Wat doet Stress?

Stress is een algemeen begrip geworden. Of iets als stressvol wordt ervaren, hangt af van de manier waarop je het beleeft, van wat je eerdere ervaringen zijn met een zelfde soort situatie en hoe je er toen mee om bent gegaan (vaak onbewust).

Wat doet stress? Een filmpje met nieuwe inzichten over stress.

Stress zet veel systemen in je lichaam aan. Om die weer uit te zetten moeten we ontladen. Gebeurt dit niet dan kan dit zich letterlijk vastzetten in het lichaam. Ontladen kan door lichamelijke inspanning. Soms is dit niet voldoende of niet zo eenvoudig en is er een verwerkingsproces nodig dat meer inhoudt dan alleen ontladen.

Inzicht, herstellen, begrip, bewustwording en groei spelen hier een rol in. De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen van loskoppelen, ontladen en loslaten vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven.

Tijdens de cursus Stress Release 1-2, leer je meer over de oorzaken van stress, welke invloed stress heeft op de gezondheid en wat je er zelf aan kunt doen. De sleutel om stress te reduceren = je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. Er wordt dus gewerkt aan een stuk bewustwording, maar we gaan verder dan dat. Door middel van spiertesten en oefeningen leer je technieken om deze stress te hanteren en te transformeren. Niemand biedt zo'n perfect maatwerk als je eigen lichaam! Alle technieken die je leert, kun je zowel op jezelf als op anderen toe passen.

Ontdek zelf hoe fijn het is te kunnen ‘luisteren naar je eigen lichaam’, te vertrouwen op je eigen wijsheid en te weten wat je kan doen om de invloed van je stress de baas te zijn!

Op Facebook kun je een reactie over dit filmpje achterlaten. dat zou ik heel leuk vinden! Klik onderstaande link aan dan kom je direct bij het filmpje. Wat doet stress?

26 april 2015

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.