Voel jij je al je hele leven 'anders'?

Wil jij volledig jezelf kunnen zijn én je geaccepteerd voelen door de mensen om je heen? Leer luisteren naar je eigen signalen.

Maak een afspraak

HERKEN JE DIT?

Je vraagt je af hoe het komt dat je wat je wilt vertellen altijd zo goed voor je ziet, maar het nooit echt goed kan verwoorden?

Je verhaal vertellen

Je bent op een verjaardag, vertelt een verhaal van een hele grappige gebeurtenis en voordat je het weet zit iedereen je glazig aan te kijken. Je realiseert je dat het in je hoofd zoveel grappiger was en je het zo goed kon vertellen. Je weet niet zo goed hoe je hier een goed einde aan moet breien en verontschuldigt jezelf voor het warrige verhaal.

Je schaamt je dood, dit is de zoveelste keer dat je niet goed uit je woorden komt. Je vraagt je af hoe het komt dat je het altijd zo goed voor je ziet, maar het nooit echt goed kan verwoorden?

Je neemt de beslissing om verder maar te luisteren naar ander mans verhalen. Maar dat geeft je een gevoel van zinloosheid: ‘wat doe ik hier eigenlijk?’

Tijdens een cursus stelt iemand een vraag, de trainer begrijpt niet wat de vraagsteller bedoelt, terwijl het voor jou zo helder is.

Zo helder...

Tijdens een cursus stelt iemand een vraag, de trainer begrijpt niet wat de vraagsteller bedoelt, terwijl het voor jou zo helder is.

De trainer geeft een antwoord wat volledig de plank mis slaat. Je ziet wat dat met de vraagsteller doet en probeert de vraag en jouw antwoord op een andere manier te verwoorden. Het klopt wat jij denkt, maar je merkt aan de trainer dat die dit niet waardeert.

De rest van de cursus word je genegeerd en wanneer je een vraag stelt zit bij het antwoord een afwijzing.

Je voelt je beroert en vraagt je af waarom het nooit gewoon normaal kan verlopen, waarom er altijd iets gebeurt waardoor je je aan de kant gezet voelt. Vervolgens hou je je mond weer.

Je bent zelfs zo met stomheid geslagen, dat het je niet lukt om er iets tegen in te brengen.

Achteraf weet je het

Je ouders zijn op vakantie geweest en willen graag hun ervaringen vertellen. Je moeder geeft aan dat ze het heel belangrijk vindt om ook de kleinkinderen te zien, want dat is zo lang geleden en ze groeien zo hard.

Jij bent de laatste die hierover gebeld wordt en je voelt dat er verwacht wordt dat je instemt met het voorstel. Je bent dan ook verbaasd dat er met betrekking tot het tijdstip geen rekening is gehouden met jouw kinderen.

Je bent zelfs zo met stomheid geslagen, dat het je niet lukt om er iets tegen in te brengen. Wanneer je ophangt baal je van jezelf. Dit wordt voor jou en jouw kinderen geen fijne dag.

Je voelt je opgelaten, omdat je nu al weet dat je man vindt dat je het groter maakt dan het is. Waarom kun je nou nooit eens direct aangeven hoe jij er over denkt, waarom bedenk je dat altijd pas achteraf? Je weet dat je nu dagen bezig bent met te bedenken hoe je dit op gaat lossen.

Het gevoel te falen.

Het gevoel te falen

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een andere baan, met iets minder uren, iets minder verantwoordelijkheid en dichter bij huis.

Je weet nu al dat je eigenlijk overgekwalificeerd bent en in je hoofd herhaal je al dagen wat je allemaal niet kunt en vooral niet meer wilt. Je wilt je niet meer aanpassen, je wilt niet onder druk moeten presteren en je wilt je vooral niet anders voelen.

Je realiseert je dat al die negatieve gedachten je niet gaan helpen, maar je komt er maar niet los van. Je hebt de neiging het gesprek maar af te zeggen, maar dan voel je je helemaal een loser – gefaald op alle fronten.

Hoe lang laat jij je ‘anders zijn’ bepalen als beperking?

Het gevoel anders te zijn zorgt er al jaren voor dat je je aanpast aan de verwachtingen van je omgeving. Je bent er zelfs zo goed in geworden dat je eigenlijk helemaal niet meer weet wie JIJ bent. Je hebt geen idee waar je goed in bent. En over talenten en gaven wil je het niet eens hebben. Ja, van anderen, maar niet van jezelf. Dit betekent dat wanneer het over jou gaat je loopt te stamelen, niet goed uit je woorden komt en eigenlijk alleen maar negatieve kenmerken kunt opsommen.

