Herfst

De herfst is een seizoen waar we vaak wat moeite mee hebben – of in ieder geval met het concept LOSLATEN. Maar toe ik het metaforisch ging bekijken verdween ‘het mysterie van de herfst…’

In de herfst trekken de sappen in de bomen zich terug, om de boom klaar te maken voor de komende winter. De boom wil overleven en wanneer de sappen tot in de toppen blijven lopen, dan zal dat bevriezen en zal de boom het niet overleven.

Het terug trekken van de sappen is als het accepteren van dat wat er is: er is een tijd van komen (van uitbundigheid, activiteit en groei) en er is een tijd van gaan (van inkeer, stilstand en rust). Het terugtrekken van de sappen is een tussenstation.

Wanneer deze sappen zich terugtrekken zullen de bladeren vallen. De boom kan ze niet langer vasthouden, er wordt geen energie meer in gestopt.

En zo gaat dat ook met onze gedachten en emoties. Wanneer we er geen energie meer in stoppen en accepteren wat er is, dan zal de emotie of de gedachten zich vanzelf loslaten. Loslaten is geen activiteit. Accepteren / geen energie er meer in stoppen is de activiteit. Tot die tijd houden we vast of duwen het weg (wat betekent dat je iets anders vastgrijpt), wat er beide voor zorgt dat je er energie in blijft stoppen en het zich niet loslaat.

Wat neem jij mee de herfst in om over te mijmeren, om te accepteren en te ervaren dat het zich daarna vanzelf loslaat?

Wanneer je hier ondersteuning bij wilt, kun je een afspraak maken in de praktijk of een cursus volgen.

Meer lezen over emoties en hoe je daar voor jezelf mee om kunt gaan, lees dan verder op: Wanneer emoties je overvallen

18 november 2020

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.