjes die rond zweefde neerdwarrelen en door de Emotional stress release een hele puzzel kunnen vormen. HiermeESR2e doorbreek je een patroon of overlevingsreactie (ook als die helemaal niet zo heel ‘ernstig’ is) De ervaring raakt geïntegreerd in de hogere gedeelte van de hersenen, er is geen automatische reactie meer uit het ‘onderbrein’. De situatie of gebeurtenis blijft zoals die was maar de lading is er van af. Hierdoor verandert je reactie.

 

Doe er je voordeel mee.

26 april 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.