Me + We = MWE

Video: Me + We = MWe

Het voelt vaak alsof onze problemen - onze liefdesverdriet, verdriet, schaamte, depressie en angst - komen van dit gekke idee dat we alleen zijn. Dat we de ups en downs moeten besturen (managen) van wat het leven ons toe bedeelt, de emotionele omwentelingen, verliezen en manie van onze wereld, op onszelf. Voel je je zo? Ik regelmatig. We vergeten iets heel basaals. WIJ ZIJN NIET ALLEEN!

Dr. Dan Siegel, een briljante neuro-psychiater, zegt: "Relaties zijn het bepalende kenmerk van het mens zijn ... Relaties zijn het belangrijkste onderdeel van ons welzijn in mens zijn. Het is zo eenvoudig. En zo belangrijk is het."

Hij gaat verder met bewijzen dat de capaciteit en het vermogen om op zichzelf te reflecteren, om ophef te maken over wie we zijn, wat we hebben gedaan, wat daarna komt ... uit relaties/verwantschap is gegroeid! Namelijk: We kwamen eerst, ik kwam als tweede ... is dat niet geweldig?

Wat ik weet in mijn lichaam, in mijn hart, is dat het gevoel van verbinding er is wanneer ik in het huidige moment ben en me niet ongerust maak over mijn gewicht, mijn verantwoordelijkheden, de toekomst, het verleden, enz. Denk er maar een moment over na. Hoe voel je je als je met je kind in liefdevolle verbinding bent? Wanneer je samensmelt met je partner? Als je zo hard lacht met een vriend die je helemaal begrijpt? Of in mijn geval Whatsapping de hele dag met mijn zussen die mijn besties zijn? We voelen ons open, ontspannen, vloeiend, tevreden. We voelen ons compleet. We hoeven niet te grijpen naar de suiker, bier of zelfkastijding waarvan het zo gemakkelijk is om in te vervallen. We rusten in de MWe. En ongelooflijke, levensveranderende, magische creaties komen van deze plek. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Mijn leraar Sakyong Mipham Rinpoche zegt: "Als je je ellendig voelt, denk dan aan jezelf. Als je gelukkig wilt zijn, denk dan aan anderen." Ik denk niet dat dit impliceert dat zelfzorg en zelfreflectie geen belangrijke delen van het leven zijn, maar het laat ons wel zien dat het in ons ontwerp zit om voor en over elkaar te zorgen. Dat is wat connectie, communicatie en mededogen zijn.

"We care for our internal identity as a 'me' while also embracing the reality of our interconnected identity as a 'we.' A simple way to remember this important integrated identity is thinking of ourselves as a 'MWe,' a fundamentally related being that we can be proud to call human."
Dan Siegel

"Wij zorgen voor onze interne identiteit als een 'ik', terwijl we ook de realiteit van onze onderling verbonden identiteit omarmen als een 'wij'.
Een eenvoudige manier om deze belangrijke geïntegreerde identiteit te onthouden, is door onszelf te beschouwen als een 'MWe', een fundamenteel gerelateerd wezen dat we met trots mens kunnen noemen. '
Dan Siegel

Vertaald uit: http://www.riseandthrive.care/blog/2018/1/5/mwe

HOU van jezelf, HOU van je lichaam, luister naar wat het je wil vertellen: Deze video geeft inzicht in wat je zelf kunt doen.

Wanneer je hulp wilt bij het luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft, kun je een afspraak maken in de praktijk. Tijdens een kinesiologie sessie werk je aan wat je ‘wél wilt’ door te luisteren naar het bewuste én onbewuste wat je lichaam aangeeft.

Ook geef ik cursussen in luisteren naar je lichaam.

3 september 2018

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.