Verbinding met een ander en jezelf

Natuurlijk zijn er nog veel meer scenario’s denkbaar. Hoe doe jij dat? En wat zie jij bij mensen in je praktijk? Klopt het wat ik denk dat hooggevoelige mensen doen?

Je hebt verbinding met diverse mensen – dingen – dieren. Wees zorgvuldig met wie je die lijnen hebt en verbreek de lijnen wanneer ze je niet dienen. Je hoeft niet met iedereen een lijn te behouden/onderhouden. Kijk of je daarmee kunt spelen wanneer je je goed voelt, zodat dit een automatisme wordt en je ook te allen tijde je energie behoudt.
Dat ziet er in beelden ongeveer zo uit (zie afbeelding):
1. We zijn in contact met onszelf
2. We gaan in contact met een ander
3. Ondertussen zijn we ook in contact met onszelf
4. We zijn in contact met onszelf wanneer de ander weg is

Wat volgens mij veel hooggevoelige mensen doen is afbeelding 2 en ze vergeten afbeelding 3 én 4 (ook/weer af te stemmen op zichzelf), omdat ze graag in contact willen zijn met anderen (wat een talent is).
Daarnaast mag je er altijd voor kiezen om je niet af te stemmen op iemand en dicht bij jezelf te blijven wanneer je daar behoefte aan hebt.

Wanneer je hier moeite mee hebt, dan kan de Wayne Cook je hierbij helpen: https://www.begripdoorinzicht.nl/blog/wayne-cook

Een schild, scherm of wat dan ook kan je tijdelijk helpen, maar het is niet verstandig om daar een gewoonte van te maken, omdat dat je talent ook afschermt.

We hebben mensen nodig die zich af kunnen stemmen op anderen en in hun gevoel kunnen zijn en blijven. Wat je mag ontwikkelen is de verbinding met jezelf!

Ik leg dit nog steeds uit aan cliënten en aan cursisten. Onderzoek eens hoe jij dat doet en hoe je je daarbij voelt.

17 september 2021 - 24 januari 2019

Inge Burgerhof
Praktijk & Cursuscentrum voor kinesiologie en bewustzijnscoaching

Adres
Duizendblad 11
4102 KP Culemborg

Telefoon
06-28263250

Email
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl

Stuur je vraag naar mij, door onderstaand formulier in te vullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.