Dit maakt dat je zelden zegt wat je zelf echt wilt. Meestal zeg je wat je denkt dat er van je verwacht wordt. Je wilt geen gedoe, je wilt vooral dat het gezellig is en je wilt aardig gevonden worden.

Maar wanneer je dit blijft doen, zullen anderen je nooit leren kennen, zullen ze je dus nooit begrijpen en kunnen ze geen echte belangstelling voor jou tonen. Hoe kunnen anderen jou serieus nemen wanneer ze jou helemaal niet kennen?

Een masker laat je ware aard niet meer zien.

De vicieuze cirkel.

Een steeds vaker denk je ‘Wat is er met mij aan de hand?‘, ‘Wat doe ik verkeerd?’, ‘Waarom voel ik me zo vreselijk eenzaam?’, ‘Wat moet ik gaan doen om me gelukkig te gaan voelen?’, ‘Wat wil ik eigenlijk echt?’, ‘Wat past bij mij?’…

Al die gedachten en gevoelens geven zoveel stress dat ‘normaal functioneren’ niet meer mogelijk is. Je kunt je grenzen niet meer aangeven, je gedachten gaan alle kanten op, je reageert vanuit stress, je bent jezelf kwijt, het lijkt wel of je verleden je achtervolgt, je hebt geen idee wie je eigenlijk bent, aanpassen is een tweede natuur geworden, ...

Die alsmaar rond zingende gedachten en gevoelens, waar je niet uitkomt en waarvan je weet dat ze niet helpend zijn, je kunt ze niet loslaten. Je voelt dat het spanning geeft in je lichaam en dat de motivatie om daar iets aan te doen je ontbreekt. Dat alleen al geeft je het gevoel dat je faalt. ‘Ik kan niet eens voor mezelf zorgen, hoe kan ik dan voor mijn kinderen zorgen?’ ‘Wat voor voorbeeld ben ik?’

En zo kom je in een vicieuze cirkel, die jou niet geheel onbekend is. Je weet dat je hier iets aan moet doen. Je weet alleen niet wat en hoe. Je wilt niet een zoveelste coach die jou niet begrijpt en dingen aandraagt die niet bij je passen.

 

IK WIL WEER VOLLEDIG MEZELF ZIJN ► Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek ►

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je het gevoel van vroeger achter je kan laten. En weer helemaal blij kan zijn met wie JIJ bent, NU.
 • Je weet wat je talenten en gaven zijn en hoe je om kunt gaan met je uitdagingen.
 • Je weet waar jij warm voor loopt en waar jij je motivatie uit haalt. Uitstelgedrag is dan niet iets wat je overkomt, maar wordt een keuze in prioriteiten stellen en doen waar jij goed in bent.
 • Jij je niet meer aanpast tenzij jij daar bewust voor kiest.
 • Je stress herkent in het lichaam en weet wat je daar direct aan kunt doen, zodat je niet meer over je grenzen heen gaat.
 • Jij je gedachten leert verstaan en doorzien en ze niet meer automatisch achterna holt.
 • Je niet meer in zo’n vicieuze cirkel komt, waarvan je het gevoel hebt dat het je opzuigt.
 • Jij je echt begrepen voelt en alles kunt en durft te delen wat nodig is voor jouw proces.
 • Jij zelf bepaalt, ervaart en voelt wat jij nodig hebt en je daardoor weer vrij voelt en leeft zoals jij wilt leven.

Je eigen pad helder voor ogen hebben.

Dat is mogelijk met mijn 1-op-1 traject:

JEZELF ZIJN

Dit traject is speciaal voor vrouwen die nog niet weten wat de oorzaak is van hun gevoel ‘anders te zijn’. Vrouwen die volledig zichzelf willen zijn én zich geaccepteerd willen voelen door de mensen om hen heen.

Het traject bestaat uit:

 • 1 sessie van 1,5 uur. Dit is de eerste afspraak waar we wat dieper ingaan op je persoonlijke doelstelling.
 • 4 sessies van 1 uur. De sessies plannen we om de twee weken in.
 • Opdrachten om tussen de sessies thuis mee aan de slag te gaan
 • Nazorg: Zoom sessie na de 5 sessies

Als BONUS krijg je nu bij het traject:

 • E-book: Leven vanuit keuze, met 8 snelle tools om je energie weer optimaal te krijgen, wanneer je even niet lekker in je vel zit.

Na deze 5 sessies:

Blij zijn met wie je NU bent.

