Hout-element

tijger1Krachtig, soepel, flexibel en veerkrachtig, recht op het doel af – daadkrachtig – snel beslissen, ongeremd, ongetemd, speels en lichtvoetig, natuurlijke helderheid van geest en intelligentie, snel in actie komen en daarna weer ontspannen, …

Die kracht, dat is de kracht van het HOUT-element. Het is als een tijger die zich vrij kan bewegen.

Niet over je grens gaan, jezelf niet dwingen – of je gedwongen voelen om sneller te gaan, niets forceren, niets naar je hand willen zetten, niets onder controle willen hebben, houden of krijgen, niet dominant zijn (op het boze en agressieve af), niet mokken, niet verkrampen, de lat niet te hoog leggen, ..

hd tijgers achtergrond met een gevaarlijke tijger die zijn tanden laat zien hd tijger wallpaper fotoWat roept er onder de pijn, onder het gevoel van onvermogen of onmacht. Waar wil je het hardste van wegrennen? Wat wil je forceren? Wat wil je zo persé, wat je maar niet bereiken kunt?

Sta stil kijk het in de ogen en maak er vrienden mee. Laat je niet regeren door je onbewuste overlevingsinstincten. Of schiet in de aanval in plaats van in de stress. Schreeuw het uit, laat de tijger in jezelf los, word één met die zelfverzekerde tijger in je, schud het slachtoffer op je rug af, sta krachtig, laat die energie stromen, leef in het nu, waardeer wat je hebt, beweeg je als een vrije tijger, stop jezelf niet in een hok (doe dat ook niet met anderen), doe eens gek – laat de teugels vieren, kom in actie – ontspan na de actie, heb geduld, ben tevreden, leef je uit in het bos of tijdens sport, doe vriendelijk naar jezelf (en naar anderen), laat dualiteit (goed-fout hokjes) los, laat chaos toe; het is zoals het is. Zet druk op de ketel – en… haal de druk van de ketel af. Laat frustratie leiden tot aanpassing, een nieuwe poging, bijstelling of andere creativiteit. Oefen in warmhartigheid en stuur de hart warmte naar je lever en galblaas.

TijgerZo, voor nu is de tijger in mij weer tevreden, ik heb mijn energie de vrije loop gegeven, inwendig heb ik gebruld als een tijger (een vriendelijke brul), nu kan ik weer ontspannen en doen wat ik me voorgenomen had te gaan doen vandaag.

Bron: ‘De lachende boeddha’ – ‘De Toa van gezondheid’ – ‘In balans, handboek voor positief denken’ – en wat van mezelf ;-)

 

4 september 2016

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.