Leer de kunst van respectvol aanraken

Heb je wel eens een arm of een hand gehad van iemand die de kunst van aanraken verstond? Dan weet je voor eens en voor altijd het verschil. Want dat is iemand die in de aanraking de volledige aandacht naar jou tot uitdrukking weet te brengen, door via zijn lichaam het jouwe te voelen en door een echt contact met jouw lichaam te leggen jou als mens ervaart en ziet staan. Het is een niet-bedreigend contact, het is niet overrompelend en het is geen seksuele uitnodiging, integendeel: het is een bevestiging van je bestaan.

Een belangrijk deel van de voeding voor het lichaam én geest is échte aanraking.

Het is de tastzin die ons verbindt met anderen, die ons betrokken doet zijn op anderen.

Aanraken vanuit respect en er zíjn is daarmee ook het tonen van respect en de ander te laten weten dat hij of zij er mag zijn. Aangeraakt worden betekent bevestigd worden.

Bron: Blij zijn met jezelf

 

Touch for Health = aanraken voor gezondheid

Leer de kunst van respectvol aanraken en het zelfherstellend vermogen te activeren via de cursus Touch for Health.

 

Het artikel

In het artikel 'Geraakt in aanraking' vind ik voornamelijk onderstaande het belangrijkste voor de kinesiologie:

Lichamelijke aanraking. Worden we echter met aandacht aangeraakt dan heeft dat een ontspannend effect, het vergoot onze weerbaarheid en vermindert onze angst. Het draagt zelfs bij tot verlichting van pijn en een snellere genezing. Niet voor niets wordt gesproken van knuffelhormonen oftewel oxytocine. Aanraking versterkt bovendien ons bewustzijn van onszelf. Tot slot stimuleren we met aanraking de verbinding met een ander en vergroten we het altruïsme van die ander.

De behoefte aan aanraking zit in ons wezen verankerd en toch is het niet vanzelfsprekend. Onze behoefte aan aanraking moet daar eerst voor aangeraakt worden. Men zegt wel eens: “Je kunt niet missen wat je nooit gehad hebt.” We weten soms niet dat we aanraking missen tot het moment dat we liefdevol aangeraakt worden en we voelen hoe we tot in onze tenen ontspannen.

 

De ander raken via aanraking

Via de balansen die wij als kinesioloog geven raken wij de ander. Zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Wanneer  dit vanuit verbinding en gelijkwaardigheid is, kan er synchroniciteit ontstaan en raak je de ziel.

Lees meer over de individuele begeleiding die ik geef.

16-02-2021

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.