 • Ben je blij met wie je NU bent en is de stress op het verleden daarover verwerkt.
 • Ken je je talenten en gaven en kun je omgaan met je uitdagingen.
 • Weet je wie jij bent en hoe je om wilt gaan met anderen
 • Weet je waar jij je motivatie vandaan haalt en kun je die moeiteloos inzetten.
 • Kun je vanuit keuze reageren, zonder de wenselijke antwoorden en gedragingen
 • Kun je je grenzen aangeven zoals bij jou past (geen aangeleerde kunstjes)
 • Kun je stress zien als signaal om in actie te komen zoals bij jou past.
 • Kun je je gedachten laten zijn voor wat ze zijn en neem je ze niet meer direct voor waar aan.
 • Herken je de vicieuze cirkel van stress en gedachten ruim op tijd.
 • Weet je wat je nodig hebt om je gevoel van JEZELF ZIJN te behouden.
 • Voel je je gehoord, gezien en begrepen
 • Ben je blij met het traject

JA, IK WIL WEER VOLLEDIG MEZELF ZIJN ►

 

ZET JEZELF WEER IN HET LICHT: GUN JEZELF 5 SESSIES

JEZELF ZIJN weer volledig en krachtig neerzetten in 5 sessies en die liefdevolle eigenheid meenemen in elke situatie.

 

Deze investering in jezelf is 425 euro.

Daarvoor ontvang je 5 kinesiologie sessies en 5 mails met tips en oefeningen. En na ongeveer een half jaar een sessie via Zoom.

Deelbetaling is mogelijk: 4x €115 of 2x €220

Zij luisteren naar hun eigen signalen:

Mieke:

Ik was alsmaar moe en snel geïrriteerd. Toen andere mij erop wezen, moest ik er echt iets aan doen. Zo gek om er dan achter te komen dat dit te maken heeft met me anders voordoen dan wie ik ben. Nu snap ik dat het me alsmaar aanpassen heel veel energie kost en dat mezelf zijn me zelfs energie oplevert. Diep van binnen wist ik wel dat ik mezelf voorbij liep en dat mijn klachten daarmee te maken hadden. Maar dat ik dit kan voorkomen door echt naar die signalen te luisteren en dat ik met eenvoudige technieken dit zelf bij kan houden, had ik niet verwacht. Het gaat nu goed met mij. Het lukt mij steeds beter om mijn grenzen liefdevol aan te geven en wanneer dat even niet gelukt is, dan krijg ik een signaal van mijn lichaam die ik nu direct herken.

Ria:

Al jaren heb ik het gevoel anders te zijn en eigenlijk had ik me daarbij neergelegd. Ik had me aangepast naar wat ik dacht dat goed was voor iedereen. Ik maakte een afspraak bij Inge, omdat ik last had van veel verdriet, boosheid, zorgen maken, .. en het werd me allemaal teveel. Ik kon niet goed meer slapen en de concentratie was ook slecht. Je methode van werken kende ik niet, maar wat was het heerlijk om jouw uitleg te horen over wat mijn lichaam allemaal aangaf en te voelen dat het klopte. Elke keer ging ik met zoveel inzichten naar huis en voelde het als een echte reset. Na een paar keer kon ik dit ook gemakkelijk behouden. Ik voel me weer vrij, kan weer eindelijk mezelf zijn, zonder me schuldig of raar te voelen. Ik slaap weer normaal en heb niet meer het gevoel geleefd te worden. Mijn geheugen en de concentratie wordt steeds beter. Ik wist niet dat me aanpassen zoveel stress in mijn lijf gegeven had.

Annet:

Ik ben een echte beelddenker en weet ook wel hoe ik daarmee anders ben dan veel van mijn collega’s. Ik heb geleerd om daarmee toch voor mezelf te staan, assertief te zijn, maar dat heeft me ook vaak het gevoel gegeven dat er iets niet klopt. Zo bijzonder om dan te voelen dat er patronen zijn ontstaan om om mijn eigenheid heen te dansen, wat weer maakt dat ik toch niet helemaal mezelf was. Ik dacht dat ik het goed voor elkaar had, maar de vrijheid die ik nu ervaar is zo anders, voelt zo eigen en zo kloppend met wie ik ben. Collega’s zeggen ook dat ik er meer ontspannen uitzie en rustiger ben. Best grappig eigenlijk dat zij mij meer accepteren voor wie ik nu ben dan ik gedacht had. Deze energie is zoveel beter, zoveel prettiger om in te werken.

Zij luisteren naar hun eigen signalen:

Kim:

Voordat ik met het traject bij Inge begon voelde ik me vaak dom en niet in staat om delen van mijn werk op te pakken. De dingen die ik leuk vond gingen goed, maar bepaalde taken stelde ik steeds uit. Door de sessies begrijp ik nu waar dit door komt. Taken die echt niet bij mij passen zijn nu overgenomen door een collega en taken die juist beter bij mij passen heb ik overgenomen. Zo zijn we allebei beter gaan functioneren. Ik ken mijn ‘anders zijn’ en zie alles wat daar bij hoort. Nu kan ik erom lachen en soms schopt het me nog even onderuit. Dan pak ik de oefeningen erbij en zo kan ik er weer van leren.

