Recepten voor 3 soepen

Sinds de zomer eet ik 's morgen een mok soep. Ik heb er nu 3 die ik afwissel en merk dat mijn immuunsysteem dit waardeert.

De eerste waarmee ik begonnen ben is de Bietensoep van kruidigleven.be. Deze is eenvoudig om te maken. Ik gebruik de voorgekookte bio bieten. Garam masala is een heerlijk kruidenmengsel, verkrijgbaar in de betere supermarkt.

Dat beviel zo goed, dat ik opzoek ben gegaan naar andere makkelijk te maken soepen die het immuunsysteem ondersteunen. Daarin zit vaak olijfolie, ui, knoflook, gember en de nodige kruiden.

De Courgette-venkel-basilicum soep met pastinaak is ook van kruidigleven.be. Deze is ook erg gemakkelijk om te maken. Ik gebruik geen verse chilipeper, maar kruiden daarvan. Met het gebruik van gedroogde kruiden heb je de helft nodig van verse kruiden. Voor mij is het puur uit gemak.

De derde is een Wortel gember soep van gezondaantafel.nl. Om hem iets dikker en romiger te maken voeg ik er vaak een halve knolselderij aan toe.

Alle soepen gaan in een grote soeppan en als het klaar is dan maak ik alles fijn met een staafmixer. Zodra het afgekoeld is gaat het in een grote weckpot, in de koelkast en heb ik een hele week soep voor ontbijt.

Inmiddels heb ik 3 boeken van Anntje Peeters: https://kruidigleven.be/boeken/ Haar manier van schrijven is fijn, leerzaam, maar niet belerend en heel goed te volgen, op te volgen en vol te houden. Het zijn geen dieten, het zijn wegwijzers om goed te luisteren naar je lichaam en ook met voeding jezelf te ondersteunen in gezondheid.

Wat heb je nodig voor de Bietensoep? Kooktijd = 20 minuten.

  • olijfolie
  • 1 ui
  • een vijftal rode bieten (ik gebruik biologische, voorgekookte bietjes)
  • 3 appelen
  • 2 kleine aardappelen (voor de binding)
  • 1 stuk verse gember van ongeveer 4 cm
  • water tot alles net onder staat (ietsje minder => dikkere soep)
  • 1 afgestreken koffielepel garam masala
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • verse bieslook of peterselie of andere verse kruiden die je bij de hand hebt
    Lees verder op de site van kruidigleven.be hoe je deze heerlijke soep maakt.

Wat heb je nodig voor de Courgette-venkel-basilicum soep met pastinaak? Kooktijd = 20 minuten.

  • olijfolie
  • 1 dikke teen knoflook (of 2)
  • 1 halve chilipeper (ik doe er flink wat chili kruiden in ipv een verse)
  • 2 middelgrote pastinaken
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 grote venkel
  • kippenbouillon (2 potten biologische van EKO)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • zoveel basilicum als je lekker vindt 
    Lees verder op de site van kruidigleven.be hoe je deze heerlijke soep maakt.

Wat heb je nodig voor de Wortel gember soep? Kooktijd = iets meer dan 20 minuten. Afhankelijk hoelang je de ui laat stoven.

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el gehakte verse gember
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl garam masala
  • 500 g wortels, in stukjes
  • kippenbouillon (2 potten biologische van EKO)
  • versgemalen zwarte peper
    Lees verder op de site van gezondaantafel.nl hoe je deze heerlijke soep maakt.

31 december 2024

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.