Moeiteloosheid

Gisteren gewerkt met de kracht van water via de acht wonderbaarlijke meridianen.

Moeiteloosheid was mijn thema. Op verschillende momenten ben ik de moeiteloosheid die ik als kind bezat kwijtgeraakt. En die nieuwe staat werd een patroon en overtuiging. Na alle lagen opgeruimd te hebben in de opleiding, was ik gisteren toe aan deze stap.

Moeiteloosheid is niet dat alles vanzelf gaat. Het is dat ik weet wat ik moet doen, hoe ik dat moet doen en de benodigde stappen kan zetten. Het is ook de realisatie dat het best spannend kan zijn en het toch te doen, omdat het zoveel voldoening zal geven.

Tijdens de balans waren er niet zoveel onbalansen en mocht er veel geankerd worden. Onderweg kwam het inzicht dat de moeiteloosheid zich had verstopt, net zoals het Epstein Barr virus (Pfeiffer) dat doet. De lever heeft daar veel moeite mee en kan niet meer krachtig optimaal functioneren. De machteloosheid zorgt voor woede om de kracht te verzamelen de machteloosheid te doorbreken en balans te herstellen. De Hout-energie in balans is een reactie op een behoefte, die zich doet gelden en dan weer weg valt. Wanneer er langdurige aanval is op de lever, kan die balans zich niet zo makkelijk herstellen. Het Epstein Barr virus heb ik jaren geleden al ‘aangepakt’. Ik ben sindsdien niet meer ziek geweest, terwijl ik voorheen altijd bij de eerste groep mensen hoorde die verkouden werden / griep hadden. Maar de lever energie was nog niet optimaal. Het LUO-punt bracht de benodigde energie om te herstellen.

Daarna mochten de acht wonderbaarlijke meridianen verankerd worden in de fysieke uitingsvorm. De emotionele opslag mocht in het licht gezet worden, wat precies de definitie gaf van moeiteloosheid:

Verbonden met alles in omgeving, gecenterd, vrij en soepel voelen in de omgeving, je mannetje/vrouwtje staan, vertrouwen op eigen gevoel, intuïtie, open en sympathie naar anderen

Mijn doel was: ik integreer mijn moeiteloosheid in mijn leven

De integratie in mijn centrum en door mijn hele lichaam zorgde ervoor dat het beeld van moeiteloosheid die ik bezat als kind weer volledig herkend werd. Wat kun je je dan lichter voelen/ opgewekter en tegelijkertijd krachtiger in het neerzetten van wie je in werkelijkheid bent.

Het LUO-punt en het beeld van moeiteloosheid, samen met de definitie ga ik de komende tijd regelmatig inzetten om van deze nieuwe staat een nieuw patroon te maken, zodat ik niet het oude patroon weer oppak. Want nu is dat nieuwe patroon helder en uitnodigend en het maakt me bij en opgewekt, maar wat gebeurt er wanneer ik uitgedaagd wordt? Hoe sterk is dan deze verankering, kan die de uitdaging doorstaan? Hoe zal dit zijn wanneer ik de komende tijd regelmatig deze balans weer fysiek in herinnering breng? Lijkt me een no-brainer = moeiteloos ga ik dit integreren: ik weet wat ik moet doen, hoe ik dat moet doen en kan de benodigde stappen zetten. En dit is helemaal niet spannend, maar enige discipline is wel handig en de realisatie dat dit me zoveel op zal leveren maakt dat ik die discipline heb.

 

Welke ondersteuning kun jij gebruiken op je pad naar zelfrealisatie?

De schitterende afbeelding van water is van: https://www.facebook.com/raycollinsphotographer/posts/543923493764468

 

Inge Burgerhof

Begrip door Inzicht

Praktijk & Cursuscentrum voor Kinesiologie en Bewustzijnscoaching

Culemborg

 

#balans #achtwonderbaarlijkemeridianen #individuelebegeleiding #luisteren #gezondheid #voeljewelkom #kinesiologie #touchforhealth #begripdoorinzicht #gezien #gehoord #begrepen #tools #overprikkeling #stress #cursus #touchforhealth #stressrelease #leefblind #balans #jebentwelkom #rust

5 mei 2022

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.