Een stressor veroorzaakt een emotie

Als we die onderdrukken, zetten we het vast in het lichaam.

Dit is een fusie = samensmelting van twee voorheen zelfstandige eenheden tot één.
Defusie in kinesiologie = ontkoppeling maken tussen oude stressor en het lichaam.

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten de relatie getoond wordt tussen een stressvolle prikkel (‘stressor’) en de reactie daarop van het lichaam; met welke stressor ben je de fusie aangegaan en welke techniek heb je nodig om de energie (e-) opnieuw in beweging (motie) te brengen, zodat je de ontkoppeling kunt maken. En dat is kinesiologie; aandacht voor het lijf in al zijn aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Stress is voelbaar in ons lichaam, als we er niets mee doen, kunnen we allerlei klachten krijgen. Met spiertesten kunnen we deze stress opsporen, herkennen, erkennen en er vervolgens afscheid van nemen of los koppelen op diverse manieren.
Je kunt jezelf testen en anderen....

Onze spieren reageren op elke verstoring, of het nu in de chemie (voeding etc), de psyche (denken, emoties,..), de communicatie (ook je energieniveau) of de structuur (beweging, werking van organen,..) zit. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de verstoringen in het lichaam. Het verteld ons wat op dat moment belangrijk is voor ons om aandacht aan te geven.
Op de juiste manier een betrouwbare spiertest kunnen uitvoeren is een kunst, die iedereen door uitleg en oefening kan leren.
Daarbij gaat het dus niet alleen om het neerdrukken van een arm, maar dat je voelt wat je daarmee doet en bereikt. Zonder oordeel, mening of aanname. Zonder in te vullen voor een ander. Wél open, eerlijk en nieuwsgierig.... ben jij nieuwsgierig wat je kunt doen met spiertesten?

Defusie in kinesiologie = ontkoppeling maken tussen een oude stressor - een trigger en de fysiologie in het lichaam.

25 mei 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.