Lentekracht

De lente brengt de kracht van een nieuw begin… Overal rondom ons drukt de natuur deze bruisende kracht uit in prachtige bloesems, groei, vernieuwing. De sprankelende levenskracht is overal aanwezig en je kan ze benutten door je bewust te verbinden met deze energie en haar potentieel voor vernieuwing.

Lente is Oostenkracht.

In het levenswiel zien we de Oostenkracht in de drie grote cycli: dag, jaar en leven, als ochtend, lente en geboorte. De zon komt op, het leven start opnieuw, de inspiratie die tot je kwam in de droomwereld en de dimensies van de ziel kan nu makkelijker in het leven geroepen worden. Je kan deze lentekracht benutten door ze in je leven te verwelkomen in een eenvoudig lenteritueel – een moment van kracht.

Natuur

Kies een plek in de natuur die je aanspreekt en waar je ongestoord op jezelf kan zijn. Neem een moment om de krachten van deze plek te begroeten, wees even stil en eer de schoonheid van deze plaats. Erken in jezelf dat alles leeft, dat alles essentie bevat en dat het leven, in al haar vormen, heilig is. Wanneer je deze plek begroet hebt en je je welkom voelt, zoek dan een rustige plaats om te zitten.

Neem alles in je op, kijk naar de vormen, de kleuren, het spel van licht en schaduw. Sluit zacht je ogen en open je voor de kracht van deze plaats. Adem met de aarde, wees stil en doe niets. Laat jezelf de innerlijke stilte betreden. Geef je over aan de rust die leeft en blijf bij je adem. Adem met de bomen, de struiken, het gras, de dieren, de wind.

Voel de kracht

Nodig de lentekracht bewust uit in je lichaam en adem ermee. Lentekracht is heel bruisend en vitaal, ze vult ons met enthousiasme, een beloftevol gevoel. Voel deze kracht als een opkomende zon, het eerste lied van de vogels in de ochtend, de alerte verwonderde aanwezigheid van het speelse kind. Voel de energie en heet ze welkom in je lichaam. Laat deze kracht je herinneren aan alle momenten dat je ze bewust of onbewust voelde.

Adem met de zon, het ruisen van de bladeren en laat deze kracht van vernieuwing toe om je te helpen thuis te komen in je hart en je verder te openen voor het leven. Voel je liefde voor het leven, voor de magie van de natuur, voor de dans van de schepping. Laat jezelf oplossen in de omgeving. Enkel nog deze bruisende levenskracht die alles vernieuwt.

Niets in het leven staat stil.

Laat jezelf toe te ervaren dat alles voortdurend nieuw wordt. Je cellen vernieuwen zich, je adem is nieuw, de natuur is nieuw. Nodig deze kracht uit en vraag ze je te gidsen in je leven.

Ga met je aandacht naar je hart.

Er zijn geschenken van goedheid die leven in je hart. Niemand kan ze schenken aan de wereld, behalve jij. Hoe klein of groot je zelf ook mag vinden dat ze zijn, koester ze. Geef ze adem, laat ze groeien in je hart. Geef ze je lentekracht.

Adem bewust met deze dromen van je hart. Voel hoe de natuur met je ademt. Voel de schoonheid van je dromen, je oprechte wensen voor goedheid. Koester dit en geef het voeding. Voel hoe je nieuw bent, hier en nu. Alles is nieuw en herboren. Je bent vrij in dit moment.

Wanneer je opnieuw je ogen opent, zie hoe het leven aanwezig is, in al haar kracht. Erken dat alles vervuld is van deze wonderlijke levensenergie. Dank de plek voor haar zachte omarming en eer haar schoonheid.
Dank het leven voor de kans bewust te zijn. Voel het nieuw begin, het is hier, het is nu. De rest van je leven start nu. Er is zoveel liefde, zoveel schoonheid, zoveel goedheid binnenin jou.

Dat is je kracht. Laat ze vrij!

21-03-2021

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.