Het lichaam is altijd in het NU

Gewrichtsklachten, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn, slapeloosheid, maag en darm klachten, duizeligheid, aangespannen spieren, schrikreacties, hoofd-, nek-, en rugklachten, stijfheid, …

Je lichaam geeft heel veel signalen af. 

Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

Het fysieke lichaam heeft heel veel invloed op hoe we ons voelen, maar ook andersom werkt onze emotionele en mentale welzijn enorm door op het fysieke gestel.

 

En zeg nu eerlijk…STRESS. Wie kent het niet?

Een beetje is niet erg, het houdt je eigenlijk ook wel gezond, alert, geconcentreerd en efficiënt. En als er op tijd ontspanning is, kan de opgebouwde spanning vanzelf weer verdwijnen. Maar wanneer het zich opstapelt, en je lichaam niet de kans krijgt om te herstellen, zul je daar de gevolgen van ondervinden. Gevolgen die kunnen variëren van burn-out, emotionele problemen en pijn tot vermoeidheid, allergieën en leerproblemen of iets wat hierboven al genoemd is.

Als we niet luisteren naar ons lichaam, luisteren we vooral naar ons hoofd. Houden we ons vooral bezig met de toekomst en/of met het verleden. Ook zoeken we gemakkelijk de veiligheid buiten ons, bij anderen en laten anderen eerder bepalen wat wij vinden, kiezen of doen. Of we verkrampen en maken onze wereld kleiner om zo te proberen om controle te houden over wat er gebeurt in ons leven.

En begrijp me niet verkeerd, het verleden maakt jou tot wie je bent, het moet je alleen niet hinderen in wie je nu wil zijn. En de toekomst zorgt ervoor dat je in actie komt, maar het moet je niet zoveel kopzorgen geven, dat je nu niet meer tot actie kunt komen.

Durf jij te luisteren naar je lichaam? Durf jij te vertrouwen op je eigen wijsheid? Want elke verandering, alles wat je op een dag meemaakt, wordt door je lichaam verwerkt, steeds opnieuw zoekend naar een balans, een evenwicht. Als je steeds meer energie verbruikt dan je aan kunt vullen, kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Met Kinesiologie leer je op een eenvoudige manier te luisteren naar je lichaam én te handelen. Via manuele spiertesten ga je voelen waar de oplossing of je kans ligt. Daarbij gaat het om het leren voelen, de interpretatie van de spiertest en de inzichten. Jou lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam hersteld wordt. De normale, herstellende fysiologische activiteiten van het lichaam gaan hun werk doen, waardoor het te hoge spanningsniveau op een veilige en geleidelijke manier geneutraliseerd wordt in het lichaam zelf. De energie die ging zitten in het in stand houden van het spanningsniveau is dan weer vrij te gebruiken en evenwicht wordt weer bereikt. Zo kun je zelf ervaren wat jouw lichaam weet en helpen om weer te handelen in de richting van welzijn. Je herstelt dus echt zelf het evenwicht. Bewustwording vormt de sleutel tot dit hele proces.

Wanneer jij goed luistert naar de signalen, en weet hoe te handelen, kun je veel eerder de stress hanteren en transformeren en krijg je veel minder klachten. Jouw lichaam gaat overal heen waar jij heen gaat. Je lichaam kan alleen maar de eerstvolgende stap maken. De stap daarna is al te ver weg om nu te kunnen worden gemaakt. Wat is de stap die je nu kunt zetten?

 

Ik kan je 2 dingen aanbieden: individuele begeleiding en cursussen in groepsverband

Tijdens de individuele begeleiding ga ik heel specifiek in op jou verhaal en bied ik jou alles aan wat in mijn rugzak zit. Hoe dat precies in zijn werk gaat kun je lezen op de pagina Individuele begeleiding.

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag samen met cursusgenoten. Betekent dat ook daar van alles aangepakt kan worden, maar alleen met het materiaal wat op dat moment beschikbaar is in de rugzak van je cursusgenoot en jou (onder begeleiding van mij). Heel veel spanning kan op die manier al afgevoerd worden. Dat ga je meteen merken. Maar het is echt heel anders dan in de praktijk. We gaan veel minder de diepte in, waardoor sommige issues wat meer tijd nodig hebben.

Natuurlijk kun je ook cursus volgen en een paar afspraken maken in voor individuele begeleiding.

19 augustus 2017

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.