Je talenten

Door inzichten krijg je begrip voor je handelen, leer je je kwaliteiten, uitdagingen en talenten kennen en ontwikkel je veerkracht. Daarnaast leer je beter in je centrum van bewustzijn of in je oceaan te verblijven en blijf je zicht houden op je golven, die komen en gaan. En dat kun je ook voor iemand anders doen.

In een cultuur waar we vooral gericht zijn op fouten verbeteren en voldoen aan de norm, is het wel eens fijn om te horen dat het veel beter werkt om je kernkwaliteiten en je talenten naar boven te halen / zichtbaar te maken én te integreren met je uitdagingen ipv de loep te leggen op ‘vervelend gedrag’ waar we ‘vanaf willen’. Om die kernkwaliteiten zichtbaar te krijgen heb je vaak een andere nodig. En natuurlijk weten we dat allemaal al lang, maar op de een of andere manier krijgen we het niet gekeerd. 

Welnu, ik hoop dat mijn video presentatie van 18 minuten je een goed beeld geeft dat je er wel iets aan kunt doen, dat er achter dat vervelende gedrag een kwaliteit zit die nu niet gezien wordt en dat door de integratie met de uitdaging het gedrag meer in balans komt. Aan het einde geef ik aan waar ik de kennis en inzichten vandaan heb.

 

 

In het kort: de presentatie gaat over het belang om de kernkwaliteiten met de uitdagingen ‘weer’ te integreren. Deze zijn uit elkaar geraakt en daardoor zorgen ze voor gedrag wat richting chaos of rigiditeit gaat. In de kernkwadranten heet dat valkuil en allergie.

Ik leg met veel afbeeldingen uit hoe dit allemaal gebeurt. Ook maak ik een verbinding naar andere theorieën (én wijsheden). Hierdoor snap je beter wat er achter gedrag kan zitten én wat je kunt doen om de ander (of jezelf) erbij te helpen.

De titel bij de afbeelding komt van: https://www.gaafkind.nl/5-boek-mogen-zijn-wie-je-bent/ een mooi boek, waarin ook het onderwerp van meerder invalshoeken bekeken, onderzocht, benaderd én beschreven wordt.

Dit is een vervolg op: Creëren

7 juli 2018

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.