Marieke:

Bijzonder hoe je jezelf in de weg kunt zitten. Inmiddels ben ik een jaar verder en kan ik met veel voldoening terug kijken op een mooi traject. Ik haal mezelf niet meer zo naar beneden en wanneer ik dat wel doe voel ik dat direct in mijn lichaam. Ook trek ik me niet meer alles persoonlijk aan. Dit gaat nog niet altijd geheel automatisch. Ik verval nog wel eens in oude patronen, maar ik zie het nu gebeuren en dat is al zoveel waard.

Linda:

De eerste keer had ik een enorme onrust over me heen. Ik kon ook niet goed verwoorden wat het was. Opgesloten in mezelf. Langzaam kwam er meer beweging in mij, ik wilde weer dingen ondernemen en doen. Ik had niet verwacht dat dat me rust zou brengen, maar het was goed. Nu zie ik wat er gebeurde en kan ik de eerste signalen herkennen. Dat alleen al geeft zoveel rust en zekerheid. Ik kan het zelf.

Ik weet nu zoveel beter wie ik ben en wat ik nodig heb. Daardoor kijk ik weer met vertrouwen naar de toekomst, vooral omdat ik nu heel goed weet wat de juiste stappen zijn voor mij en wat niet.

Hieronder twee blogs die je op weg helpen om meer begrip te krijgen voor jezelf en een eerste stap kunnen zijn in het volledig jezelf zijn:

 

Wil jij ook volledig jezelf kunnen zijn én je geaccepteerd voelen door de mensen om je heen? Luister naar je eigen signalen, zodat je weer vol zelfvertrouwen jezelf bent.

 

JA, IK WIL WEER VOLLEDIG MEZELF ZIJN ►

 

ONT-DEK JEZELF: GUN JEZELF 5 SESSIES

Jezelf ZIJN weer volledig en krachtig neerzetten in 5 sessies en die liefdevolle eigenheid meenemen in elke situatie.

 

WANNEER IS DIT TRAJECT NIET GESCHIKT VOOR JOU?

Als je geen zin hebt om zelf actief aan de slag te gaan, als je niet bereid bent om aan jezelf te werken en in jezelf te investeren. Ik steek met liefde en plezier veel energie in het traject om jou te begeleiden. Dat verwacht ik ook van jou terug. Dan hebben we een gezamenlijk doel, waardoor je het meeste uit het 1-op-1 traject haalt.  

 

Veel gestelde vragen:

 • ► Hoe werkt het in de praktijk?

  Wil je meer lezen over hoe ik werk? Lees dan verder op de site onder Individuele-begeleiding

  De werkwijze: Kinesiologie in combinatie met Bewustzijnscoaching:

  Met Kinesiologie luister ik naar de wijsheid van je lichaam met behulp van de spiertest. Dit gaat over de bewuste en onbewuste signalen die afgegeven worden.

  Bewustzijnscoaching begeleidt bij het doen van zelfonderzoek, het opbouwen van zelfkennis en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn waardoor je authentieker en efficiënter met tal van situaties om kunt gaan.

  De combinatie maakt het zeer geschikt om onbewuste patronen en reactiviteit te doorbreken en om de angst voor verandering te verminderen. De weg naar bewustwording zal makkelijker gaan en je ervaart een groter gevoel van welzijn. Je krijgt weer meer keuzemogelijkheden om beslissingen te nemen en te leven vanuit je eigen wijsheid.

  Wil je meer hierover weten? Lees dan verder op de site onder Werkwijze.

 • ► Worden de sessies vergoed?

  Alle informatie over de praktijk vind je onder het kopje Extra informatie . Daar staat alle informatie bij elkaar.

 • ► Is er iets wat ik tot de eerste afspraak zelf kan doen?

  Er staan diverse blogs op mijn site die je ondersteunend kunnen helpen. Lees eerst de blogs die hierboven staan, die zullen je het meeste aanspreken.

  Daarnaast ontvang je voor de eerste afspraak het e-book: Leven vanuit keuze, met 8 snelle tools om je energie weer optimaal te krijgen, wanneer je even niet lekker in je vel zit.

 • ► Ik heb een andere vragen

  Wanneer je een andere vraag hebt, kun je die altijd via de mail stellen, geef aan wanneer ik je hierover kan bellen en dan neem ik contact met je op.

De klaproos klapt voor jou. Voor wat je gepresteerd hebt tot nu toe, maar ook voor wat je gaat presteren. Het is een soort aanmoediging.

Als er veel bij elkaar staan is dat een soort staande ovatie. Inge Burgerhof

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.